29

آبان

1403


اجتماعی

17 مرداد 1397 08:04 0 کامنت

صبح ساحل ، اجتماعی -   یادداشت روز خبرنگار -مدیر مسوول -الهام کرمی‎تاریخ مطبوعات استان هرمزگان همواره پرتنش و ناآرام بوده است و این تنش یا از تهدیدات اقتصادی نشاط می‌گیرد .

و یا محدودیت‌های سیاسی؛ اما رسانه‌های استان در برابر این ناملایمات کمر خم نکردند تا آنجا که تاریخ شهامت‌ها و ایستادگی‌های بزرگان این عرصه را با خود به یدک می‌کشد کسانی چون شهید محمود صارمی در عرصه ملی و حاج قاسم کرمی در عرصه محلی.

‎تقویم تاریخ که ورق می‌خورد ما را به این باور می‌رساند که در این راه می‌بایست از فداکاری‌ها و منش آن عزیزان یاد بگیریم و کردار آنان را الگوی راهمان قرار دهیم.

‎خرسندیم که در این شرایط سخت اقتصادی همچنان دست‌به‌قلم و پای‌کار ایستاده‌ایم اما حال روزنامه‌های استان خوب نیست و نیز احوال همکاران این صنف.

‎به یاد دارم زمانی را که روزنامه صبح ساحل تنها روزنامه محلی استان و تنها مرجع اطلاع‌رسانی استان بود که مردم برای چاپ اخبار و نوشته‌های خود و درج مطالباتشان لحظه‌شماری می‌کردند اما با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی و آسان‌تر شدن چاپ روزنامه بر تعداد آن‌ها افزوده شد درنتیجه تنوع و کیفیت روزنامه‌نگاری بالا رفت. این اتفاق امر خوشایندی بود که باعث ارتقای صبح ساحل شد تا آنجایی که از روزنامه محلی به روزنامه‌ای سراسری تبدیل شد و اخبار استان هرمزگان روی گیشه تمامی شهرهای ایران خوانده می‌شد و کار تا جایی پیش رفت که شاهد تیراژی برابر با سایر روزنامه‌های سراسری بودیم.

‎عصر طلایی روزنامه‌ها دیری نپایید زیرا با آمدن فضاهای مختلف مجازی از محبوبیت رسانه‌های مکتوب کاسته شد و عموم مردم علاقه‌مند به خواندن مطالب کوتاه و یا حتی راضی به دیدن عکس‌های خبری بدون شرح شدند.

‎سرگرم شدن مردم با تکنولوژی آن‌ها را از خواندن و خریدن جراید دور کرد و اولین تیشه به ریشه نشریات زده شد. فاصله گرفتن مردم از نشریات و پایین آمدن سرانه مطالعه رابطه مستقیمی با اقتصاد نشریات دارد زیرا خرید آن کم شده درنتیجه میزان آگهی‌های ارسالی به آن‌ها نیز کاهش می‌یابد. علی‌رغم میل باطنی، شرکت‌های مطبوعاتی می‌بایست خود را با شرایط سازگار نمایند و این سازگاری تنها با چاپ روزنامه در شمارگان و صفحات کمتر، تعدیل نیرو و کاهش هزینه‌های وابسته میسر می‌شد و در این‌چنین حال روزنامه‌ها بد شد.

‎در ادوار گذشته کمتر دیده‌ایم که دولت یا مدیران و یا حتی قانون مطبوعات حامی خبرنگاران و روزنامه‌نگاران باشند و همواره در تقابل نسبی با یکدیگر بوده‌اند زیرا رسالت و وظیفه خبرنگار بیان حقایق است ولا غیر که به مذاق مسئول مربوطه خوش نمی‌آید پس نقد ناپذیری مسئولان و عدم‌حمایت دولت نسبت به پویایی روزنامه‌نگار امنیت شغلی و روانی آن‌ها را به خطر انداخت و این نوع رفتار همچون میخی است بر تنه‌ی آزادی بیان و فعالیت روزنامه‌نگار. صبح ساحل نیز از این قضیه مستثنی نبوده و همیشه با تهدیدات و شکایات زیادی روبرو بوده است و متأسفانه برخورد مسالمت‌آمیزی از سوی مسئولان ندیده است کما اینکه این روند به‌تمامی رسانه‌ها بسط داده شد و باعث کوچک شدن دایره رسالت و صداقت روزنامه‌نگاری و گاها کناره‌گیری همکاران از این عرصه شد در این زمان بود که حال روزنامه‌ها بدتر شد.

‎با این هجمه از فشارهای عزیزان مسئول، همچنان صبح ساحل بار را بر زمین نگذاشت و طی این سال‌های سخت خط‌مشی خود که همان مرتفع کردن مشکلات جامعه هرمزگان بوده را به دوش کشیده است.‎اما مشکلات این حرفه به اینجا ختم نمی‌شود و با بالا رفتن قیمت ارز، تهیه کاغذ ‎دشوار شد تا جایی که چاپخانه‌ها به علت عدم موجودی کاغذ، چاپ نشریات را به تعویق می‌اندازند و یا به همکاران دیگر خود پاس می‌دهند و در این حین بوده‌اند نشریاتی که در میانه راه‌دست از کار کشیدند و

صنوف دیگر را برای فعالیت اقتصادی برگزیدند. این حوادث در سال ۹۶-۹۷ به اوج خود رسید و حال روزنامه‌ها را وخیم‌تر از گذشته کرد. 

‎هم‌زمان با دست‌وپنجه نرم کردن بنگاه‌های مطبوعاتی باقیمت ارز دوشنبه‌شب با مصاحبه زنده رئیس‌جمهور کورسوی امیدی برای تهیه کاغذ موردنیاز در دل‌هایمان دمیده شد.

امید داریم با حمایت دولت از این صنف بزرگ و قدرتمند، رسانه‌ها بتوانند بقای خود را حفظ کنند و مامن امنی برای روزنامه‌نگارانی باشند که نگرانی و دغدغه‌ آن‌ها و توسعه شهرشان و رهایی از کمبودها و مشکلات بوده است.‎به امید روزی که حال روزنامه و روزنامه‌نگار خوب شود.

دیدگاه ها (0)
img