03

دی

1403


فرهنگی و هنری

03 دی 1403 08:27 0 کامنت

این دو جلد کتاب با حمایت مادی و معنوی اتاق بازرگانی  هرمزگان به چاپ رسیده است . در این مراسم  قراردادی بین اتاق بازرگانی هرمزگان و مؤلف کتاب برای تجاری‌سازی ده گونه گیاه دارویی استان به امضاء رسید.


استفاده از گیاهان  در صنعت تولید و تجارت
رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان  در این مراسم با تأکید بر حمایت از  نویسندگان کتاب‌هایی در راستای  منافع استان و رویش علمی جوانان و نخبگان استان، همچنین  نشان دادن ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های استان هرمزگان ،گفت:  این دو جلد  کتاب‌ها را به‌صورت رایگان در اختیار جامعه علمی و نخبگان استان قرار  می‌گیرد. محمدرضا صفا بیان داشت : نويسنده این دو کتاب علی‌رغم پیگیری از طریق مختلف موفق به انتشار این کتاب نشد،اما اتاق بازرگانی در راستای حمایت از نخبگان علمی و استفاده از تجربیات و دانش آن‌ها اقدام به انتشار این کتاب نمود.وی اظهار امیدواری کرد که این اقدام زمینه‌ای برای شناخت بیشتر این گیاهان و استفاده از آن‌ها در صنعت تولید و تجارت هم شود. صفا همچنین بر اهمیت توجه به دانش بومی و سرمایه‌گذاری درزمینهٔ فرآوری این گیاهان برای دستیابی به ارزش‌افزوده بیشتر سخن گفت. وی با توضیحاتی از این کتاب گفت : کتاب فلور استان هرمزگان در دو جلد و  حاوی مجموعه‌ای  از مشخصات گیاهان دارویی موجود در حوزه جغرافیایی استان هرمزگان  است و کتاب گیاهان دارویی نیز مشخصات و رویشگاه ۴۴۲گیاه که خواص دارویی  در استان را ارائه داده است.صفا با قدردانی از نویسنده کتاب‌ها  اظهار داشت :  دکتر سلطانی پور سال‌های زیادی را برای جمع‌آوری این مجموعه تلاش کرده‌اند و به اقصی نقاط استان سفرکرده‌اند تا این کتاب را در اختیار جامعه علمی ، دانشگاهی ، پژوهشگران و محققان و جامعه تجاری قرار دهند .
حفظ  شماری  از گونه‌های گیاهان دارویی به لحاظ ذخایر ژنتیکی
معاون سیاسی امنیتی استانداری هرمزگان نیز با تأکید،بر حمایت از تحقیقات علمی و چاپ کتاب و...در استان گفت: دو کتاب گیاهان دارویی  و فلور ،منابع علمی مهمی برای آیندگان هم به شمار می‌روند و اقشار مختلف می‌توانند در حال حاضر و آینده از این کتاب‌ها استفاده کنند.احسان کامرانی عنوان کرد : بایستی شماری  از گونه‌های گیاهان دارویی استان را به لحاظ ذخایر ژنتیکی حفظ کنیم که برای اجرایی این مهم بایستی اول آن‌ها را بشناسیم.وی  از وجود گونه‌های منحصربه‌فرد گیاهی و دریایی در استان و ایران  مطالبی بیان کرد  که در دنیا بی‌نظیر است. وی از حمایت‌های اتاق بازرگانی استان از مؤلف این کتاب‌ها تشکر کرد .معاون هماهنگي امور اقتصادي استانداری  هرمزگان در این نشست با قدردانی از اتاق بازرگانی به دلیل حمایت از این محقق متواضع استان در چاپ کتاب‌ها ، اظهار. داشت: این کتاب‌ها بخشی از ماهیت استان در عرصه گیاهان دارویی و جایگاه اقتصادی‌شان به شمار می‌رود. شهرزاد گفت: بخشی از ناشناخته‌های استان هرمزگان در حوزه گیاهان دارویی در این کتاب‌ها به رشته تحریر درآمده است و این کتاب‌ها به‌عنوان مرجع مورداستفاده قرار می‌گیرد.
۳۰ سال کار تحقیقاتی
دكتر محمدامین سلطانی پور عضو هیئت‌علمی مركز تحقيقات و آموزش كشاورزی و منابع طبيعی  در سخنانی به چگونگی جمع‌آوری و چاپ کتاب‌هایش  در طی ۳۰ سال کار تحقیقاتی و پژوهشی پرداخت و گفت: ایده جمع‌آوری اطلاعات در خصوص گیاهان دارویی  از سه دهه قبل شکل گرفت و پس از بازنشستگی اقدام به نگارش کتاب کردم.وی   با اشاره به عدم‌حمایت از سازمان‌های مختلف برای چاپ کتاب‌هایش گفت: علی‌رغم پیگیری‌های زیاد، اما هیچ حمایتی را برای چاپ کتاب‌هایم نداشتم، اما اتاق بازرگانی هرمزگان سه‌ماهه این کتاب‌ها را به چاپ رساند که از حمایت‌هایشان قدردانی می‌کنم. وی کتاب داروهای گیاهی استان هرمزگان  را در ۴۹۵ صفحه به رشته تحریر درآورد که ۴۴۲ گونه گیاه دارویی را شرح داده  است و مصارف درمانی این گیاهان  را بیان و عکس رنگی تمام گونه‌ها در کتاب و با اسم علمی وفا رسی و... به چاپ رسیده است. به گفته سلطانی پور   فلور کتاب‌هایی است که تمام گیاهان یک منطقه جغرافیایی خاص در آن منتشرشده  است  که در این فلور اختصاص به استان هرمزگان دارد. این کتاب ۱۳۱۷ صفحه دارد و در دو جلد منتشرشده است و ۱۱۲۶ گونه گیاهی است که ۹۹۷ گونه‌اش متعلق به استان هرمزگان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز حمایت اتاق بازرگانی از چاپ کتاب را کمک به علم و جامعه علمی استان خواند و خواستار تداوم حمایت اتاق بازرگانی از چاپ کتاب در سایر حوزه‌ها شد.
گفتی است : این مراسم که در اتاق بازرگانی استان برگزار شد سخنران دیگری نیز مانند  مشاوران اتاق بازرگانی،  تعداد كثيری از فعالان بخش خصوصی و متوليان بخش كشاورزي داشت.

 

دیدگاه ها (0)
img