10

بهمن

1404


اقتصادی

24 آذر 1404 08:52 0 کامنت

به گزارش روزنامه صبح ساحل، بورس تهران در هفته سوم آذر با جهش قابل توجهی همراه شد. شاخص کل با رشد 5.37 درصدی تا سطح سه میلیون و 561 هزار واحد بالا رفت و شاخص هم‌وزن نیز با افزایش 4.25 درصدی به قله یک میلیون واحد رسید. رشد دلار و تقویت انتظارات تورمی موتور اصلی تقاضا در نمادهای دلاری و صادرات‌محور بود؛ ورودی پول حقیقی نیز تائید کرد که موج خرید همچنان فعال است.

بازدهی بورس در سومین هفته آذر نشان داد که بازار سهام همچنان در مسیر صعودی حرکت می‌کند. رشد شاخص کل به میزان 5.37 درصد و قرار گرفتن آن در تراز سه میلیون و 561 هزار واحد، بازتاب مستقیم افزایش تقاضا در نمادهای سنگین و دلاری بود. شاخص هم‌وزن نیز با ثبت 4.25 درصد رشد و رسیدن به تراز یک میلیون واحد، از بهبود تقاضا در نمادهای کوچک‌تر خبر داد.

محرّک‌های بازار؛ قیمت دلار در کانون توجه!

گزارش‌های خوب فصلی شرکت‌ها، بخصوص در ایران‌خودرو، پتروشیمی‌ها و چند شاخص‌ساز اصلی، از دلایل اصلی رشد بازار در آذرماه بود. افزایش قیمت دلار، در صنایع پتروشیمی که عموماً صادرات‌محور هستند، باعث شد چشم‌انداز این شرکت‌ها مثبت باشند و حتی ریسک سیاسی را هم پوشش دهند. همین موضوع باعث شد در آذرماه سقف تاریخی شکسته شود.

از 10 آذر ورود پول حقیقی بخصوص در نمادهای شیمیایی و بانک‌ها آغاز شد که بنظر می‌رسد چشم‌انداز این بازار را دست‌کم تا آخر آذرماه مثبت نشان می‌دهد.

ریسک‌ها همچنان وجود دارد!

در عین حال با وجود پول حقیقی به این بازار، همچنان نوعی محافظه‌گری در معامله‌گران دیده می‌شود. ارزش بازار، با وجود تمام عرضه‌اولیه‌ها، هنوز کمتر از 100 میلیارد دلار است که بسیار رقم پایینی محسوب می‌شود و نشان می‌دهد وعده‌ی عمق‌بخشی به بازار سرمایه پس از سال‌ها همچنان محقق نشده است. می‌توان پیش‌بینی کرد در صورتی که این ورود پول حقیقی به بازار ادامه داشته باشد، نقطه‌ی قابل اتکایی باشد تا سرمایه‌های خاموش و خرد در تالار شیشه‌ای فعال شوند؛ گرچه زمان زیادی طول می‌کشد تا این سرمایه‌ها رشد قابل قبولی را در ارزش این بازار رقم بزنند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد پس از جنگ 12 روزه، تمایل مردم به خرید «سرمایه‌های زیربالشی» به طور محسوسی افزایش پیدا کرده است و با این اوصاف، چندان هم نمی‌توان امیدوار بود که به زودی سرمایه‌های خرد و خانگی به بازار بیایند. بنابراین، صحبت از تحلیل نموداری در این شرایط خیلی منطقی به نظر نمی‌رسد.

آذرماه منتظر چه روندی باشیم؟

با این اوصاف، ورود پول‌های حقیقی به بازار چند روزی است ادامه‌ داشته است. گرچه همانطور که گفته شد، بعید است این میزان پول حقیقی، تحول خیلی خاصی را رقم بزنند.

به طوری که در اوایل سال جاری و با شروع مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، تقریبا میان کارشناسان بازار سرمایه اتفاق نظر وجود داشت که دست‌کم تا پایان امسال شاخص از 5 میلیون واحد عبور خواهد کرد و عقب‌ماندگی تاریخی‌اش جبران خواهد شد.

این در حالی است که شاخص بورس در ماه جاری سقف خود را شکست و دست‌کم تا شاخص 3 میلیون و 700 هزار مقاومت خاصی وجود نداشته است، اما می‌توان امیدوار بود در صورتی که از این مقاومت با قدرت عبور کند، به سمت اهداف بزرگتر خود حرکت کند.

البته به لحاظ نموداری، اگر از این مقاومت عبور کند، به احتمال زیاد در شاخص حدود 4 میلیون و 100 هزار واحد باید منتظر اصلاح باشیم.

دیدگاه ها (0)
img
خـبر فوری:

رکورد عجیب، قیمت دلار از ۱۵۱ هزار تومان گذشت