19

دی

1403


ورزشی

18 دی 1403 09:45 0 کامنت

به گزارش صبح ساحل، رویداد بین‌المللی ژئوتریل رانینگ قشم یکی از رخداد های منحصر به فرد ورزشی است که با هدف ترکیب هیجان دویدن در طبیعت و کشف زیبایی های بکر جزیره قشم طراحی شده و با همکاری مدیریت ژئوپارک جهانی قشم، معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری، اداره ورزش و جوانان و هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی سازمان منطقه آزاد ۷ تا ۹ اسفند سال جاری در این جزیره برگزار می شود.

این رویداد بزرگ فرصتی استثنایی برای ورزشکاران، ماجراجویان و طبیعت دوستان فراهم می آورد تا در دل مناظر خیره کننده ژئوپارک جهانی قشم به رقابت بپردازند.
شرکت کنندگان در این رویداد بین‌المللی، با عبور از بلندی ها، دشت ها، سواحل و دیگر نقاط بکر و ناشناخته جزیره قشم، تجربه ای بی نظیر از دویدن در دل طبیعت به دست خواهند آورد.

این رویداد، نه تنها چالشی فیزیکی و ذهنی برای ورزشکاران ایجاد می کند، بلکه فرصت مناسبی برای ترویج فرهنگ احترام به محیط زیست، آگاهی بخشی درباره اهمیت ژئوپارک و تقویت گردشگری ورزشی در جزیره قشم است.
رویداد بین‌المللی ژئوتریل رانینگ قشم با هدف معرفی ژئوپارک جهانی قشم به عنوان یکی از ارزشمندترین مقاصد طبیعی و ورزشی ایران، توسعه پایدار گردشگری و ایجاد ارتباط عمیق میان انسان و طبیعت برگزار خواهد شد.

این رویداد، به عنوان فرصتی برای تقویت همکاری های بین‌المللی و جلب توجه جامعه جهانی به ظرفیت های اکوتوریسمی و ورزشی منطقه، گامی مهم در معرفی قشم به عنوان یک مقصد ورزشی و فرهنگی در سطح جهانی به شمار می رود.

پوستر این رویداد بین‌المللی دوشنبه شب(۱۷ دی‌ماه) با حضور جمعی از مسئولان سازمان منطقه آزاد قشم و اهالی رسانه در موزه ژئوپارک جهانی قشم رونمایی شد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم در جریان رونمایی از پوستر این رویداد بین‌المللی اظهار کرد: اهداف این رخداد به گونه ای طراحی شده اند که جنبه های ورزشی، فرهنگی، زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی را پوشش دهند و تاثیری مثبت بر توسعه پایدار و شناخت بیشتر منطقه داشته باشند.

ادریس راموز افزود: ترویج گردشگری ورزشی و اکوتوریسم، ایجاد ارتباط عمیق تر با طبیعت، آشنایی با ژئوپارک جهانی قشم و اهمیت آن، حمایت از توسعه پایدار و اقتصاد محلی، ترویج فرهنگ ورزش و سبک زندگی سالم و ارتقای جایگاه بین المللی این جزیره به عنوان یک مقصد ورزشی و طبیعی در سطح جهانی از مهم ترین اهداف برگزاری این رویداد بین‌المللی است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه این رویداد چه آورده های برای سازمان منطقه آزاد قشم به همراه خواهد داشت، گفت: برگزاری این رخداد علاوه بر ارزش های ورزشی و تفریحی، آورده های گسترده ای برای سازمان منطقه آزاد، ژئوپارک جهانی و جزیره قشم به همراه دارد که این آورده ها در محورهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و محیط زیستی قابل بررسی هستند و می توانند منافع کلیدی برای جامعه محلی ایجاد کنند.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم توضیح داد: تقویت برندینگ و جایگاه منطقه آزاد قشم در سطح بین‌المللی، توسعه زیر ساخت های گردشگری ورزشی، ارتقای تعاملات بین‌المللی، رشد اقتصادی محلی و منطقه ای، افزایش آگاهی درباره ژئوپارک، ارتقای جایگاه ژئوپارک در شبکه جهانی ژئوپارک ها و ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست از مهم ترین آنهاست.

وی ادامه داد: تقویت اقتصاد محلی، معرفی فرهنگ و هنر محلی، ارتقای سطح آگاهی و مهارت های جامعه محلی، تقویت هویت محلی و حس تعلق و افزایش گردشگر از دیگر آورده های رویداد بین‌المللی ژئوتریل رانینگ برای جزیره قشم و جامعه محلی آن است.

راموز تصریح کرد: مسیر ژئوتریل رانینگ(دویدن در طبیعت) این رویداد بین‌المللی از ژئوسایت‌ها(میراث زمین شناختی)، کالچرال سایت‌ها(میراث فرهنگی - تاریخی) و اکوسایت‌ها(میراث زیستی) می گذرد و نقطه آغاز و پایان این مسابقه پرهیجان کمپ پارک ساحلی سلخ این جزیره بوده و شرکت کنندگان مسیرهای بام قشم، کَلات کُشتاران، بَند مِلکی، دره تندیس‌ها، روستاهای دوربنی و گامبرون را خواهند دوید.

وی اعلام کرد: علاقمندان از ۱۷ دی‌ماه می‌توانند با مراجعه به وب سایت https://qeshmclimb.ir/ یا صفحه شخصی qeshmgeotrail@ در فضای مجازی در این رویداد هیجان‌انگیز نسبت به انجام نام نویسی اقدام کنند.

تریل رانینگ (Trail Running) یکی از انواع ورزش های هوازی و شاخه های پیاده روی است.

ژئوپارک قشم دارای ۳۸ ژئو سایت متنوع و اصلی همچون تنگه چاهکوه، غارنمکدان، دره ستاره ها و دره تندیس‌ها است و مجاورت آن با جنگل‌های حَرّا واقع در شمال جزیره قشم که دارای پنج عنوان تالاب بین‌المللی، ذخیرگاه زیست کُره، منطقه حفاظت شده، منطقه ویژه دریایی و منطقه ویژه پرندگان است، به ارزش‌ها و جذابیت‌های طبیعی ژئوپارک قشم افزوده است.

ژئوپارک قشم به واسطه واقع شدن در منطقه راهبردی خلیج فارس از اهمیت بالاتری برخوردار است و از طرف دیگر، این ژئوپارک به دلیل قرار گرفتن بین ژئوپارک های شرق آسیا و اروپا جایگاه خاصی در منطقه و بین ژئوپارک ها پیدا کرده که به عنوان مرکز توسعه منطقه ای ژئوپارک های جهانی در خاورمیانه و شمال آفریقا معرفی شده است.

وجود پدیده های بارز زمین شناسی شامل گنبد و غارنمکدان، دره های شگفت انگیز، سواحل بکر و زیبا و حیات وحش در بخش غربی جزیره قشم و جنگل‌های دریایی حَرّا، تنگه چاهکوه، تنگه عالی، بام قشم، دره تندیس ها، سایت تاریخی و فرهنگی کلات کشتاران، جزایر ناز و دهها جاذبه فرسایشی و ژئومورفولوژی و صخره با اشکال زیبا موجب شد تا نام قشم در لیست دارندگان ژئوپارک های جهانی یونسکو ثبت شود.

پدیده های طبیعی نظیر دره ستاره ها، کُورکُورا کوه، چاکاویر، تنگه چاهکوه، کَریون، دیواره قاضی، بصیرا، ژئولینک، دره شور، جزیرتو، صخره لاک پشت ها و کناره های سواحل جنوبی، که هر کدام زیبایی خاص خود را دارند، از جمله این جاذبه های زمین شناسی محسوب می شوند.

جنگل‌های حَرّا به همراه تنوع زیستی منحصر به فرد، خلیج دلفین ها، سواحل مرجانی و نوار ماسه ای نخ کُنار، از دیگر چشم اندازهای طبیعی هستند که ارزش ژئوپارک قشم را دو چندان کرده است.

در کنار این جاذبه ها، موزه ژئوپارک، پارک موزه لنج سازی گوران، قبرستان انگلیسی ها و بندر تاریخی لافت از دیگر داشته های ارزشمند ژئوپارک قشم به حساب می آید، اما این به تنهایی کافی نیست و آنچه به یک ژئوپارک هویت می بخشد مشارکت و حضور فعال جامعه محلی در برنامه های ترویجی، توسعه ای، حفاظتی و مدیریتی ژئوپارک است.

قشم با وسعت یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع استان هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌ های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

دیدگاه ها (0)
img