03

آذر

1403


اقتصادی

19 فروردین 1398 10:02 0 کامنت

 

اله مراد عفیفی پور مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در جمع خبرنگاران به ارائه عملکرد ستاد تسهیل سفرهای دریایی در نوروز 98 پرداخت.

 

وی گفت: 13 مسیر دریایی و حمل خودرو در هرمزگان وجود دارد که به‌عنوان بنادر مجاز سفرهای دریایی و مبدأ گردشگری انتخاب‌شده‌اند.برای پاسخگویی به نیاز مسافران و با توجه به تجربیات سال‌های گذشته تقریباً از اوایل مهر و اواخر شهریورماه کار بازرسی از بنادر و شناورهای تفریحی، ارائه آموزش‌های رایگان به خدمه شناورها، بازدید از بنادر و نقاط گردشگری شروع شد که به‌تدریج و با نزدیک شدن به پایان سال دوره زمانی این بازرسی‌ها کمتر می‌شود و در این راستا تلاش شده است تا به استانداردهای دریانوردی و ایمنی نزدیک‌تر شویم.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان افزود: برخی بنادر مانند بندر شهید حقانی تحت مالکیت سازمان بنادر هستند و ایرادات، مشکلات و نیازهای آن‌ها توسط این سازمان مرتفع می‌شود.

همچنین تنها بندر خصوصی کشور بندر آفتاب در غربی‌ترین نقطه استان هرمزگان و در سرزمین اصلی روبروی جزیره کیش قرار دارد که به‌صورت کامل با هزینه بخش غیردولتی ساخته‌شده و مدیریت و راهبری می‌شود و سازمان بنادر صرفاً در حوزه عملیات دریایی نظارت دارد. وی همچنین به بنادر تحت مالکیت دو سازمان بزرگ منطقه آزاد قشم و کیش اشاره و تصریح کرد: مدل‌های متنوعی از مالکیت بنادر در هرمزگان وجود دارد که این اداره کل بر فعالیت‌های دریایی این بنادر نظارت می‌کند تا آمادگی حداکثری برای ایام نوروز پیدا کنند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: 119 شناور مسافری و لندینگ کرافت برای پاسخ به نیاز گردشگران و مسافران در این ایام آماده شدند که از این تعداد 49 شناور مسافری و 69 شناور لندینگ کرافت و یک فروند شناور بزرگ است که در بندر شهید باهنر و مسیر بین‌المللی تردد می‌کند و شامل 5900 صندلی و ظرفیت حمل 2080 خودرو به‌صورت درجا هستند.

بنا بر گفته عفیفی پور بیشترین تمرکز گردشگران و مسافران استان در بندر شهید حقانی و بیشترین حمل خودرو در بندر پل و لافت و بین سرزمین اصلی و قشم بوده است و همچنین تردد به سایر بنادر استان به نسبت ظرفیت، شناخت مردم و امکانات فراهم‌شده صورت گرفته است.

وی اولویت‌های مهم این اداره کل را تسهیل سفرها، ایجاد امکانات مناسب برای پاسخ به ازدحام و استقبال صورت گرفته و تأمین ایمنی این حجم از تردد عنوان کرد. به گفته وی از 25 اسفند 18 تیم بازرسی فنی در بنادر مستقر شدند تا بازرسی‌ها را به‌صورت مستمر بر روی شناور انجام دهند و حتی گاها باوجود درحرکت بودن شناورها این بازرسی‌ها انجام‌شده است.

بر اساس اظهارات این مسوول ایجاد تیم‌های همیار ناجی یکی از ابتکارات استان هرمزگان بوده است که کار مردم به‌وسیله خود مردم انجام می‌شود. وی دراین‌باره گفت: امروز همیار ناجی یک عامل اثرگذار در توسعه فرهنگ دریایی استان است چون همیاران ناجی کسانی هستند که به شغل دریانوردی، صیادی یا مسافری گردشگری اشتغال دارند. تعداد 24 ایستگاه همیار ناجی در سواحل و جزایر استان مستقر است. همچنین 21 ایستگاه غواصی در نوار ساحلی استان و نواحی گردشگری و مسافری ایجادشده است تا در مواقع اضطراری از خسارت‌های احتمالی کم کنند.

وی افزود: حدود 800 نفر شامل تیم‌های امداد و نجات، همیاران ناجی، شناورهای خدماتی و تیم‌های بازرسی مستقر در بنادر، مدیران بنادر و کارشناسان به‌صورت مستقیم و مداوم در این ایام 20 روزه مشارکت داشتند. علاوه بر شناورهایی که کار مسافری و گردشگری انجام می‌دادند حدود 40 فروند شناور فقط کار خدماتی انجام می‌دادند که شامل شناورهای ناجی، همیار ناجی و ایستگاه‌های دریایی هستند.

ایجاد ایستگاه‌های دریایی یکی دیگر از اقدامات اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان است. عفیفی پور عنوان کرد: در مسیرهای پرترافیک بین دو مسیر تردد با استفاده از شناورهای بزرگ ایستگاه‌های دریایی ایجاد شد که امسال با توجه به ازدحام و ترددهای صورت گرفته در غرب استان بین مسیر بندر چارک و بندر کیش در آنجا نیز مستقر شد البته این ایستگاه از سال‌های گذشته بین بندر شهید ذاکری و بندر شهید حقانی استقراریافته بود. وی گفت: اهداف ایجاد ایستگاه‌های دریایی نظارت بر تردد هر یک از شناورها و پایش مستمر شرایط جوی مسیر تردد است که با استفاده از داده‌های شناورهای در حال تردد صورت می‌گیرد.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: خودروهای آتش‌نشانی و آمبولانس در بنادر مالکیتی سازمان به‌صورت شبانه‌روز مستقر شدند. همچنین چند سالی است که از سامانه کنترل دریایی که یک ابزار فنی است بهره گرفته می‌شود. این ابزار به شناخت فرماندهان شناورهای دریایی از مسیرهای در حال تردد کمک می‌کند و آموزش این افراد نیز در همین ایستگاه صورت می‌گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به استقبال بی‌نظیر مسافران نوروزی اشاره کرد و گفت: با توجه به استقبال صورت گرفته در تعطیلات هشت‌روزه دهه فجر سال 97 پیش‌بینی افزایش مسافرت‌ها در بخش گردشگری دریایی هرمزگان داشتیم که اوایل تعطیلات نوروزی 98 به دلیل شرایط جوی نگرانی‌هایی ایجاد شد که تا تاریخ 7 فروردین‌ماه با کاهش استقبال گردشگری از حمل خودرو، مسافر و بار روبرو بودیم.

این مسئول افزود: تلاش‌های صورت گرفته در سازمان بنادر منجر شد 4 میلیون و 659 هزار جابه‌جایی یا نفر سفر تردد دریایی در این ایام 20 روز داشته باشیم که بیانگر رشد 4/11 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل است که از این تعداد سه میلیون و 710 هزار نفر مسافر و حدود 949 هزار گردشگر بوده است که با رشد حدوداً 4/10 مسافر و رشد 7/15 درصدی گردشگر نسبت به مدت مشابه سال قبل را به همراه داشته است.

از طرفی این تعداد جابجایی مسافر با 32 هزار و 445 تردد شناور دریایی صورت گرفته است که تردد سنگینی است. همچنین 100 هزار تردد شناور گردشگری انجام‌شده که حدود 24 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است. در همین ایام 581 هزار تردد خودرویی از سرزمین اصلی به جزایر و بالعکس انجام‌شده است که عمدتاً بین پل در سرزمین اصلی و بندر لافت در جزیره قشم انجام‌شده است.

عفیفی پور تصریح کرد: اوج مسافرت‌ها از روز 8 فروردین بوده است. چندین روزافزون بر حدود 7 هزار نفر به جزیره هرمز اعزام‌شده‌اند که این میزان بیش از جمعیت ساکن در جزیره هرمز است و نشان می‌دهد زیرساخت‌های گردشگری دریایی ایجادشده در بندر شهید حقانی، جزیره هرمز و نصب اسکله سوم آن در تعطیلات امسال باعث شد مردم از جاذبه‌های گردشگری هرمز با خیال راحت استفاده کنند.

اله مراد عفیفی پور مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان افزود: البته لازم است زیرساخت‌های گردشگری در خشکی نیز انجام شود تا ماندگاری گردشگر در جزیره هرمز افزایش یابد. اگر ظرفیت ماندگاری حجم بالای گردشگر در جزیره هرمز ایجاد شود قطعاً توسعه و رونق اقتصادی در جزیره هرمز ایجاد می‌شود و همچنین فشار به حوزه تردد کمتر و درنتیجه مدیریت آن راحت‌تر خواهد شد. همچنین مدیریت تخصیص شناور بین بندر شهید حقانی، بندر شهید ذاکری و هرمز ایجاد شد که درنتیجه آن امسال کمترین ازدحام را داشتیم به‌طوری‌که در هرمز ازدحام اثرگذاری که موجب نگرانی مردم و مسئولان شود، وجود نداشت.

 

دیدگاه ها (0)
img