به گزارش خبرگزاری مهر، بهروز ابطحی از حاکم بودن شرایط نامطلوب اکسیژن در دریای عمان خبر داد و گفت: ستون آب در دریای عمان از دهانه تنگه هرمز تا آب های عمیق روبروی چابهار در اعماق بیش از ۵۰ متر با کمبود شدید اکسیژن مواجه است.

ابطحی در تشریح گزارش سومین گشت دریایی «کاوشگر خلیج فارس» در محدوده دریای عمان، تنگه هرمز و خلیج فارس افزود: اگر غلظت اکسیژن محلول در آب به مقادیر کمتر از ۲ میلی گرم بر لیتر (حدود ۶۰ میکرومول بر کیلوگرم) کاهش یابد شرایط فقر اکسیژن به وجود می آید.
وی ادامه داد: این پدیده به طور طبیعی در اعماق ۲۰۰ تا ۱۰۰۰ متری برخی مناطق اقیانوسی و نیز محیط های ساحلی آلوده به فاضلاب و کودهای کشاورزی و در اثر تجزیه باکتریایی مواد آلی و بقایای اجساد موجودات زنده و مصرف اکسیژن ایجاد می شود.
ابطحی گرم شدن کره زمین (کاهش حلالیت اکسیژن در آب و تقویت لایه بندی در اقیانوس ها و دریاها) و افزایش ورود فاضلاب ها و کودهای شیمیایی حاوی فسفر و نیتروژن معدنی را از عوامل اصلی تشدید پدیده کاهش اکسیژن در محیط های دریایی عنوان کرد.
وی افزود: این عوامل باعث شده تا حجم و مساحت قابل توجهی از محیط های دریایی جهان به مناطق مرده (dead zone) تبدیل شوند، پژوهش ها نشان می دهد که وسعت و تعداد مناطق مرده دریایی با شرایط زیست محیطی فعلی حاکم بر کره زمین در حال افزایش بوده و اقیانوس ها در حال از دست دادن تنفس خود هستند.
وی ادامه داد: از دهه ۱۹۶۰ تا کنون ۴.۵ میلیون کیلومتر مربع بر مساحت مناطق مرده در دریاها و اقیانوس ها اضافه شده است.
رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی پیش بینی کرد: بر اساس نتایج این گشت دریایی برای بسیاری از موجودات زنده (بویژه ماهیان) در دریای عمان، زندگی، محدود به لایه بسیار نازکی از سطح آب (ضخامت چند ۱۰ متر) شده است.
ابطحی یاد آور شد: از آنجاییکه احتمال به سطح رسیدن و انتشار آب های کم اکسیژن در سراسر سواحل دریای عمان تحت تاثیر جریان های عمودی و افقی که از ویژگی های منطقه مذکور است وجود دارد، استقرار چنین توده عظیمی از آب های کم اکسیژن و بسیار نزدیک به سطح در دریای عمان می تواند به عنوان یک عامل تهدید کننده برای منابع زیستی این منطقه به شمار آید.
وی تصریح کرد: نتایج اندازه گیری های میدانی نشان می دهد در بیشتر نواحی خلیج فارس و تنگه هرمز، حتی در فصول گرم سال که شدید ترین شرایط لایه بندی در ستون آب برقرار است، غلظت اکسیژن محلول وارد محدوده هایپوکسیا نشده است.
تبلیغات متنی
جدیدترین اخبار
جنگ ایران باید پایان یابد
قدردانی رئیس جمهور از حضور تاریخی مردم و همراهی جهانی در آیین تشییع رهبر شهید
تغییر ساعت برخی قطارهای خروجی از مشهد
لفاظیهای مقامات صهیونیست علیه ایران
رواق دارالذکر؛ محل تدفین رهبر شهید انقلاب
انتقال مسافران قطارهای متوقف شده مشهد با بهرهگیری از ۷۰ دستگاه اتوبوس
افشاگری نیویورکتایمز از محدودیت دسترسی به تصاویر ماهوارهای در پوشش اخبار جنگ علیه ایران
پس از پایان مهلت، سلاح در اختیار دولت خواهد بود
تماس تلفنی وزیر امور خارجه با فرمانده ارتش پاکستان
گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه عمان و ترکیه
شرکت بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق
حمله هوایی دشمن به شیراز تکذیب شد
۱۰۰ درصد جرایم مالیاتی ناشی از اختلال بانکها بخشیده شد
پرداخت سود سپردههای بانکی با رفع اختلالها
شهادت ۳ هموطن در حمله آمریکا به اسکله صیادی سیریک
تغییر ساعت مراسم تشییع رهبر شهید در مشهد