09

بهمن

1404


سیاسی

17 آذر 1404 09:01 0 کامنت

در ادامه، مشروح گفتگو با رئیس شورای استان پیرامون ارزیابی یک‌سال عملکرد استاندار هرمزگان را می‌خوانید.

میدان خالی‌ست

رئیس شورای استان هرمزگان ضمن قدردانی از اقدامات و فعالیت‌های استاندار هرمزگان گفت:«انتصاب استاندار بومی یک باید بود که در دولت چهاردهم محقق شد. به تبع این انتصاب، آهنگ توسعه استان نیز انتظار می‌رود، شتاب ملموسی بگیرد. دغدغه و هدف مشترک‌مان توسعه و اعتلای هرمزگان عزیز است و در این مسیر نقد به معنای مانع‌سازی نیست بلکه پیشنهادی برای اصلاح بسترهاست».

جمالدینی با بیان اینکه بدیهی است که نماینده عالی دولت در استان ماهیت کارش اجرایی است و هدایت و مدیریت برنامه‌های توسعه‌ای و عمرانی استان نیازمند تسلط بر محورهای پیشرفت است؛ افزود:«تسلط مدیریتی بر مسائل با حضور میدانی و نه گزارش مشاوران رقم می‌خورد.

هرمزگان دارای گستره جغرافیایی وسیع و شرایط متنوع اجتماعی و اقتصادی است به همین دلیل حضور میدانی استاندار باید مداوم باشد. با ارفاق چهار سفر رسمی طی یکسال آمار نگران‌کننده‌ای‌ست و لازم است بازنگری در این روند اتفاق بیفتد».

وی با بیان اینکه حضور در مراسمات خاص و محدود به برگزاری یک جلسه، سفر میدانی به حساب نمی‌آید، اظهار کرد:«جلسات، پاشنه آشیل نظام سیاسی ما هستند. برگزاری جلسه زمانی معنا پیدا می‌کند که رصد میدانی پیش از آن انجام شده باشد و بعد از آن پیگیری موارد مصوب اتفاق بیفتد.

مدیر اجرایی باید در میدان باشد، بین مردم و ناظر بر پروژه‌ها».

رئیس شورای استان هرمزگان گفت: «مدیر سازمان به مانند چرخ دنده اصلی یک ساختار اگر پویایی، انگیزه و تحرک لازم را نداشته باشد این کنش به سایر ارکان هم سرایت پیدا می‌کند؛ آن وقت حتی اگر چرخ‌دنده‌های کوچکتر با تمام قوا حرکت کنند، چرخ یا نمی‌چرخد یا به سختی حرکت می‌کند. سفرهای میدانی مسئولان به شهرستان‌ها یکی از مهم‌ترین ابزارهای مدیریتی برای شناخت واقعی مسائل، درک عمیق از مشکلات مردم و تصمیم‌گیری دقیق و عادلانه است.

هیچ مدیری، صرفاً با تکیه بر گزارش‌های کتبی و آمارهای اداری، نمی‌تواند از واقعیت‌های موجود در سطح شهر آگاه شود. حضور میدانی، فرصتی فراهم می‌کند تا مسئولان فارغ از فضای رسمی دفتر و بروکراسی، مستقیماً با مردم، فعالین اقتصادی، کشاورزان، دانش‌آموزان، بیماران و سایر اقشار جامعه گفتگو کند و بدون واسطه دغدغه‌ها و مطالبات آنان را بشنود. همین ارتباط مستقیم، می‌تواند منشأ تصمیم‌هایی باشد که اثرات آن در کوتاه‌مدت و بلندمدت در زندگی مردم نمود پیدا می‌کند».

مسیر توسعه برای مدیران استان روشن نیست

جمالدینی با تاکید بر اینکه مسیر توسعه هرمزگان، اینکه کجا هستیم و به کجا می‌خواهیم برویم و از چه مسیری می‌خواهیم برویم باید برای تمام رده‌های مدیریتی شفاف باشد، گفت: «اگر جلسات شورای برنامه‌ریزی و توسعه هرمزگان را «اتاق فکر توسعه استان» مدنظر قراردهیم؛ طی یکسال گذشته بسیاری از جلسات نه فقط محدود به این شورا بدون خروجی بوده است. جلسه تشکیل و اظهارنظرهایی انجام می‌شود اما مصوبه یا پیگیری مصوبات ندارد؛ به همین دلیل مدیران دستگاه‌های اجرایی بعد از جلسه دقیقا نمی‌دانند چه باید بکنند.»

رئیس شورای استان هرمزگان با بیان اینکه بی‌جهتی باعث سردرگمی و روزمرگی در مدیران دستگاه‌های اجرایی شده است، تصریح کرد:«کلی‌گویی، مدیران را دچار سردرگمی می‌کند.

مدیر باید تکلیفش را بداند، باید بداند در کدام بخش از برنامه توسعه قرار دارد و نسبت به چه شاخص‌هایی پاسخ‌گوست. اما در ساختار فعلی، ما با سیاست‌گذاری‌های کلی و غیرشفاف مواجه هستیم.»

مهم‌ترین مأموریت استاندار، زمین مانده

این مقام مسئول مهم‌ترین مأموریت استاندار را توسعه اقتصاد دریا محور دانست و گفت: «استان هرمزگان مرکز ثقل اقتصاد دریایی ایران است. مهم‌ترین مأموریت استاندار باید ریل‌گذاری اقتصاد دریا محور باشد. اما در عمل، اقدام شاخصی در این حوزه ندیده‌ایم».جمالدینی به‌طور ویژه از کارگروه اقتصاد دریا محور استان انتقاد کرد: «به‌نظر می‌رسد این کارگروه تعطیل شده است. نمی‌دانیم چه زمانی تشکیل شده؟ چه مصوباتی با چه اثرگذاری داشته؟ اگر اقتصاد دریا، قرار است راهبرد اصلی توسعه استان باشد، کارگروه مربوط به آن باید فعال‌ترین رکن تصمیم‌سازی باشد، نه کم‌کارترین آن».رئیس شورای استان هرمزگان با اشاره به اینکه جامعه هرمزگان انتظار متفاوتی از استاندار بومی دارد، گفت: «امیدوار بوده و هستیم که با انتصاب استاندار بومی، جایگاه هرمزگان و هرمزگانی‌ها در توسعه مکران واضح شود تا ما بار دیگر از توسعه جا نمانیم. ظرفیت آموزشی و اجتماعی این منطقه را دریابیم که برای تامین نیروی انسانی به شهرها و استان‌های دیگر روی نیاورند و سهم جامعه محلی تنها رسته‌های پایین نباشد».

قدردانی از اعتماد به نیروهای اهل سنت

جمالدینی در بخشی دیگر یکی از نقاط قوت استاندار هرمزگان را توجه به نیروهای اهل سنت در مدیریت استان عنوان کرد و گفت: «در حوزه اعتماد و به‌کارگیری نیروهای اهل سنت، استاندار هرمزگان به حق نمره قابل قبول می‌گیرد. انتصاباتی در شهرستان‌های جاسک، خمیر، قشم و بستک انجام شده که نشان می‌دهد به این موضوع توجه شده و این رویکرد را مثبت ارزیابی می‌کنیم و امیدواریم ادامه پیدا کند».

پویایی در حوزه مدرسه‌سازی و سلامت

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه هیچ کس منکر اقدامات و فعالیت‌های مثبت نمی‌تواند باشد، گفت: «زمانی که اقدامات شاخص و واقعی صورت بگیرد حتی اگر کار رسانه‌ای نباشد مردم می‌بینند؛ مدرسه‌سازی و سلامت دو حوزه‌ای است که ما عقب‌ماندگی تاریخی داریم اما اکنون شتاب پیشرفت برنامه‌ها و اهداف در آن ملموس است». رئیس شورای استان هرمزگان در پایان گفت‌وگو اظهار امیدواری کرد که سال پیش‌رو سال تغییر رویکردها باشد و افزود: «هرمزگان موتور محرک توسعه ایران است؛ چه در دریا، چه در انرژی، چه در تجارت. نباید اجازه دهیم فرصت‌های تاریخی که این استان در اختیار دارد، از دست برود.»

روزنامه صبح ساحل

دیدگاه ها (0)
img
خـبر فوری:

ثبت بیشترین بارندگی هرمزگان در رودان، هشتبندی و میناب