اقتصادی
صبح ساحل ، اقتصادی - مدیرواحد احیا مستقیم فولاد هرمزگان گفت: کارکنان این شرکت دراردیبهشت ماه سال جاری با ثبت رکورد تولید 151 هزارو 638 تن آهن اسفنجی در مجموع دو مدول احیا مستقیم ..
صبح ساحل ، اقتصادی - مدیرواحد احیا مستقیم فولاد هرمزگان گفت: کارکنان این شرکت دراردیبهشت ماه سال جاری با ثبت رکورد تولید 151 هزارو 638 تن آهن اسفنجی در مجموع دو مدول احیا مستقیم، گام مؤثر دیگری برای دست یابی به اهداف سالانه، افزایش بهره وری و سود دهی شرکت، در سال 96 برداشتند.به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی فولاد هرمزگان یاسر کیانی افزود : این رکورد در حالی به دست آمد که جهادگران واحد احیا مستقیم فولاد هرمزگان نیزموفق شدند با همکاری گروهی و همدلی هر چه بیشتر سایر واحد ها به رکورد تولید 76 هزار و 215 تن مدول A در اردیبهشت ماه دست یابند و تولید این واحد را در یک ماه کاری به بالاتر از ظرفیت اسمی آن رهنمون سازند.وی ، رکورد قبلی تولید ماهانه آهن اسفنجی در مدول های احیا مستقیم فولاد هرمزگان را مربوط به مهرماه 95 و با تناژ 149 هزارو 846 تن اعلام کرد وادامه داد: با کسب این رکورد میزان 1792 تن افزایش تولید نسبت به رکورد ماهانه قبلی و یکهزار و 638 تن بیشتر از ظرفیت اسمی تولید شد.مدیرواحد احیا مستقیم فولاد هرمزگان ، از بهبود فرآیندها، اصلاح روش ها و به کارگیری ظرفیت حداکثری تجهیزات و امکانات موجود توسط همکاران ناحیه و واحدهای پشتیبانی به عنوان مهمترین دلایل دست یابی به این رکورد یاد کرد وافزود: در همین راستا به گونه ای برنامه ریزی شده است تا با استفاده همه ظرفیت های موجود در پایان سال به اهداف استراتژیک شرکت در این بخش دست یابیم.کیانی، با اشاره به روند موفقیت های واحد احیا مستقیم فولاد هرمزگان خاطر نشان کرد: در سال گذشته نیز واحد احیا با ثبت 7 رکورد روزانه و ماهانه سالی پر فروغ را پشت سر گذاشت.وی یاد آور شد: در سال 1395 با تدوین تابلوی اهداف و ترسیم چشم انداز تولید، تمامی تلاش نفرات و ظرفیت تجهیزات برای رسیدن به این اهداف بکار گرفته شد که ثمره آن رسیدن به اهداف تعیین شده کیفی آهن اسفنجی، کاهش میزان مصرف آب، کاهش زمان توقفات اضطراری، کاهش ضریب شدت حوادث و افزایش بهره وری نیروی انسانی در بخش نگهداری و تعمیرات بوده است.وی تصریح کرد: کمیته تحول ناحیه با اجرای 13 پروژه TQ در قسمت های مختلف واحد موفق به ایجاد ارزش افزودهای افزود بر 220 میلیارد ریال شد.کارخانه بزرگ تولید فولاد بعد از انقلاب، در کنار خلیج فارس در زمینی به مساحت 95 هکتار در 13 کیلومتری غرب شهر بندرعباس و در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس واقع شده است .فولادهای تولیدی در شرکت فولاد هرمزگان بیشتر فولادهای کربنی برای کاربرد رول و ورق به صورت نورد گرم و سرد است.
شرکت فولاد هرمزگان دارای ظرفیت اسمی 1.5 میلیون تن تختال(اسلب) به ضخامت 200 و 250 میلی متر، عرض 900 تا 2000 میلی متر و طول 6000 تا 12000 میلی متر است.
همچنین این شرکت قادر به تولید محصولات میانی از قبیل یک میلیون و 650 هزار تن آهن اسفنجی در سال، 90 هزار تن آهک در سال، 7500 نرمال متر مکعب اکسیژن بر ساعت، 18000 نرمال متر مکعب بر ساعت نیتروژن و 120 نرمال متر مکعب بر ساعت آرگون است.
هم اکنون پنج شرکت بزرگ تولیدکننده فولاد شامل شرکت فولاد جنوب، مجتمع فولاد هرمزگان، مجتمع فولاد کاوه جنوب کیش و شرکت صبا فولاد خلیج فارس با ظرفیت هشت میلیون تن دراین منطقه فعالیت دارند که بخش هایی ازآنها (مرحله نخست) درمجموع به ظرفیت تولید سالانه حدود 4 میلیون و800 هزار تن درحال بهره برداری است .
تولید فولاد به 18 میلیون تن نزدیک شد
انجمن جهانی فولاد، ایران را چهاردهمین کشور تولیدکننده فولاد جهان معرفی کرد. ایران با افزایش تولید از 16 میلیون و 100 هزارتن فولاد در سال 2015 به 17 میلیون و 900 هزار تن در سال 2016، توانست جایگاه خود را در رتبه چهاردهم جهان تثبیت کند.
به گزارش گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا، روزنامه های اقتصادی در تازه ترین گزارش های خود از قرار گرفتن ایران در رتبه چهاردهم تولیدکننده فولاد جهان نوشتند. همچنین بهبود شاخصهای ایران درصنعت گردشگری، رشد 74 درصدی ارزش معاملات بورس، کشف ذخایر معدنی 2.5 برابر 80 سال گذشته، تولید بیش از 6 میلیون تن فولاد خام در ایران و رشد معاملات مسکن از مهمترین محورهای این روزنامه ها در هفته گذشته بود.
**ایران چهاردهمین کشور تولیدکننده فولاد جهان
انجمن جهانی فولاد، ایران را چهاردهمین کشور تولیدکننده فولاد جهان معرفی کرد. ایران با افزایش تولید از 16 میلیون و 100 هزارتن فولاد در سال 2015 به 17 میلیون و 900 هزار تن در سال 2016، توانست جایگاه خود را در رتبه چهاردهم جهان تثبیت کند. در سال گذشته میلادی مجموع تولید آهن اسفنجی جهان 64 میلیون و 200 هزارتن به ثبت رسیده که از این میزان 16 میلیون تن مربوط به ایران بوده که نسبت به سال گذشته (تولید 14 میلیون و 500 هزارتن) با رشد تولید همراه بوده است.
انجمن جهانی فولاد در این گزارش آمار صادرات و واردات فولاد را نیز اعلام کرد که بر اساس آن چین با صادرات 108 میلیون و 100 هزار تن در رتبه نخست و ژاپن با 40میلیون و 500 هزار تن و روسیه نیز با 31 میلیون و 200 هزار تن صادرات فولاد به ترتیب رتبههای دوم و سوم را به خود اختصاص دادند. ایران با صادرات 5 میلیون و 700 هزار تن در رتبه بیستم صادرکنندگان این محصول قرار دارد.
** بهبود شاخصهای ایران درصنعت گردشگری
صنعت گردشگری در ایران پس از امضای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و لغو تحریمهای هسته ای رشد مثبتی را تجربه کرد. بر اساس شاخص «در اولویت قرار داشتن صنعت گردشگری» مجمع جهانی اقتصاد، رتبه ایران در میان 136 کشور، از 130 در سال 2015 به 117 در سال 2017 ارتقا پیدا کرده است. یعنی در مقایسه با 2 سال گذشته، اکنون ایران برای گردشگری اهمیت بیشتری قائل است. براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، شاخص کلی قابلیت رقابت در صنعت سفر و گردشگری برای ایران از 97 در سال 2015 به 93 در سال 2017 بهبود یافته است. شاخص اخیر 14 زیرشاخص محیط کسب و کار، امنیت، بهداشت، منابع انسانی و بازار کار، آمادگی به لحاظ فناوری اطلاعات و ارتباطات، در اولویت قرارداشتن سفر و گردشگری، آزادیهای بین المللی، رقابت پذیری به لحاظ قیمت، پایداری محیطی، زیرساختهای هوایی، زیرساختهای زمینی و بندری، زیرساخت خدمات گردشگری، منابع طبیعی و منابع فرهنگی تشکیل شده است. علاوه بر بهبود زیر شاخص در اولویت قرارداشتن سفر و گردشگری در ایران، وضعیت کشورمان در زیرشاخص محیط کسب و کار در میان 136 کشور از 119 در سال 2015 به 79 در سال 2017 ارتقا یافته است.
رشد 74 درصدی ارزش معاملات بورس
به گزارش مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران از ابتدای سال 1392 تا پایان اسفند 1395، رشدی بیش از صددرصدی را تجربه کرده است. شاخص کل با رشدی 103 درصدی به مقدار 77230 واحد در زمان یاد شده رسیده است. ضمن اینکه برای متوسط بازدهی سالانه شاخص کل بورس تهران از ابتدای سال 92 تا انتهای سال 95 نیز عدد 19 درصد ثبت شده است.
تامین مالی از طریق بازار سرمایه از رقم 143 هزار میلیارد ریال طی سال 1391 به 1220 هزار میلیارد ریال طی سال 1395 رسیده که بیانگر رشد 750 درصدی است. ارزش معاملات سهام، اوراق و مشتقه در بورس تهران، فرابورس، بورس کالا و بورس انرژی از 1096 هزار میلیارد ریال طی سال 91 به مقدار 1902 هزار میلیارد ریال طی سال 95 رسیده است که حکایت از رشدی 74 درصدی دارد.
** کشف ذخایر معدنی 2.5 برابر 80 سال گذشته
«مهدی کرباسیان» معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت حجم عملیات اکتشافی در سالهای گذشته را 5. 2 برابر کل اکتشاف 80 سال اعلام کرد. به گزارش سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، او با اشاره به انجام عملیات طرح اکتشاف 250 هزار کیلومتری در استانهای کشور گفت: این حجم عملیات اکتشاف، 5. 2 برابر کل اکتشافات 80 سال گذشته است که 400 نقطه امیدبخش به دست آمده و به نتایج مهمی در افزایش ذخایر موادمعدنی نظیر 400 میلیون تن سنگ آهن، 350 میلیون تن زغال سنگ و 50 تن طلا تاکنون انجامیده است.
تولید بیش از 6 میلیون تن فولاد خام در ایران
براساس گزارش انجمن جهانی فولاد، ایران در 4 ماه نخست امسال بالغ بر 6 میلیون و 369 هزار تن فولاد خام تولید کرد که درمقایسه با مدت مشابه سال 2016 یعنی 5 میلیون و 570 هزار تن رشد 3. 14 درصدی داشته است. آمار انجمن جهانی فولاد همچنین حاکی از آن است که تولید فولاد خام 67 عضو این انجمن در 4 ماه نخست امسال 550 میلیون و 841 هزار تن بوده که نسبت به 523 هزار و 699 هزار تن سال گذشته 5.2 درصد بالاتر است. ایران در ماه آوریل هم یک میلیون 735 هزار تن فولاد خام تولید کرده بود که 15 درصد بالاتر از آوریل سال 2016 بود. البته ایران در مقایسه با ماه مارس هم رشد تولید داشته چرا که تولید ماه مارس یک میلیون و 635 هزار تن گزارش شده است.
رشد معاملات مسکن
بانک مرکزی در گزارش خود از بازار دادوستد در بازار مسکن از رشد معاملات مسکن شهر تهران و افزایش متوسط قیمت فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی در اردیبهشت ماه امسال در مقایسه با ماه مشابه پارسال خبر داد.
حجم معاملات انجام شده اردیبهشتماه در تهران نشان میدهد که اگرچه کماکان شرایط رکودی بر بازار مسکن حکمفرماست با این وجود دومین ماه بهار نسبت به فروردین، طیف بیشتری از عرضه و تقاضا را در بر داشت. متوسط قیمت مسکن در ادامه روند ملایم صعودی به چهار میلیون و 500 هزار تومان برای هر مترمربع رسید.
بررسیها درباره نبض فعلی معاملات مسکن در پایتخت، حاوی دو پیام است. رشد 6 درصدی حجم خرید آپارتمان در اردیبهشت امسال که به معنای فروش 1000 واحد مسکونی بیشتر از حجم معاملات اردیبهشت سال گذشته است، از تحرک نسبی بازار در مسیر پیشرونق حکایت دارد.
همچنین تعداد آپارتمانهای فروخته شده طی ماه گذشته، در قالب پیام دوم، مشخص میکند که بازار معاملات در حال حاضر در میانه رکود-رونق قرار دارد و در عین حال آماده پیشروی بیشتر است. مطابق روندهای گذشته، حجم معاملات در دوره رکود، معمولا به کمتر از 12 هزار واحد در ماه، نزول میکند و در زمان رونق نیز خرید و فروش ماهانه آپارتمان در پایتخت به حدود 17 هزار واحد میرسد. با این حال، حجم معاملات اردیبهشت، بیشتر از دوره رکود و کمتر از دوره رونق است اما از آنجا که رشد خفیف 6 درصدی نسبت به سال گذشته همین موقع پیدا کرده، نشانهای از آمادگی بازار برای پیشروی است.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
ثبت رکورد ماهیانه تولید در شرکت فولاد هرمزگان
با ثبت تولید ٨٨ هزار و ٨١١ تن؛ رکورد تولید در شرکت آلومینیوم المهدی شکسته شد
دو رکورد تولید در صبا فولاد خلیج فارس به ثبت رسید
ایران خودرو رکورد عرضه محصولات را شکست
قطار بندرعباس از مسير روسيه به اروپا وصل مي شود
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار