15

تیر

1405


اقتصادی

03 شهریور 1404 09:40 0 کامنت

ظرفیت خاموش مانده

محمد داوود میگلی، رئیس هیأت‌مدیره کارخانه روغن نباتی حیات، در گفتگو با صبح ساحل بیان داشت: کارخانه ما ظرفیت تولید ماهانه ۵ هزار تن روغن خوراکی و روزانه ۱۵۰ تن بسته‌بندی و ارسال به بازار را دارد و برای ۴۵۰ نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم اشتغال ایجاد کرده است.

با این حال بیش از هشت ماه است که سهمیه مواد اولیه ما قطع شده و مجبوریم روغن خام وارداتی را از بازار آزاد با ۲۵ درصد قیمت بالاتر خریداری کنیم. وی افزود: ادامه این روند یعنی تعطیلی کامل کارخانه و بیکاری صدها کارگر.

سابقه مصوبات حمایتی

به گفته میگلی، چند سال پیش با ورود دادگستری و تصویب در ستاد رفع موانع تولید، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان‌های مرتبط موظف به تأمین ماهانه ۲۵۰۰ تن روغن خام برای این کارخانه شدند. وی یادآور شد: در آن دوره دو سال پیاپی بدون مشکل سهمیه‌مان را دریافت می کردیم.

پیامدهای اجتماعی و اقتصادی

میگلی با اشاره به پیامدهای تعطیلی این واحد گفت: خاموش شدن چراغ روغن حیات فقط تعطیلی یک خط تولید نیست، معیشت صدها خانواده کارگری در هرمزگان و امنیت غذایی مردم جنوب کشور تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

تبعیض در تخصیص سهمیه

میگلی از آنچه «تبعیض آشکار» نامید، انتقاد کرد: مواد اولیه از بندر شهید رجایی بارگیری و به استان‌های دیگر ارسال می‌شود، در حالی که کارخانه ما درست در کنار این بندر بدون سهمیه مانده است. وی تصریح کرد: این یعنی پایداری اشتغال در استان‌های دیگر و بیکاری کارگران هرمزگانی. اگر این رانت و تبعیض اصلاح نشود، کارخانه به طور کامل تعطیل خواهد شد.

درخواست از مسئولان

رئیس هیأت‌مدیره روغن حیات با یادآوری اصول قانونی حمایت از تولید گفت: طبق اصل ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی و ماده ۲۲ قانون بهبود محیط کسب‌وکار، هیچ دستگاهی حق ندارد با ندادن مواد اولیه، تولید را متوقف کند. ما فقط اجرای مصوبات قبلی و تخصیص عادلانه سهمیه را می‌خواهیم. اگر این بی‌توجهی ادامه یابد، نه تنها کارخانه حیات، بلکه سایر صنایع استان هم در معرض تعطیلی خواهند بود.گفتنی است: وابستگی کامل هرمزگان به تأمین روغن از استان‌های دیگر، هزینه‌های توزیع را افزایش داده و در شرایط بحرانی می‌تواند ریسک بزرگی برای امنیت غذایی مردم باشد.

دیدگاه ها (0)
img
img

مراقب آگهی‌ها و سایت‌های جعلی خرید بلیت و اسکان باشید

مراسم وداع با پیکر رهبری شهید تا ساعت ۲۲ امشب تمدید شد

آمادگی وزارت ارتباطات برای خدمت‌رسانی در آئین تشییع رهبر شهید انقلاب

بالن پایشی؛ سامانه کمکی برای پایش مراسم وداع قائد شهید

نایب قهرمانی تیم کشتی آزاد جوانان در آسیا

پورجمشیدیان: پیکر رهبر شهید از جمکران تا حرم حضرت معصومه(س) تشییع می‌شود

انتصاب مجدد حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای به ریاست قوه‌قضائیه

شرایط دریافت وام نیروگاه‌های خورشیدی خانگی اعلام شد

ثبت‌نام ۱۷۹ هزار متقاضی حضور در راهپیمایی اربعین در سامانه سماح

اعلام جزییات برنامه تشییع پیکیر مطهر قائد شهید در قم

انتشار کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی تا پایان هفته

اعزام زائران حاجی‌آبادی به مراسم تشییع رهبر شهید امت

بازگشایی فرودگاه قشم ازسرگیری پرواز‌ها پس از چهار ماه وقفه

ممنوعیت قطعی و سراسری پیش‌فروش خودروهای وارداتی در مناطق آزاد اعلام شد

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی: هیچ جایگاهی بدون بنزین نمی‌ماند

img
خـبر فوری:

عزای عمومی برای پنج‌شنبه 18 تیرماه