03

دی

1403


 

کویت روز چهارشنبه  هفته گذشته پل دریایی بر روی آبهای خلیج فارس را به طول ۳۶ کیلومتر افتتاح کرد که از آن به عنوان یکی از طویل‌ترین پل‌های جهان نام برده می‌شود. اضافه کنیم که در گزارش‌های قبلی رسانه‌های کره‌ای ابتدا 22 کیلومتر ذکر شد که بعد از طرح نهایی این پل 36 کیلومتری ذکر شد.

نام پل «جابر» است، که برگرفته از نام جابر احمد الصباح، امیر سابق این کشور است.

 این سازه‌ای حیاتی و تأثیر گذار و بسیار بزرگ برای تأسیس و توسعه یک منطقه بزرگ اقتصادی است که قرار است به زودی در شمال این کشور ساخته شود.

این پل پایتخت کویت یعنی کویت سیتی را به «سوبیا»، منطقه‌ای در شمال این کشور که امیرنشین است، وصل می‌کند که در نزدیکی مرزهای دریایی و زمینی با عراق و ایران واقع شده و قرار است در آینده‌ای به یک قطب بزرگ اقتصادی تبدیل شود.

«سیلک سیتی» نام این منطقه اقتصادی است که از آن به عنوان مکانی بزرگ برای مبادله آزاد تجاری کالا با کشورهای اروپایی و آسیای میانه یاد می‌شود. 

دولت کویت اعلام کرده است که راه اندازی و شروع فعالیت این منطقه تجاری - اقتصادی نیازمند بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری است.

به نقل از یورو نیوز عربی، صباح احمد جابر صباح، امیر کویت صبح روز چهارشنبه در مراسم افتتاح پل «جابر» شرکت کرد. 

لی ناک یئون، نخست وزیر کره جنوبی و ژرار لارشر، رئیس مجلس سنای فرانسه که کشورهایشان در طراحی و ساخت این پل نقشی اساسی را برعهده داشتند از جمله میهمانان خارجی مراسم افتتاحیه بودند.

پل جابر که به عنوان چهارمین پل طویل دنیا معرفی شده توسط گروهی از مهندسان فرانسوی شرکت «سیسترا» طراحی شده و عملیات ساخت آن را شرکت بزرگ مهندسی و ساخت و ساز «هیوندای» کره جنوبی بر عهده داشته است.

کارهای مطالعاتی و عملیات ساخت و ساز این سازه عظیم پنج سال زمان برد و نزدیک به چهار میلیارد دلار هزینه به همراه داشت.

برای نصب این پل و قرار گرفتن آن بر روی دریا حدود ۱۲۰۰ ستون به قطر حداکثر ۳ متر به کار رفته که فونداسیون برخی از آنها تا اعماق ۷۲ متری آب فرو رفته است. 

پل جابر بین ۹ تا ۲۳ متر بالاتر از سطح دریا نصب شده است.

این پروژه بخشی از برنامه توسعه ملی کویت تا سال 2035 است و به همین دلیل با نام امیر کویت که برنامه توسعه ملی را در کویت بنا نهاده است، نامگذاری شده است.

طراحی و اجرای طولانی ترین پل جهان، دستاورد هیوندا E&C و دولت کویت به اتمام کار خود نزدیک شده است. طراحی و ساخت پل  3 میلیارد دلاری، یکی از بزرگترین زیرساخت های معماری و عمران به شمار می رود.

پل بزرگ کویت بیش از 30 مایل طول داشته، و شهر جدید سوبیا در جنوب را به کیوت سیتی در شمال متصل می کند. پروژه فوق بنا به یک سری ایده های بلندپروازانه و توسعه حیاتبخش از تاریخ، به جاده ابریشم پیوند می خورد.

این پل زمان صرف شده برای رسیدن به شمال کویت را از چند ساعت به بیست دقیقه کاهش داده است.طرح اولیه این پل در سال 2013 رقم خورده بود. 

 پل بزرگ دانی یانگ کانشان با طول ۱۶۴٫۸ کیلومتری خود به هم‌اکنون به عنوان طولانی‌ترین پل جهان و رکورد دار کتاب گینس شناخته می‌شود. دیگر پل بزرگ جهان، پل 55 کیلومتری کشور چین است .

دیدگاه ها (0)
img