01

دی

1403


اقتصادی

07 بهمن 1397 08:43 0 کامنت

کسب‌وکارهای استارتاپی ازجمله کسب‌وکارهای روز دنیا هستند که نقش و جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد دارند.این کسب‌وکارها افراد بسیاری به‌ویژه جوانان را به سمت خود جذب کرده‌انددر ایران نیز حدوداً ده سالی می‌شود که این نوع کسب‌وکارها رایج شده است. 

 

اغلب مردم گمان می‌کنند استارتاپ همان کسب‌وکار اینترنتی است یا اینکه اینترنتی شدن کسب‌وکارها را استارتاپ می‌دانند. برخی نیز هر فعالیتی که با سرعت به سوددهی برسد یا هر کسب‌وکار نوپایی را استارتاپ می‌دانند؛ اما به‌راستی استارتاپ چیست و چه تفاوتی با سایر کسب‌وکارها دارد؟برای استارتاپ تعاریف متعددی وجود دارد اما به‌طورکلی استارتاپ یک کسب‌وکار نوپا است که مبتنی بر خلاقیت و نوآوری است که توسط چند نفر برای کسب‌وکار با بازده سرمایه‌گذاری بالا راه‌اندازی می‌شود.استارتاپ محصول یا خدمتی را به بازار عرضه می‌کند که در بازار عرضه نشده و یا به شکل ضعیف عرضه‌شده است. 

 

استارتاپها معمولاً مبتنی بر فناوری هستند اما نمی‌توان هر کسب‌وکار مبتنی بر اینترنت یا فناوری را استارتاپ نامید اما با توجه به‌سرعت رو به رشد فناوری استارتاپها نیز خود را با فناوری همگام می‌کنند.این کسب‌وکار آن‌قدر جذاب است که بسیاری از جوانان را ترغیب به راه‌اندازی استارتاپ کرده است اما نکته جالب‌توجه آن است که اغلب استارتاپها به دلایل مختلفی به شکست منتهی می‌شوند اما بااین‌حال استارتاپ جای خود را در میان جوانان بازکرده است و حال این مسئولان هستند که باید بسترهای لازم برای گسترش این نوع کسب‌وکارها را فراهم کنند چراکه می‌تواند جوانان ناامید از پشت‌میزنشینی و شغل دولتی را به خود جذب کند.هرچند مسئولان همواره بر لزوم حمایت از استارتاپها تأکید می‌کنند اما نکته قابل‌تأمل عدم آگاهی برخی از مسئولان از این نوع کسب‌وکار است بطوریکه نه‌تنها حمایتی از جوانان صورت نمی‌گیرد بلکه موانع موجود انگیزه‌ها را از بین می‌برد.

 

فیلترینگ تلگرام یکی از موانعی بود که خسارت‌های بسیاری را به استارتاپهای ایرانی وارد کرد و منجر به شکست بسیاری از استارتاپها شد و کسانی را که مایل به ورود به این نوع کسب‌وکار بودند دچار تردید کرد. اخبار ضدونقیضی که از فیلترینگ اینستاگرام و محدودیت دسترسی به اینترنت مطرح می‌شود خودبه‌خود بر استارتاپهای فعلی اثر گذاشته یا مانع ورود جوانان مشتاق به آن می‌شود. 

 

قطعاً نوسانات نرخ ارز و بی‌ثباتی اقتصادی شرایط عدم اطمینان و ریسکی را در کشور به وجود آورده است که هر سرمایه‌گذار یا فرد دارای ایده نمی‌تواند خطر ورود به یک کسب‌وکار نوپا را بپذیرد بااین‌حال افرادی هستند که حاضرند تمامی ریسک‌ها و ناملایمات اقتصادی را به جان بخرند؛ بنابراین باید حمایت‌های همه‌جانبه از آن‌ها صورت گیرد.حال باید دید مسئولان استان هرمزگان چه میزان بر نقش استارتاپ در رشد اقتصادی و اشتغال جوانان استان آگاهند.

 

آیا مسئولان استان با مفهوم استارتاپ آشنا هستند یا استارتاپ برای آنان مفهومی غریب است؟ چه میزان از استارتاپهای هرمزگانی حمایت‌شده است یا اصولاً مسئولان استانی استارتاپهای هرمزگانی را می‌شناسند؟

 

دیدگاه ها (0)
img