10

تیر

1405


اجتماعی

11 خرداد 1405 11:24 0 کامنت

به گزارش صبح ساحل، بر اساس اطلاعات منتش شده منابع آب ایران، حجم کل آب ورودی به سدهای کشور در سال جاری به ۴۰.۲۱ میلیارد مترمکعب رسیده است؛ این رقم نسبت به سال گذشته رشد چشمگیر ۷۴ درصدی را نشان می‌دهد و در مقایسه با میانگین ده‌ساله نیز ۱۱ درصد افزایش داشته است.

حجم فعلی آب موجود در مخازن سدهای کشور با رشدی ۳۱ درصدی نسبت به سال گذشته، به ۳۵.۰۱ میلیارد مترمکعب رسیده است. همچنین، این میزان ذخیره نسبت به میانگین ده‌ساله، هشت درصد افزایش را تجربه کرده است که نشان‌دهنده وضعیت مطلوب‌تر ذخایر آبی نسبت به دوره بلندمدت است.

در بخش مصارف و خروجی سدها، حجم کل خروجی در سال جاری ۲۳.۹۷ میلیارد مترمکعب گزارش شده است. این مقدار نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد افزایش داشته، اما در مقایسه با میانگین ده‌ساله، ۱۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد که گویای مدیریت خروجی آب در جهت حفظ ذخایر راهبردی است.

در نهایت، برآیند تمامی این شاخص‌ها منجر به رسیدن ضریب پرشدگی سدهای کشور به ۶۷ درصد شده است که نویدبخش شرایط به نسبت پایدار برای تأمین مصارف آب و انرژی در ماه‌های آتی است.

اما با وجود این آمار امیدبخش، نباید فراموش کرد که همچنان برخی مناطق حساس کشور با بحران آب مواجه هستند برای نمونه در استانی مانند تهران با نزدیک به ۲۰ میلیون جمعیت، فقط وضعیت یکی از سدهای پنج گانه مناسب گزارش شده در حالی که چهار سد ماملو، لتیان، لار و طالقان، در شرایط قابل قبولی قرار ندارند.

این وضعیت بحرانی برای استان خراسان رضوی هم صدق می کند چرا که هر ۲ سد آن در وضعیت منفی و کسری شدید آب قرار دارند.

دیدگاه ها (0)
img
img

جزئیات مذاکرات امروز در دوحه/ غریب‌آبادی: جلسه‌ای با مقام‌های بانک مرکزی قطر برگزار شد

موسیقی «الوداع» در رثای رهبر شهید امّت تولید شد

لغو اعزام کشتی های آلمانی به تنگه هرمز؛ مین روبی متوقف شد

محدودیت برق شهرک‌های صنعتی نباید بیش از یک روز در هفته باشد

اعلام جزئیات مراسم اقامه نماز و تشییع رهبر شهید

تصویب مقدماتی ممنوعیت پخش اذان در قدس اشغالی

جزئیات ارتباطی زائران اربعین اعلام شد/ از مکان‌یابی آنلاین موکب‌ها تا ارائه ارز در پیام‌رسان‌ها

آمادگی پست برای رسیدگی سریع به اشیای مفقودی شرکت‌کنندگان مراسم تشییع

بخشنامه تعطیلات هفته آینده دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد

محدودیت‌های ترافیکی از ۱۰ تا ۲۰ تیر اعلام شد

غریب‌آبادی: مذاکرات برای توافق نهایی هنوز آغاز نشده است

درخواست فوری فوتبال ایران از AFC

توزیع کارت شناسایی میان زائران مراسم تشییع رهبر شهید

بازنشستگان مراقب تماس‌های کلاهبرداری باشند

استخدام کارشناس فروش در دفتر معتبر فعال در صنعت ساختمان (بندرعباس)

img
خـبر فوری:

عزای عمومی برای پنج‌شنبه 18 تیرماه