سلامت
دکتر امیر حسابی، رئیس مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی کودکان بندرعباس، از عمل برونکوسکوپی موفقیت آمیز کودک یک سال و چهار ماهه منوجانی در این مرکز خبر داد.
به گزارش صبح ساحل، دکتر سعیده مجیدی، فوق تخصص جراحی کودکان، در این خصوص گفت: هنگام خوردن پسته، یکی از پسته ها وارد راه هوایی کودک شده و با وجود تلاشهای خانواده برای خارج کردن پسته از مجرای تنفسی، کودک به دلیل افت اکسیژن خون دچار کبودی شدید در صورت شد. خانواده بلافاصله کودک را به مرکز درمانی منوجان منتقل کردند که در آنجا کادر پزشکی با انجام اقدامات احیا و اتصال دستگاه تنفس مصنوعی (ونتیلاتور)، جان کودک را نجات دادند.
مجیدی ادامه داد: با توجه به وخامت حال کودک و لزوم انجام عمل جراحی تخصصی، وی به مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی کودکان بندرعباس اعزام شد. در این مرکز، کودک در ساعت یک بامداد به صورت اورژانسی تحت عمل برونکوسکوپی قرار گرفت و پسته از برونش راست وی خارج شد.
وی در خصوص وضعیت کنونی کودک گفت: خوشبختانه، این کودک پس از عمل جراحی، حال عمومی خوبی پیدا کرد و پس از دو روز بستری، از بیمارستان ترخیص شد.
این فوق تخصص جراحی کودکان، با بیان این که این حادثه تلنگری جدی برای خانوادهها است تا در هنگام تغذیه کودکان خردسال، نهایت دقت را داشته باشند، گفت: ذرت بو داده، خوراکی های گرد و سفت مانند انواع مغزها به ویژه تخمه و بادام زمینی، آبنبات و میوههای گرد مثل انگور خطر خفگی در کودکان دارند. مصرف مغزیجات به صورت سالم در کودکان زیر سه سال ممنوع است و باید پس از آسیاب شدن در ماست، مایه کیک و کلوچه و موارد مشابه مخلوط گردد. میوههای گرد مانند انگور و گیلاس به علت شکل گرد و جنس پوست خود خطر خفگی بالایی دارند. جهت مصرف میوههای گرد بایستی برش ایمن زده و یک حبه انگور به چند قسمت تقسیم شود و پس از آن مصرف گردد.
دکتر مجیدی افزود: علاوه بر مواد خوراکی، برخی مواد غیرخوراکی مانند قطعات کوچک اسباب بازیها خطر خفگی بالایی داشته و بایستی در کودکان با سن کم از اسباب بازیهای دارای قطعات کوچک قابل جدا شدن استفاده نگردد.
وی درخصوص خفگی با جسم خارجی توضیح داد: خفگی با جسم خارجی به این صورت است که جسم خارجی از حفره دهانی وارد راه هوایی فرد میشود و پس از آن فرد دچار سرفههای شدید میشود که درصورتی که نتواند جسم را خارج کند ممکن است در لحظه منجر به مرگ شود. گاهی ممکن است علائم کاهش یابند و گمان رود که جسم خارجی از راه هوایی کودک خارج شده است؛ اما در صورت مشاهده علائمی مانند سرفههای مکرر و خس خس سینه، بایستی سریعاً به پزشک مراجعه کرد، زیرا ممکن است جسم خارجی در راه هوایی باقی مانده باشد. این وضعیت بسیار خطرناک است زیرا ممکن است با اندکی جابجایی جسم خارجی، راه هوایی مسدود شده و فرد دچار خفگی و مرگ گردد. در صورتی که پزشک تشخیص دهد جسم خارجی در راه هوایی کودک باقی مانده، بایستی به صورت اورژانسی عمل برونکوسکوپی انجام شود.
دکتر مجیدی در خصوص عمل برونکوسکوپی گفت: برونکوسکوپی عملی بسیار دشوار و خطرناک است که خطر مرگ در آن وجود دارد. بنابراین لازم است که والدین .توصیه های پیشگیری از خفگی را جدی بگیرند تا سلامت فرزندان دلبندشان را تضمین نمایند
نظرسنجی
اخبار مرتبط
10 مرداد، روز جهانی تغذیه با شیر مادر
به همه گروههای خونی در استان نیاز است
پوشش بیمهای داروی بیماران تالاسمی برقرار است
الحاق شش دستگاه آمبولانس پيشرفته به ناوگان اورژانس بندرعباس
اجرای طرح جمع آوری داروهای تاریخ گذشته و مازاد در استان
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
دستگیری دو متخلف شکار و صید در میناب
نقدی بر نمایش "سوئیتی در هتل دریا" روایت واقعگرایانه از وفاداری و خیانت
نگرانیها درباره شیوع یک همهگیری جدید/ متخصص بیماریهای عفونی: علامتی برای ایجاد پاندمی وجود ندارد
هوش اقتصادی و اهمیت آن در زندگی نوجوانان، جوانان و خانوادهها
قشم میزبان نخستین رویداد بینالمللی ژئوتریل رانینگ شد
یک کتاب با سه داستان اجتماعی احمد محمود، راوی قصههای بومی جنوب ایران