29

آبان

1403


اقتصادی

10 بهمن 1396 07:49 0 کامنت

صبح ساحل ، اقتصادی - دبیر شورای عالی مناطق آزاد با اشاره به اینکه تراز تجاری مناطق آزاد مثبت نیست، گفت:طی چهار سال گذشته، مناطق آزاد کشورمان ۷میلیارد دلار واردات و فقط ۲میلیارد و۴۰۰میلیون دلار صادرات داشته اند.

به گزارش مهر، مرتضی بانک با اشاره به قوانین و اهداف مناطق آزاد که در قانون به آنها اشاره شده است، گفت: در قانون، حدود ۵ هدف مهم ذکر شده که تسهیل و توسعه عمران مناطق آزاد، صادرات، سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و مبادلات کالا و تجارت از اهداف اولیه احداث این مناطق به شمار می‌آیند.

وی افزود: این قانون، قانونی قوی است و مبنای خوبی دارد؛ همچنین قانون‌گذار به ابزار مهمی که لازمه توسعه اقتصادی کشور و مناطق آزاد بوده، توجه خوبی داشته است. دبیر شورای عالی مناطق آزاد عنوان کرد: در زمینه اشتغال در ۷منطقه آزاد، ۲۶۵هزار نفر مشغول کار هستند که بر اساس فرم سازمان تامین اجتماعی این آمار را بیان می‌کنم و بسیار دقیق است. در طول چهار سال گذشته نیز تقریباً ۷۶ هزار نفر جدید مشغول به کار شدند. در مناطق ویژه هم حدوداً ۱۸۰هزار نفر مشغول به کار هستند.بانک اذعان داشت: در مناطق آزاد ۲۰هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری خارجی محقق شده و به بهره‌برداری رسیده است و ۳۵هزار میلیارد تومان هم برای سرمایه‌گذاری جدید مجوز داده شده که در حال اجرا است.

وی گفت: سرمایه‌گذاری خارجی هم طی ۴سال به ۸۰۰میلیون دلار رسیده و به ۴میلیارد هم مجوز داده شده و در مسیر کار قرار گرفته است. البته باید توجه داشت که این اتفاقات با توجه به برجام و طی سال‌های اخیر اتفاق افتاده است.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد تصریح کرد: در سال۹۲ صادرات مناطق آزاد ۱۹۰میلیون دلار بوده و  امسال باید به یک میلیارد و ۵۰میلیون دلار برسد که طبق پیش‌بینی‌های انجام شده این امر محقق خواهد شد.

مجموعاً دو میلیارد و ۴۰۰میلیون دلار صادرات محقق شده که بخشی از آن صادرات مجدد و بخشی هم صادرات از تولیدات داخلی مناطق آزاد بوده است.

عدم تخصیص ارز به مناطق آزاد کشور

بانک گفت: مقایسه ۷ منطقه آزاد با سرزمین اصلی اصلاً درست نیست چراکه از نظر جمعیت و وسعت این دو بسیار با هم تفاوت دارند. علاوه بر این نباید میزان سرمایه‌گذاری، منابع مالی و درآمدهای ارزی اختصاص داده شده به کل کشور را در مقابل این هفت منطقه قرار داد.وی تصریح کرد: ما نباید این مقایسه‌های نادرست را انجام دهیم چراکه کشور از درآمدهای ارزی، فروش نفت و گاز بهره‌مند بوده اما در هفت منطقه آزاد کشورمان  ارز و  اعتبار اولیه‌ای به آنها اختصاص داده نشده است.

این مناطق تنها با ظرفیت‌های موجود و ظرفیت‌های مردمی توانستند به این اقدامات مناسب دست پیدا کنند؛ به همین دلیل است که می‌گوییم بخش خصوصی باید فعال شود.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد اظهار داشت: ما کشور مستقلی هستیم که پس از انقلاب، جنگ و تحریم را تجربه کردیم؛ بنابراین مقایسه مناطق آزاد کشورمان با مناطق آزادی همچون جبل‌علی امارات اصلاً درست نیست چراکه برای منطقه آزاد جبل‌علی در زمان تاسیس، تنها ۵میلیارد دلار اعتبار تخصیص داده شد درحالیکه مناطق آزاد کشومان چنین شرایطی نداشتند؛ البته اختصاص ندادن این اعتبارات به مناطق آزاد کشور ما اتفاق مثبتی بود.دبیر شورای عالی مناطق آزاد گفت: در مورد مناطق آزاد جدید ما پیگیر هستیم تا حجم بزرگ مساحتی این مناطق را کاهش دهیم و بین ما و مجلس تفاهمات خوبی در این زمینه شکل گرفته است.

باید توجه داشت که در بحث زیرساخت، باید بحث‌های کلان مطرح شود و در این خصوص با مجلس در تفاهم هستیم تا حداقل زیرساخت‌ها وجود داشته باشد و یا مکانیزم‌هایی برای آن پیش‌بینی کنیم.

قاچاق برای مناطق آزاد زهر است

بانک اظهار داشت:امسال حدود یک میلیارد و ۴۰۰میلیون دلار کالا به مناطق آزاد وارد می‌شود و یک میلیارد دلار صادرات هم خواهیم داشت. مناطق آزاد مدعی هستند که اگر ما بخواهیم مناطق آزاد داشته باشیم اگرکه دوگانگی و سوبسید برای یک عده نباشد، آن مناطق، مناطق آزاد نخواهند شد.

وی با بیان اینکه قاچاق برای مناطق آزاد زهر است، گفت: ما ۸۵۰۰کیلومتر مرز در کشور داریم و مرز مناطق آزاد هم ۲۰۰ تا ۳۰۰کیلومتر است. مهم‌ترین اقدام مثبت در این مدت این بود که پرونده واحد گمرک را در مناطق آزاد شروع کردیم .

دبیر شورای عالی مناطق آزاد در پایان یادآور شد: مناطق آزاد در برخی نقاط موجب شد تا مقداری امکانات برای آن مکان‌ها ایجاد شود اما اینکه ما بخواهیم از ابتدا کل مناطق آزاد را زیر پوشش قرار دهیم امکان‌پذیر نخواهد بود.

دیدگاه ها (0)
img