09

مرداد

1405

اجتماعی

29 تیر 1398 09:13 1365 بازدید 0 کامنت


مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست هرمزگان که در مراسم روز ملی محیط‌بان در محیط‌ زیست هرمزگان برگزار شد، افزود: اگر بخواهیم محیط‌ زیست را بهتر بشناسیم می‌بایست به دو مقوله محیط‌زیست انسانی و طبیعی بپردازیم.

محیط‌ زیست انسانی را با دخل و تصرف و تکاثر بشر به‌واسطه‌ی توسعه‌طلبی خود در زمینه‌های مختلف کشاورزی، صنعتی و گردشگری و در بخش محیط‌زیست طبیعی، آب، هوا و خاک و دریا و... مهم است.
حبیب مسیحی تازیانی گفت: همانطور که می‌دانیم 12 درصد از مساحت کل  مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط‌ زیست استان می‌باشد که می‌بایست باهدف گذاری مناسب چالش‌های زیست‌محیطی استان را برطرف نمائیم.
وی اظهار کرد با توجه به وسعت مناطق تحت مدیریت  در هر 20 هزار هکتار یک نیرو محیط‌بان در استان وجود دارد و این در حالی است که در آمار کشوری به ازای هر 6 هزار هکتار یک نیرو تعلق می‌گیرد و در خارج  از کشور هر 2 هزار هکتار یک نیروی محیط‌بان از مناطق استحفاظی خود  حفاظت می‌نماید این آمار نشان‌دهنده کمبود شدید نیرو یگان حفاظت محیط‌زیست در کشور و علی‌الخصوص استان هرمزگان  است.


مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست هرمزگان بیان کرد: هرمزگان یکی از استان‌های است که دارای دو اکوسیستم خشکی و دریا بوده و جزو ۷ استان کشور است که این اکوسیستم پهناور و وسیع را دارا است.
وی ادامه داد: در استان هرمزگان از ذخایر ژنتیکی گوناگونی برخوردار هستیم که در دریا گونه‌هایی مانند آبسنگ‌ها، لاک‌پشت‌های دریاییِ در معرض انقراض، دلفین‌ها و پستانداران دریایی که در فهرست قرمز جهانی هستند و مواردی مثل ماهی آفانیوس که بی‌نظیر است و بانک ژن این ماهی در گنو است، پرندگان شکاری منحصربه‌فرد، خرس سیاه بلوچی که شاخص زیستی استان هرمزگان است و سایر گونه‌ها که در اینجا یافت می‌شوند.


مسیحی تازیانی مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان هرمزگان افزود: منابع غنیِ تنوع زیستی و چشم‌اندازهای بی‌بدیل اکو توریستی را در سواحل به طول بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر داریم و جزایر ۱۴ گانه را داریم که هرکدام اکوسیستم خاص و منحصر به خود را دارد؛ همچنین حدود ۲۱ منطقه تحت مدیریت را داریم که دو تا از آن‌ها مشترک با استان‌های بوشهر و فارس است و بالغ‌بر ۹۰۰ هزار هکتار و ۱۲ درصد کل استان است که تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست است.
این مقام مسئول بیان کرد: دو ذخیره زیست‌کره در استان داریم که قابلیت‌های خاصی دارند و بانک ژن استان هستند و این مسئله استان را منحصربه‌فرد کرده است که دو بانک ژن هم دریایی و هم در خشکی در گنو و حرا در استان وجود دارد و از مجموع ۲۵ تالاب کشوری ۴ تالاب بین‌المللی را در استان هرمزگان داریم که حدود ۱۶ درصد کل تالاب‌های کشور را در برمی‌گیرد.وی ادامه داد: 27 درصد کشفیات سلاح‌های غیرمجاز در کشور توسط محیط‌بانان در سال انجام پذیرفته‌شده است.
حبیب مسیحی تازیانی مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان هرمزگان در پایان عملکرد یگان حفاظت محیط زیست استان هرمزگان را 136 مورد شکار غیر مجاز پرندگان،76 مورد شکار غیر مجاز پستانداران 12 مورد زنده گیری پستانداران، 96 مورد به شروع به شکار، 11 قبضه سلاح های غیر مجاز کشف شده، 70 قبضه سلاح های مجاز کشف شده و 6 مورد اطفاء حریق اشاره کرد.

به این مطلب امتیاز دهید:

هنوز امتیازی ثبت نشده است؛ اولین نفر باشید!
دیدگاه ها (0)
img
img img
خـبر فوری:

تعویق تمامی امتحانات نهایی استان‌های جنوبی تا پایان شرایط ویژه