اجتماعی
کودکان ذاتا میتوانند بیش از حد هیجانی رفتار کنند و تبدیل به یک کودک هیجانی شوند، به طوری که برای بزرگسالان، احساسات آنها می تواند غیر منطقی و کاملا نامتناسب با موقعیت به نظر برسد به عبارتی کودکان از طریق هیجانات خود با محیط ارتباط برقرار میکنند و واکنش والدین به این هیجانات، نقشی تعیینکننده در شکلگیری شخصیت و توانایی مدیریت عاطفی آنها ایفا میکند.
برخی از رایجترین اشتباهات والدین در این زمینه به شرح زیر است:
بسیاری از والدین، به ویژه در مواجهه با احساساتی مانند ترس، غم یا خشم کودک،واکنش مناسبی نشان نمیدهند و به او میگویند که «این که چیزی نیست» یا «گریه نکن». نادیده گرفتن هیجانات کودک باعث میشود او احساس کند که عواطفش بی ارزش است و نمیتواند برای ابراز احساساتش به والدین اعتماد کند. این رفتار در درازمدت به سرکوب احساسات و بروز مشکلات عاطفی منجر میشود.
گاهی والدین به دلیل ناآگاهی یا بی حوصلگی، کودک را به خاطر گریه کردن، عصبانی شدن یا ترسیدن سرزنش میکنند. عباراتی مانند «چرا اینقدر لوس بازی درمی آوری؟» یا «چرا مثل بچه های کوچک رفتار میکنی؟» میتواند به کودک احساس شرم و گناه بدهد. سرزنش یا تنبیه نه تنها هیجانات کودک را خاموش نمیکند، بلکه باعث میشود او نتواند به درستی با عواطف خود کنار بیاید.
برخی والدین در مواجهه با هیجانات کودک، به شدت مضطرب میشوند یا وا کنش های افراطی نشان میدهند. مثلا گر کودک از چیزی ترسیده باشد، والدین به جای آرام کردن او، خودشان نیز مضطرب میشوند. این نوع وا کنش باعث میشود کودک احساس امنیت نکند و ترس یا اضطراب او تشدید شود.
وقتی کودکی احساس ناراحتی یا خشم میکند، برخی والدین فورًا تلاش میکنند مشکل را حل کنند، بدون اینکه به احساس کودک توجه کنند. برای مثال، اگر کودکی به دلیل شکست در یک بازی ناراحت است، والدین ممکن است بلافاصله پیشنهاد یک فعالیت دیگر را بدهند. درحالی که کودک در آن لحظه بیشتر نیاز دارد که احساساتش شنیده و درک شود.
مقایسه کردن هیجانات کودک با سایر کودکان، یکی دیگر از اشتباهات رایج است. گفتن جملاتی مانند «ببین خواهرت چقدر قوی است» یا «بچه های دیگر اینطوری گریه نمی کنند» باعث کاهش اعتماد به نفس کودک و افزایش احساس تنهایی او میشود .
هر کودکی به شیوه خود هیجاناتش را تجربه و ابراز میکند. برخی کودکان حساس تر هستند و به محرکهای محیطی واکنش های شدیدتری نشان میدهند. بیتوجهی به این تفاوت ها و انتظار یکسان از همه کودکان می تواند به احساس ناکافی بودن در کودک منجر شود. والدین باید بدانند که هیجانات بخش مهمی از زندگی کودکان هستند و نحوه واکنش آن ها به این هیجانات می تواند زمینهساز رشد سالم عاطفی یا مشکلات عاطفی آینده باشد. گوش دادن فعال به کودکان، درک احساسات آن ها، آموزش روش های مناسب برای مدیریت هیجانات و فراهم کردن یک محیط امن برای ابراز عواطف ازجمله راهکارهایی هستند که می توانند جایگزین این اشتباهات شوند. با پرهیز از این اشتباهات و ارائه واکنش های حمایتی و آگاهانه، والدین می توانند به کودکان کمک کنند تا هیجانات خود را بشناسند و به درستی مدیریت کنند.
روزنامه صبح ساحل
تگ ها:
نظرسنجی
اخبار مرتبط
ازدواج و طلاق در هرمزگان افزایش یافت
بازگشت حجاج هرمزگانی از حج تمتع
رگ مصنوعی جایگزین شریان بيماربندرعباسي شد
شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان رتبه سوم دستگاه برتر استانی را کسب کرد
احداث مصلی بندرعباس در بی پولی گیر کرده است
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
افزایش ۶ هزار و ۵۰۳ واحدی شاخص کل بورس در انتهای معاملات بازار
محاسبه برق مشترکان هرمزگانی بر اساس تعرفه «سردسیری» تعیین شد
مدیرکل فرودگاه های هرمزگان: پروازهای فرودگاه بندرعباس برقرار است
۱۲ نیروگاه خورشیدی سه مگاواتی در هرمزگان در حال احداث است
هوای چهار شهر هرمزگان در وضعیت ناسالم
واریز مرحله سوم سود سهام عدالت با مشارکت ۱۹ بانک آغاز شد