12

تیر

1405


فرهنگی و هنری

23 اردیبهشت 1404 11:21 0 کامنت

به گزارش صبح ساحل، فیلمبرداری فیلم کوتاه «گماش»، اثری جدید با رویکردی بومی به فرهنگ و باورهای مردم حاشیه خلیج فارس، به نویسندگی و کارگردانی مشترک احسان فرنام و سروش شاکر و تهیه‌کنندگی احسان فرنام و مهدی ده دار، در جزایر خلیج فارس به پایان رسید.

این فیلم که روایتی از جست‌وجو برای یک گنج افسانه‌ای در دل آب‌های نیلگون این منطقه است، اکنون وارد مراحل پس از تولید شده است.

«گماش» در فرهنگ محلی به گنجی گفته می‌شود که در باور صیادان مروارید منطقه جای داشته و به عنوان جواهری شناخته می‌شود که یافتن آن می‌تواند زندگی فرد را زیر و رو کند. این مفهوم، همچنین نماد و قصه‌ای است از اشتراکات فرهنگی غنی میان کشورهای حاشیه خلیج فارس.

این فیلم کوتاه با تلفیقی از هنر موسیقی، عناصر نمایشی و آیین‌ها و سنت‌های مرتبط با صید مروارید ساخته شده است تا تصویری چندوجهی از این افسانه و تأثیر آن بر زندگی مردم ارائه دهد.

«گماش» دومین تجربه کارگردانی فیلم کوتاه برای احسان فرنام و سروش شاکر محسوب می‌شود. احسان فرنام پیش از این با ساخت فیلم کوتاه «جِدال» خوش درخشیده و موفق به کسب جوایز مهمی شده بود؛ از جمله جایزه‌ی بهترین فیلم کوتاه از نگاه داوران چهارمین جشنواره تلویزیونی فیلم مستند و همچنین دیپلم افتخار و تندیس بهترین فیلم کوتاه در جشنواره بین‌المللی وارسیتی فیلم کشور کنیا. سروش شاکر نیز پیش از این فیلم کوتاه «پیک نیک» را در کارنامه خود دارد.

فیلمبرداری «گماش» شامل هشت جلسه‌ی کاری فشرده بوده که در مناطق متنوع و چشم‌نوازی از جزایر قشم و هنگام انجام شده است. مدیریت فیلمبرداری این اثر نیز بر عهده احسان فرنام بوده است.

از ویژگی‌های بارز تولید این فیلم، استفاده از زبان بومی منطقه است و در آن بازیگرانی چون نگار بابائی، علی کمیلی، زهرا سلامتی، و سام صابری به ایفای نقش پرداخته‌اند.

همچنین انتخاب لوکیشن‌های متعدد و خاص در روستاهایی چون لافت، دوربنی، گوران، جنگل حرا، روستای عایشه آباد، روستای کورزین، روستای دیرستان، روستای سهیلی، روستای کانی، روستای سلخ، شهر قشم و جزیره هنگام، به غنای بصری و اصالت اثر کمک شایانی کرده است.

انتظار می‌رود پس از پایان مراحل فنی، این فیلم کوتاه برای حضور در جشنواره‌های داخلی و بین‌المللی آماده شود.

دیدگاه ها (0)
img
img

تغییر زمان برگزاری آزمون نهایی ۲۰ تیر پایه یازدهم در هرمزگان

انهدام کنترل‌شده مهمات عمل‌نکرده در روستای گنگان جاسک

آمادگی ۶ میلیون داوطلب هلال احمر برای شرکت در آیین وداع و تشییع رهبر شهید

افزایش کارت‌های سوخت جایگاه‌ها برای مراسم تشییع

ادای احترام هیات‌های فرهنگی و مذهبی بین‌المللی به پیکر رهبر شهید ایران

ورود هیات‌های خارجی به تهران برای شرکت در مراسم ادای احترام بر پیکر رهبر شهید ایران

آمادگی ۲۰۰۰ مدرسه برای اسکان و ارائه خدمات به زائران مراسم وداع با رهبرشهید

ناپایداری جوی و دریایی در هرمزگان تا شنبه ادامه دارد

سکه ۱۷۷ میلیون تومان شد

هلاکت ۲ نفر از عاملان شهادت کارکنان فراجا در سیستان و بلوچستان

سازمان بهداشت جهانی: شیوع ویروس هانتا مرتبط با کشتی کروز پایان یافت

پروازهای داخلی و خارجی شنبه و یکشنبه برقرار است

فراخوان عارف برای حضور میلیونی در بدرقه امام شهید انقلاب

موکب‌های زنجیره‌ای برای خدمت‌رسانی به عزاداران برپا می‌شود

محل شهادت شهدای پرواز ۶۵۵ گلباران می‌شود

img
خـبر فوری:

دعوت نهادهای انقلابی از ملت برای حضور حماسی در مراسم وداع با قائد امت