20

دی

1403


سیاسی

19 دی 1403 08:19 0 کامنت

به گزارش صبح ساحل، بررسی تقاضای تعدادی از نمایندگان برای یک فوریت بررسی تفکیک وزارت راه و شهرسازی در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی دیروز قرار داشت.بنابراین گزارش، ابتدا موافقان و مخالفان فوریت تفکیک وزارت راه و  شهرسازی مطرح شد که در نهایت در این باره رأی گیری به عمل آمد.بر این اساس نمایندگان با اکثریت آرا با فوریت بررسی تفکیک وزارت راه و شهرسازی موافقت کردند.

  

نظر مثبت کمیسیون عمران با جداسازی راه از شهرسازی


محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس در تشریح فوریت این طرح گفت: در برنامه هفتم توسعه رشد ۸ درصدی مصوب شده است که از این ۸ درصد تنها ۲ درصد به حوزه مسکن و حمل و نقل بر می گردد و با ارزیابی وزارت راه شهرسازی مشخص می شود که در حوزه مسکن در وضعیت خوبی نیستیم.
وی بیان کرد: حوزه مسکن و شهرسازی حوزه وسیعی است؛ ما در قانون جهش تولید مسکن دولت را مکلف به ساخت یک میلیون مسکن سالانه کردیم و بیش از دو میلیون نفر هم در بافت‌های فرسوده و آسیب‌پذیر زندگی می‌کنند. رضایی کوچی با اشاره به وضعیت حمل و نقل هوایی و ریلی کشور اظهار کرد: قرار بود طبق قانون برنامه ششم توسعه و همچنین برنامه هفتم توسعه ۳۰ درصد بار از شبکه ریلی جابه‌جا شود که این رقم به کمتر از ۱۰ درصد است یعنی در حوزه حمل و نقل ریلی کار قابل قبولی انجام نشده است. وی با اشاره به فوتی‌ها به دلیل حوادث جاده‌ای گفت: قرار بود حوزه مسکن کمکی به حوزه حمل و نقل و حوزه حمل و نقل کمکی به مسکن کند تا هم‌افزایی صورت گیرد که این اتفاق رخ نداد نگاه ما در کمیسیون عمران این است که باید تفکیک صورت گیرد.

عقبگرد به گذشته


مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی به عنوان مخالف یک فوریت طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: در گذشته وزارت مسکن و شهرسازی وجود داشت که برای کوچک شدن دولت در وزارت راه و شهرسازی ادغام شد و به یک وزارتخانه راه و شهرسازی تبدیل شد حالا ما می‌خواهیم دوباره به قبل بازگردیم. وی ادامه داد: ما با این کار مجددا وظایف قبلی را منتقل می‌کنیم وظیفه وزارت مسکن سیاست‌گذاری در بخش مسکن است و قرار نیست وزارت مسکن برای مردم مستقیما خانه بسازد بلکه قرار است در این حوزه سیاست‌گذاری داشته باشد. لاهوتی گفت که با تفکیک وزارت راه و شهرسازی، دولت بزرگ‌تر می‌شود باید هزینه‌های جاری دولت را کم کرد نه این‌که دولت را بزرگ‌تر کرد. علاوه بر آن این کار خلاف اصل ۷۵ بوده و بار مالی به دولت تحمیل می‌کند.

بهره‌وری بیشتر با تفکیک دو وزارتخانه 


نماینده غرب هرمزگان گفت: ساختار وزارت راه و شهرسازی به میزان زیادی سنگین شده و مشکلات راه و مسکن در کشور در یک وزارتخانه قادر به پیگیری و جل نیست.
عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس در این باره به فارس گفت: این طرح ابتکار کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی است که مصمم به حل و رفع مشکلات بخش مسکن و راه در کشور است.
وی افزود: بار کار در وزارت راه و شهرسازی خیلی سنگین است و عملا دامنه فعالیت‌های این وزارتخانه به قدری گسترده است که حل و رفع آن تنها از یک وزیر و یک ساختار بر نمی‌آید و لذا تاکید داریم تا وزارت مسکن شکل بگیرد تا گرفتاری مردم در حوزه مسکن بخصوص مسکن جوانان حل شود. جباری تاکید کرد: این تفکیک بار مالی ندارد و فقط ساختارها از هم جدا می‌شوند تا بتوانیم بار وزارت راه را با انبوهی از مسئولیت‌ها سبک کنیم تا ماموریت‌های مرتبط با حمل و نقل متنوع در کشور و نگهداری و توسعه زیرساخت‌های آن با جدیت و عزم بیشتری پیگیری شود.

نظر دولت چیست؟


وزارت راه و شهرسازی در حال حاضر بیش از 23 معاونت، زیر مجموعه و سازمان تابعه دارد و همین موضوع گویای گستردگی این وزارتخانه است. موضوع تفکیک وزارتخانه مذکور سال 1400 در مجلس یازدهم مطرح شد که رای منفی نمایندگان مجلس را به دلیل بزرگ‌تر کردن دولت به دنبال داشت.
اما به گفته رئیس کمیسیون عمران مجلس، مجلس دوازدهم از ابتدا به دنبال تفکیک این دو حوزه بوده است  اما یک روز قبل از این کار، رئیس‌جمهور با رئیس مجلس گفت‌وگویی داشت و درخواست کرد با توجه به شروع‌به‌کار دولت برای تفکیک وزارت راه و شهرسازی، مهلت داده شود.
صدیف بدری، عضو کمیسیون عمران مجلس هم پیش از این با بیان این‌که خانم وزیر مخالفتی با تفکیک وزارت راه و شهرسازی ندارد، گفته بود: وی تفکیک را به نظر رئیس جمهور موکول کرد. 

دیدگاه ها (0)
img