از طرف دیگر افزایش قابل توجه میزان مصرف بنزین و افزایش قاچاق سوخت به کشورهای همسایه باعث شده است که یارانه سوخت عملا به جیب قاچاقچیان و قشر مرفه جامعه برود که از خودروهای خود به منظور تفریحی استفاده می نمایند.
پس از آنکه در زمستان سال 97، مجلس نشینان از افزایش قیمت سوخت ممانعت به عمل آوردند و در بودجه سال 98 نیز قیمت بنزین با نرخ ثابت یک هزار تومان در نظر گرفته شد، حالا به نظر می رسد که در شرایط سخت اقتصادی سال 98، عملا راهکار دیگری برای دولت باقی نمانده است تا کسری بودجه احتمالی خود را جبران نماید.
مشکل اساسای در این زمینه، تشدید تحریم های فروش نفت است که می تواند به کسری بودجه عمومی کشور منجر شود.
از طرف دیگر افزایش قابل توجه میزان مصرف بنزین و افزایش قاچاق سوخت به کشورهای همسایه باعث شده است که یارانه سوخت عملا به جیب قاچاقچیان و قشر مرفه جامعه برود که از خودروهای خود به منظور تفریحی استفاده می نمایند.
در چنین شرایطی به نظر می رسد که فعال شدن مجدد کارت سوخت بتواند اولین قدم در راستای کنترل مصرف و سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین باشد.این درحالیست که برخی از کارشناسان اقتصادی، تبعات تورمی عدم افزایش قیمت بنزین را حتی بیش از تورم ناشی از افزایش قیمت سوخت می دانند. در همین رابطه دکتر حامد پاک طینت بر این عقیده است که" در اقتصاد ایران آنقدر اهرمهای تورمی وجود دارد که اقدامی مانند سهمیهبندی بنزین در برابر آنها فشار تورمی کمتری را ایجاد میکند. نقدینگی خود به اندازه زیادی باعث ایجاد تورم شده است که هر روز هم فشار آن بیشتر میشود.
او با اشاره به نرخ تورم نقطه به نقطه ۵۰ درصدی اعلام شده توسط مرکز آمار ادامه داد: این مساله نشان میدهد اقتصاد ایران در شرایط فعلی هم به تورم بالایی دچار شده است و اتفاقاً سهمیهبندی بنزین میتواند راهکاری برای کنترل تورم در این شرایط باشد و چه بسا انجام ندادن آن تورم بیشتری را در پی داشته باشد."
سابقه اجرای سهمیهبندی سوخت در ایران به دولت نهم می رسد. در آن زمان از تیر ماه ۱۳۸۶ هر لیتر بنزین سهمیهای با نرخ ۱۰۰ تومان و هر لیتر بنزین آزاد نیز با قیمت ۴۰۰ تومان عرضه شد. مرحله بعدی افزایش قیمت بنزین در ۲۸ آذر ۱۳۸۹ با اجرای هدفمندسازی یارانهها در ایران کلید خورد و هر لیتر بنزین سهمیهای به ۴۰۰ تومان و بنزین آزاد هم به ۷۰۰ تومان رسید.
افزایش بعدی قیمت بنزین در سال ۱۳۹۳ در دولت تدبیر و امید بود که با اجرای مرحله دوم هدفمندسازی یارانهها هر لیتر بنزین سهمیهای به ۷۰۰ تومان و هر لیتر بنزین آزاد به ۱,۰۰۰ تومان رسید که با تک نرخی شدن بنزین در سال ۱۳۹۴ به قیمت ۱,۰۰۰ تومان پرونده بنزین سهمیهای بسته شد.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
مجلس جلوی افزایش قیمت بنزین در بودجه سال 97 را میگیرد
قیمت سوخت هر ساله افزایش داشته اما هیچ تاثیری در ایمنی جادهها نداشته است
صیادان در انتظار تخصیص سهمیه بنزین
تعدیل قیمت سوخت منجر به تولید باکیفیتترین خودروها در کشور میشود
خبرهایی مبنی بر کاهش ذخیره بنزین در کارتهای سوخت، تکذیب شد
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
برای اولین بار در بندرعباس کنسرت عرفان طهماسبی با 14 سانس در سالن بزرگ مرکزی برگزار شد
ژاله علو روز چهارشنبه به خاک سپرده میشود
۶ مدال نقره و برنز وزنهبرداران ایران در دسته ۸۹ کیلوگرم جوانان آسیا
قرعه کشی لیگ دسته دوم والیبال باشگاه های کشور؛ نام آوران بندرعباس حریفان خود را شناخت
رئیس هیئت فوتبال شهرستان بندرعباس: مربیگری فقط دریافت مدرک نیست
قاچاقچیان، سوختِ کشور را ۱۵۰ برابر قیمت داخلی در آبهای بینالمللی میفروشند