اجتماعی
بنابر اعلام سازمان تامین اجتماعی، احکام افزایش سالانه و متناسب سازی ۱۴۰۴ حدود ۵ میلیون نفر بازنشسته و مستمری بگیر تامین اجتماعی از ۲۷ اردیبهشتماه صادر شد و در دسترس قرار گرفت که پرداخت آن نیز طی روزهای ۲۹ تا ۳۱ اردیبهشت انجام خواهد شد.
به گزارش صبح ساحل، سازمان تامین اجتماعی، توضیحاتی در خصوص روش محاسبه افزایش حقوق سالیانه ۱۴۰۴ و نیز اعمال متناسبسازی مرحله دوم (۳۰درصد) بازنشستگان و مستمریبگیران تامین اجتماعی با هدف شفافسازی و آگاهی ذینفعان، ارائه کرد.
طبق جزء (۲) بند (ر) ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت مصوب مجلس شورای اسلامی، سازمان تامین اجتماعی میبایست متناسبسازی حقوق مستمریبگیران تحت پوشش را با روش مشخص ظرف سه سال اجرایی کند؛ این سازمان نیز دو مرحله متناسبسازی را در سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ برای بازنشستگان و مستمریبگیران مشمول، اجرایی کرده است. حدود دو میلیون نفر، مشمول متناسب سازی اخیر بودهاند.
در چارچوب یک روش مشخص برای محاسبه حقوق و اعمال متناسبسازی مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی؛ سه مرحله، افزایش مبلغ مستمری سالانه ۱۴۰۳، افزایش مبلغ متناسبسازی این سال و تعیین متناسبسازی ۱۴۰۴ تدوین شده است.
همچنین در سال ۱۴۰۴ بن معیشت بازنشستگان با ۵۰ درصد افزایش، به۶۰۰ هزار تومان، حق عائلهمندی با ۵۰ درصد افزایش به دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و حق اولاد (بهازای هر فرزند) با ۱۰۰درصد افزایش، یک میلیون و ۷۱۹ هزار تومان است.
در گام اول؛ پس از اعمال ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی (افزایش سالیانه با تصویب هیات وزیران) در میزان مستمری ۱۴۰۳، مبلغ مستمری ۱۴۰۴ مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی مشخص شده است. مصوبه مزدی سالجاری شورای عالی کار به عنوان ملاک برای تعیین افزایش حقوق بازنشستگان توسط تامین اجتماعی قرار گرفته است؛ زیرا شاخصی قابل اتکا و برگرفته از آمارها و ملاحظات گوناگون حاصل از فرآیندی شفاف و تعاملی است. در این روش برای محاسبه مستمری حداقلبگیران (کسانی که با توجه به مدت سابقه و دستمزد مبنای کسر حق بیمه، مستمری آنان کمتر از حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال برقراری بوده و مطابق ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی تا آن سطح ترمیم شده است) ، مبلغ مستمری ۱۴۰۳ در عدد ۱.۴۵ (۴۵ درصد میزان افزایش حقوق حداقلبگیران و کمتر در سال ۱۴۰۴) ضرب شده است. همچنین جهت تعیین مستمری سایر سطوح، مبلغ مستمری ۱۴۰۳ در عدد ۱.۳۲ (میزان افزایش حقوق امسال سایر سطوح) ضرب و رقم ثابت ۹.۳۱۶.۵۰ ریال نیز به آن اضافه شده است.
در گام دوم؛ مبلغ متناسبسازی سال ۱۴۰۳ در ۱.۳۲(میزان افزایش حقوق امسال) در قالب ماده ۹۶ تامین اجتماعی ضرب و در خروجی آن مبلغ متناسبسازی این سال با افزایش این ماده قانونی حاصل شده است.
در گام سوم؛ ابتدا مبلغ متناسب سازی مطابق فرمول محاسبه شده و سپس مابهالتفاوت متناسبسازی افزایش یافته ۱۴۰۳ تا ۷۰درصد مبلغ متناسبسازی فوق به عنوان متناسبسازی سال ۱۴۰۴ تعیین میشود. بدین ترتیب مجموع متناسبسازی افزایش یافته ۱۴۰۳ و متناسب سازی سال ۱۴۰۴، طبق قانون معادل ۷۰درصد مبلغ متناسبسازی است. موضوعی که همواره مطالبه ذینفعان از سازمان تامین اجتماعی در نحوه اجرای متناسبسازی بوده است.
تبلیغات متنی
جدیدترین اخبار
سرقت از طلافروشی در جاسک
شهسواری پور عنوان قهرمانی را کسب کرد
۵ هزار مدرسه برای اسکان زائران آماده شد
کشف ۲۰ قطعه پرنده وحشی در میناب
اولویت سازمان غذا و دارو در تأمین نیازهای دارویی کشور
به دنبال افزایش ورزشکاران سازمانیافته هستیم
شناورسازی سازی در خانه با سه گل مغلوب شد
سالاری به عنوان رئیس کمیته فیتنس منصوب شد
آغاز آموزش رایگان کبدی در پایگاه های اوقات فراغت
شهسواری پور عنوان قهرمانی را کسب کرد
مهندسی روایت
۱۶ تیم مرحله یکهشتم نهایی جامجهانی ۲۰۲۶ مشخص شدند
جزئیات مراسم وداع و تشییع آقای شهید ایران
کمپین اصلاحات در بغداد
قیام برای آخرین دیدار