06

اسفند

1404


اجتماعی

بین الملل

25 بهمن 1404 12:17 0 کامنت

به گزارش صبح ساحل، روند خرید ملک در خارج از ترکیه که از سال ۲۰۲۳ شتاب گرفته بود، همچنان به مسیر صعودی خود ادامه می‌دهد. ارزش این خریدها از ۱.۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳، به بیش از دو میلیارد دلار در ۲۰۲۴ رسید و در سال ۲۰۲۵، به رقم ۲.۷ میلیارد دلار افزایش یافت.

بر اساس داده‌های منتشر شده از تراز پرداخت‌ها، خریداران ترک فقط در دسامبر ۲۰۲۵، حدود ۲۵۲ میلیون دلار ملک در خارج از ترکیه خریداری کردند. میانگین خرید برمبنای ماهانه در طول سال میلادی گذشته، ۲۲۳ میلیون دلار بود و اوج خریدها در آگوست با ۲۸۸ میلیون دلار ثبت شد.

در مقابل، سرمایه‌گذاری خارجی‌ها در بازار مسکن ترکیه در سال ۲۰۲۵ کاهش یافت. مجموع خرید ملک توسط غیرمقیم‌ها با افت ۱۷.۰۲ درصدی، به ۲.۳۴ میلیارد دلار رسید و در نتیجه شکافی ۳۴۰ میلیون دلاری میان ورود و خروج سرمایه ملکی ایجاد شد. با این حال، فقط در دسامبر، خارجی‌ها خالص خریدی معادل ۲۸۷ میلیون دلار در ترکیه ثبت کردند.

کارشناسان دلیل اصلی این روند را افزایش شدید قیمت‌ها در بازار املاک ترکیه می‌دانند. رشد سریع بهای املاک مسکونی و تجاری ترکیه طی سال‌های اخیر، هزینه ورود به بازار داخلی را بالا برده و برخی سرمایه‌گذاران را به سمت بازارهای ارزان‌تر یا باثبات‌تر خارجی سوق داده است.

طبق داده‌های بانک مرکزی ترکیه، رشد قیمت مسکن و املاک تجاری این کشور بر مبنای سالانه که در سال ۲۰۲۲ به ترتیب به ۱۵۰ و ۱۲۳ درصد رسیده بود، هرچند در سال‌های بعد کاهش یافت، اما همچنان در سطوح بالا ماند.

بر اساس گزارش پایگاه خبری ترکیه تودی، قیمت مسکن ترکیه در پایان سال ۲۰۲۵، نسبت به سال‌های قبل، ۳۱.۸ درصد و املاک تجاری، ۲۶.۷۵ درصد افزایش یافت و این ارقام نشان می‌دهد که ارزش دارایی‌های داخلی با وجود کاهش شتاب رشد، همچنان در حال افزایش است و سرمایه‌گذاران داخلی را به سمت گزینه‌های جایگزین در خارج از ترکیه سوق داده است.

دیدگاه ها (0)
img

پرفسور عبدالمجید ارفعی درگذشت

شروع واریز مرحله هفتم وام ۵۰ میلیونی بازنشستگان تامین اجتماعی

بررسی صلاحیت ۴۹ داوطلب انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی در هرمزگان

تعویق آزمون دستیاری منتفی است/داوطلبان ذهنشان را درگیر حواشی نکنند

اسامی داوران هفته ۲۳ لیگ برتر فوتبال اعلام شد

شرط استفاده از هوش مصنوعی در تحقیقات علوم پزشکی/تدوین دستورالعمل جدید می‌شود

توقف حفاری‌های شهری و عملیات جاده ای در هرمزگان از ۲۲ اسفند

آغاز ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان بدون کنکور مرحله تکمیل ظرفیت 1404

شارژ اعتبار کالابرگ برای دهک‌های یک تا چهار از 15 اسفند آغاز می‌شود

پیش‌ثبت‌نام مدارس غیردولتی ۲۰ درصد از کل شهریه است

فعالیت۳۵۰۰ پایگاه اورژانس در نوروز۱۴۰۵/آمادگی کامل برای پوشش حوادث جاده‌ای و سلامت مسافران

کشف ۱۶۱ هزار عدد قرص و داروهای ضدعفونی کننده غیرمجاز

یگان حفاظت شیلات قشم و بندرعباس، ۳ شناور متخلف را توقیف کردند

آغاز فرآیند «مرحله عملی آزمون ملی دندانپزشکی» دانش‌آموختگان خارج کشور از نهم اسفند

تکالیف اجباری نوروزی برای دانش‌آموزان ممنوع شد

خـبر فوری:

برگزاری مزایده ۱۶۵ ردیف کالای اموال تملیکی در هرمزگان