05

دی

1403


سیاسی

04 دی 1403 13:27 0 کامنت

به گزارش صبح ساحل، آن گونه که مهر خبر داده، قرار است در جلسه امروز شورا، برنامه اقدامات مورد نیاز برای تسهیل در دسترسی به سکوهای خارجی با رعایت حکمرانی قانونمند در چارچوب نگاشت نهادی در ۴ مرحله مورد بررسی قرار گیرد.


بر اساس این طرح، مرحله اول شامل ۵ اقدام است که اقدام نخست اختصاص زیرساخت به سکوهای محتوایی منتخب داخلی برای مدت ۳ ماه و اقدام دوم تصویب بسته حمایتی تبلیغات رسانه ای برای پیام رسان های داخلی منتخب (به میزان ۵۰۰ میلیارد ریال) است.
اقدام سوم، ابلاغ سند سیاست ها و الزامات تعرفه گذاری ترافیک شبکه و تسهیم درآمد محتوا و مقدمات اجرایی سازی آن است و در چهارمین و پنجمین اقدام، بازگشایی گوگل پلی و واتس اپ انجام خواهد شد.

مرحله دوم این برنامه، ۱۱ اقدام را شامل می‌شود که از جمله آنها، ارائه یوتیوب از طریق درگاه‌های حکمرانی پذیر، تصویب لایحه مقابله با اخبار جعلی در هیات دولت و ارائه آن با دو فوریت به مجلس است.
اجرایی سازی سند سیاست ها و الزامات تعرفه گذاری ترافیک شبکه و تسهیم درآمد و محتوا، ایجاد زیست بوم پایدار تولید محتوای مردمی در سکوهای داخلی و تسهیل و ترغیب سرمایه گذاری برای ایجاد و تقویت سکوهای متنوع، از دیگر موارد مرحله دوم خواهد بود.
از دیگر اقدامات این مرحله، تاکید دوباره بر ممنوعیت استفاده رسمی دستگاه های اجرایی از سکوهای خارجی و تاکید بر امور متنوعی مانند فراهم سازی زیرساخت‌های بومی و مذاکره با سکوهای خارجی برای نظارت پذیری آنهاست.

در مرحله سوم نیز ۹ برنامه اقدام پیش بینی شده است که موضوعاتی مانند افزایش کیفیت دسترسی با مزیت بخشی فنی به سکوهای محتوایی داخلی، ارائه خدمات الکترونیکی مرتبط با یارانه، کارت سوخت، پلیس و قوه قضاییه به صورت انحصاری در سکوهای داخلی منتخب را شامل می‌شود.
اعمال بخش دوم از سیاست‌های تعرفه ای با هدف گذاری مشترکان پرمصرف، ارائه سرویس‌های جدید تحریم شکن و تدوین و پیاده‌سازی طرح امنیت خانواده در فضای مجازی، افزایش کیفیت شبکه، از دیگر موارد این مرحله است.
اما احتمالا مهم ترین اقدام ذیل مرحله سوم، تعیین تکلیف تلگرام است بازگشایی آن مشروط به پذیرش شرایط مصوب کارگروه ماده ۴ از طرف آنها و بعد از مذاکره شده و تاکید گردیده که در صورت عدم توافق در مذاکره، تلگرام از طریق سکوهای داخلی ارائه شود.

در مرحله چهارم نیز بازگشایی سایر سکوها بعد از مذاکره و پذیرش شروط کارگروه مذکور ماده ۴ به عنوان یکی دیگر از برنامه‌ها پیش بینی شده است. مدلی مشابه تلگرام، با این تفاوت که ظاهرا راه جایگزینی برای آنها در صورت عدم توافق در مذاکرات، اعلام نشده است.
برنامه‌ای که احتمالا با طرح رسمی آن، شاهد شکل‌گیری موجی از واکنش‌ها به آن باشیم، هرچند می‌دانیم که همین برنامه هم برای نهایی شدن، نیازمند تصویب در شورای عالی فضای مجازی است که معلوم نیست رقم خواهد خورد یا نه!

دیدگاه ها (0)
img