فاجعه در کمین مدارس جنوب کشور؛

نظام آموزش هرمزگان زیر آوار مدارس تخریبی



صبح ساحل ، اجتماعی - بشاگرد یا بندرعباس فرقی نمی کند، فقر آموزشی گریبانگیر بخش بخش هرمزگان شده که مسکن های مقطعی و استقرار کلاس های درس کانکسی نتوانسته از بحران بکاهد.

به گزارش هرمز؛ بهار تحصیلی در هرمزگان با ورود  ۳۵۷ هزار و ۳۲۸ دانش آموز به مدرسه آغاز شد که بالغ بر یک هزار و ۵۳۷ مدرسه در سراسر استان میزبان فرزندان هرمزگان است با این حال کمبود فضای آموزشی مناسب و وجود تعدادقابل توجهی کلاس درس تخریبی روند آموزش در هرمزگان را تحت الشعاع قرار داده است.

بالغ بر ۴۰۰ مدرسه تخریبی در هرمزگان شناسایی شده که با اضافه کردن مدارس کپری و کانکسی رقم چشم گیرتر می شود که با این حساب تبعات منفی آن بر روند آموزش و پرورش استان در سالهای اخیر به شدت خودنمایی می کند.

بسیاری از مدارس تخریب هرمزگان عمری تاریخی دارند و هر آن انتظار فروریختن سقف و دیوارها بر سر بچه هایی می رود که دلهره جان مانع از آموزش صحیح و مفید می شود از سوی دیگر فاکتور آموزش پیشرفته در اغلب نقاط هرمزگان معنایی ندارد و روند آموزش با گچ و تخته سیاه انجام می شود.

شرق هرمزگان و به طبع آن شهرستان میناب مهم ترین کانون مدارس تخریبی به شمار می رود که بندرعباس به عنوان پایتخت تجارت کشور رتبه دوم استان در این زمینه را داراست،کمبود فضای آموزشی در هرمزگان موجب شده تا قریب به اتفاق مراکز دولتی و هیئت امنایی به صورت دو شیفت و با جمعیت فشرده دانش آموزان در کلاس های درس دایر شود.

خشکسالی های چندین ساله اخیر و کاهش میزان بارندگی ها با تمام آثار سوء آن برای دانش آموزانی که مجبورند ۹ماه از سال را در کلاس هایی سرکنند که با وزش تند باد و یا باران بهاری احتمال فرور یختن آن می رود، فرصتی مغتنم است.

سرفصل مدارس تخریبی و فرسوده در هرمزگان سالهاست که با اظهارات و  واکنش های متفاوتی از سوی مسئولان استانی و کشوری همراه بوده همچنین سال گذشته جمعی از مقامات و اعضای مجلس شورای اسلامی برای نظارت و بازدید از وضعیت آموزش هرمزگان وارد استان شدند که در نهایت به تصویب و اعلام تخصیص بودجه منتهی شد.

اقدامات صورت گرفته در حوزه

آموزشی کافی نیست

احمد مرادی،رئیس مجمع نمایندگان هرمزگان در این خصوص گفت:وجود ۴۰۰ مدرسه تخریبی در هرمزگان نشان می دهد که دراین عرصه هنوز جای کار زیاد است و هر چه قدر کار انجام شود بازهم کافی نیست.

مرادی افزود: در حوزه آموزشی ماموریت بسیار سنگینی برعهده ماست و مردم انتظار دارند که به آموزش و پرورش نگاه ویژه ای صورت بگیرد تا فرزندان این مرز وبوم باآسودگی و فراغ خاطر به تحصیل بپردازند.

نماینده مردم بندرعباس گفت: دانش اموزان و کادر آموزشی انتظار دارند که خلاهای موجود رفع شده تا با فارغ بال به مسئولیت آموزشی خود بپردازند که اگر اینگونه بشود قطعا نقش ارزنده ای در پیشبرد امور علمی و آموزشی خواهند داشت.

 دولت نتوانسته به تعهدات خود عمل کند

هاشمی با اشاره به وضعیت مدارس استان هرمزگان و نیاز آنها به بازسازی، نوسازی و تجهیز و توسعه گفت: در هرمزگان در حدود ۴۰۰مدرسه تخریبی وجود دارد و ضمن بازدید از این مدارس مشاهده شد درس خواندن دانش‌آموزان در این مدارس با ریسک بالایی همراه است و با یک باران تند یا زمین لرزه ضعیف نیز احتمال ریزش وجود دارد و خطرآفرین است.

نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر در مجلس شورای اسلامی افزود: استان هرمزگان به ۱۶۰۰مدرسه نیاز دارد که این امر جزء کمبودهای استان به شمار می‌آید و اگرچه مجمع خیرین استان هرمزگان نیز کمک‌های خوبی کرده‌اند و در سال‌های گذشته ساخت و سازهای خوبی نیز صورت گرفته اما متاسفانه دولت نتوانسته به تعهدات خود عمل کند.

وی گفت: قرار بر این بوده ۵۰درصد خیرین کمک کنند و ۵۰درصد دولت کار را انجام دهد اما دولت حتی در بخش محوطه‌سازی و دیوارچینی دور آن نیز کم توان ظاهر شده و نتوانسته تامین اعتبار کند؛ بنابراین در این راستا مشکل وجود دارد.

هاشمی تختی‌نژاد با انتقاد از اینکه از اعتبارات استانی سهمی به عنوان اعتبار ساخت مدرسه در نظر گرفته نشده، تصریح کرد: اعتبارات استانی تنها برای تعمیر و تجهیز در نظر گرفته شده است بنابراین با توجه به گرمای منطقه و اینکه در هرمزگان بیشتر از مناطق دیگر در ساختمان‌ها فرسودگی ایجاد می‌شود، ضرورت دارد سازمان توسعه و تجهیز مدارس با اهتمام بیشتری به این موضوع بپردازد.

 دعا می کنیم باران نبارد تا سقف های لرزان بر سر دانش آموزان فرو نریزد

فریدون همتی اظهار کرد: برای جایگزینی این میزان مدرسه تخریبی در استان هرمزگان باید اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و مسئولان چاره اندیشی کنند.

وی بیان داشت: با توجه به اینکه بارش باران در استان هرمزگان به صورت رگباری است، دعا می کنیم باران نبارد تا سقف های لرزان بر سر دانش آموزان فرو نریزد.

رئیس شورای آموزش و پرورش هرمزگان تاکید کرد: عمر مفید اغلب مدرسه ها در این استان به پایان رسیده است و باید تخریب و نوسازی شوند که معطل تامین بودجه مورد نیاز هستند.

بخش اعظمی از مناطق هرمزگان چه در مرکز استان و یا در دورافتاده ترین نقطه کور در بحران محیط آموزشی بسر می برد از این رو نمی توان کمبودهای این حوزه را مختص به منطقه ای خاص دانست؛ بشاگرد یا بندرعباس فرقی نمی کند فقر آموزشی گریبانگیر بخش بخش هرمزگان شده که مسکن های مقطعی و استقرار کلاس های درس کانکسی نتوانسته از بحران بکاهد.

وجود مدارس مختلط در مقاطع مختلف آموزشی از دیگر آسیب های اجتماعی محسوب می شود که تاکنون اقدامی به خود ندیده و این مدارس با وجود کمبودها و کاستی ها در حال فعالیت است.

علی ای حال استان هرمزگان با وجود بحران شدید محیط آموزشی و کمبودها جایگاه های ویژه و چشم نوازی را در سطح ملی از آن خود کرده اما با توجه به پتانسیل بالا این مقدار کافی نیست و قطعا رفع کمبودها و تقویت زیرساخت های آموزشی نقش بسزایی در پیشرفت های آتی استان دارد. 

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها