30

آبان

1403


اجتماعی

خواندنی‌ها

15 مهر 1398 08:16 0 کامنت

به گزارش صبح ساحل،به نقل از جوان،سال نو برای گروه‌های جهادی در استان هرمزگان با حضور در مناطق محروم و نشستن در کنار نیازمندان آغاز شد. عیدی که با ساخت ۳۰ منزل مسکونی برای ایتام، تهیه ۱۵ جهیزیه و ویزیت و درمان افراد توسط ۵۰ پزشک و دندانپزشک که به این منطقه اعزام شده بودند، بوی واقعی بهار را به خود گرفت. هر چند وقوع سیل در چند استان کام هموطنان را تلخ کرد، اما گروه‌های جهادی جز رها کردن خانواده و چشم بستن روی تعطیلات، چاره دیگری نداشتند و در کمترین زمان آماده شدند و به سمت آسیب‌دیدگان حرکت کردند تا هر چه در توان دارند در زمینه‌های مختلف، چون سازندگی، عمرانی، پزشکی و حتی فرهنگی در خدمت و اختیار سیل‌زدگان بگذارند. بعد از آن ۲۷۲ طرح اقتصاد مقاومتی در هرمزگان افتتاح شد و حالا فرمانده سپاه امام سجاد (ع) استان از افتتاح و بهره‌برداری از هزار و ۵۰۰ پروژه محرومیت‌زدایی تا پایان سال خبر می‌دهد.

چند روز پیش بود که اعلام شد تا پایان سال، هزار و ۵۰۰ پروژه محرومیت‌زدایی در استان هرمزگان به بهره‌برداری خواهد رسید. این خبر را فرمانده سپاه امام سجاد (ع) هرمزگان اعلام کرد و با بیان اینکه در دفاع مقدس نشان دادیم امروز اگر در اوج تحریم‌ها نیز قرار بگیریم برای ما یک فرصت محسوب می‌شود، گفت: «در سال جاری بیش از ۴۰۰ عنوان برنامه فرهنگی در رده‌های سپاه و بسیج اجرا خواهد شد که رویکرد برنامه‌ها با توجه به شعار محوری دفاع مقدس «ما پیروزیم» است.»

اباذر سالاری با بیان اینکه پروژه‌ها در دو بخش محرومیت‌زدایی و اقتصاد مقاومتی افتتاح خواهند شد، عنوان کرد: «پروژه‌های محرومیت‌زدایی برای افراد نیازمند است که امسال قریب به ۳۰۰ واحد مسکونی برای این افراد آماده خواهد شد. همچنین پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در قالب اعطای تسهیلات در حال انجام است و منجر به اشتغالزایی و تولید خواهد شد که با توجه به برنامه محوری کنگره امام سجاد (ع) هزار و ۵۰۰ پروژه محرومیت‌زدایی را در هرمزگان به بهره‌برداری برسانیم.» این مسئول ابراز داشت: «عمده پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در مقیاس‌های کوچک و متوسط است که افتتاح کارگاه خیاطی در بندرعباس یکی از پروژه‌های شاخص بود و زمینه اشتغال را برای ۲۰۰ نفر فراهم خواهد کرد و بزرگ‌ترین کارگاه خیاطی شهر بندرعباس نیز محسوب می‌شود.» وی با بیان این نکته که هزار و ۵۰۰ جهیزیه برای جوانان کم‌بضاعت پیش‌بینی شده است، گفت: «عمده خدمات سپاه پاسداران در قالب افتتاح پروژه در حوزه تأمین آب شرب با ایجاد مخازن ۳۰۰ متر مکعبی در مناطق محروم است. برنامه‌های مختلفی هم در قالب فیلم، مسابقات و نرم‌افزار برای معرفی شهدا و خاطرات دفاع مقدس تدوین شده است.» سالاری خاطرنشان کرد: «بنا داریم امسال تمام فعالیت‌ها بر اساس کنگره ملی شهدا و هزار و ۵۰۰ شهید باشد و پروژه‌های مختلفی در این رابطه پیش‌بینی شده است.»

بهره‌برداری از ۲۷۲ طرح اقتصاد مقاومتی

وقتی صحبت از افتتاح پروژه‌هایی در روز‌ها و ماه‌های آینده می‌شود، به این معنی نیست که هنوز کاری انجام نشده است. همین چند ماه پیش بود که ۲۷۲ طرح محرومیت‌زدایی و اقتصاد مقاومتی در هرمزگان افتتاح شد و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.
این طرح‌ها شامل ساخت مسکن‌های مددجویان و نیازمندان، مسجد، زمین ورزشی و آبرسانی به روستا‌ها در شهرستان‌های بندرعباس، میناب، پارسیان، بشاگرد و سیریک بود. به گفته مسئولان سپاه استان، فقط برای اجرای ۱۸۶ طرح اقتصاد مقاومتی ۲۶ میلیارد و ۵۷۰ میلیون ریال هزینه شد که با اجرای این طرح‌ها زمینه اشتغال ۵۰۰ نفر فراهم شده است. راه‌اندازی صندوق‌های قرض‌الحسنه، تجلیل از گروه‌های جهادی برتر، برپایی نمایشگاه دستاورد‌های بسیج سازندگی در میعادگاه نماز جمعه و دانشگاه‌ها و اعزام گروه‌های جهادی در حوزه‌های عمرانی، پزشکی، فرهنگی و آموزشی به مناطق محروم از دیگر برنامه‌هایی بود که همزمان با افتتاح پروژه‌ها انجام شد. ناگفته نماند در کنار اعزام گروه‌های جهادی ۱۵ کانتینر مواد غذایی و شش کانتینر علوفه دام به شهرستان کارون ارسال شد و کار بازسازی و ساخت منازل آسیب‌دیده هم در دستور کار گروه‌های جهادی قرار گرفت. ولی اگر باز هم کمی به قبل‌تر برگردیم می‌توانیم شاهد انجام فعالیت‌های بیشتری از گروه‌های جهادی باشیم. هنوز چند ماه از سال نگذشته بود که اعلام شد ۷۵۰ گروه جهادی در هرمزگان ساماندهی شده است و چند گروه هم برای کمک و خدمت‌رسانی به مناطق سیل‌زده رفته بودند.

در همین راستا مسئول بسیج سازندگی سپاه امام سجاد (ع) از اقتصاد مقاومتی و محرومیت‌زدایی به عنوان محور فعالیت‌های بسیج سازندگی یاد کرد و گفت: «۷۵۰ گروه جهادی در بسیج سازندگی استان هرمزگان سازماندهی شده‌اند و این گروه‌ها در طول سال مشغول خدمت‌رسانی به مردم هستند.» محمدرضا آران ادامه داد: «بسیج سازندگی استمرار فرهنگ جهاد سازندگی برای عمران و آبادانی میهن اسلامی است و اعضای گروه‌های جهادی آن را سربازان بی‌ادعای ولایت تشکیل می‌دهند که تنها هدفشان زدودن غبار محرومیت از چهره جامعه در راستای جلب رضایت خداوند است.» وی اولویت کاری بسیج سازندگی در امر محرومیت‌زدایی را مناطقی با ضریب محرومیت بالا ذکر کرد و افزود: «احداث مدرسه، خانه بهداشت، پل، مسجد، خانه عالم، آبرسانی و راه روستایی ازجمله فعالیت‌هایی زیربنایی بسیج سازندگی در حوزه محرومیت‌زدایی است.» مسئول بسیج سازندگی سپاه امام سجاد (ع) استان هرمزگان در ادامه به معرفی طرح «اعتلا» پرداخت و بیان کرد: «در قالب این طرح، گروه‌های جهادی به مدت پنج سال مستمر در یک منطقه محروم مستقر می‌شوند و به انجام کار‌های جهادی در بخش‌های عمرانی، فرهنگی، آموزشی، پزشکی و... می‌پردازند و پس از رفع موانع و حل مشکلات از منطقه خارج می‌شوند.» به گفته وی، اقشار مختلفی از جمله دانش‌آموزان، دانشجویان، کارمندان، فرهنگیان، مهندسین، پزشکان، اصناف و... در این گروه‌ها عضویت دارند. آران از اقتصاد مقاومتی به عنوان دیگر محور مهم فعالیت‌های بسیج سازندگی نام برد و گفت: «گروه‌های تخصصی بسیج سازندگی در این محور نیز ابتدا به رصد و شناسایی پتانسیل و ظرفیت‌های هر منطقه می‌پردازند و سپس آموزش‌های لازم و متناسب با آن ظرفیت‌ها را به افراد جویای کار ارائه می‌دهند و در نهایت افراد آموزش دیده جهت دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی خواهند شد.» وی، کمک به برگزاری ازدواج آسان جوانان، کمک به افراد بی‌سرپرست و بد سرپرست و کمک هزینه درمان بیماران صعب العلاج را از دیگر برنامه‌های بسیج سازندگی برشمرد.

سید جواد سعادت، مسئول روابط عمومی قرارگاه جهادی شهید کاظمی که مدتی به همراه جهادگرانش در مناطق محروم هرمزگان مثل منطقه هشت‌بندی حضور داشته است، در مورد علت انتخاب این نقطه برای خدمات رسانی و نوع خدمتشان می‌گوید: «هرمزگان ظرفیت کشاورزی بالایی دارد، اما ضریب محرومیت هفت را داراست و بخشی از مردم منطقه هنوز در کپر زندگی می‌کنند. منطقه آب دارد ولی لوله‌کشی و کانال‌کشی نشده است، قطعی آب دارند، قطعی برق دارند، گازکشی کلاً ندارند، با کپسول و همان سیستم قدیم سر می‌کنند، تلفن‌ها مکرر قطع شده و آنتن‌دهی ضعیف است. ما مسئولان را به منطقه می‌آوریم و سوار ماشین می‌کنیم و در روستا‌ها می‌چرخانیم تا شرایط را از نزدیک ببینند و لمس کنند. صاحبخانه‌ها را به آن‌ها نشان می‌دهیم، می‌گوییم این خانه برای فلانی ساخته می‌شود، این فرد بی‌سرپرست است یا فرد دیگری که پنج بچه دارد و با پول کشاورزی دارد آن‌ها را بزرگ می‌کند. در بحث محرومیت منطقه باید بگویم که فضای ارباب‌رعیتی هنوز در این منطقه حاکم است؛ یعنی یک عده کارگر برای گروهی ارباب کار می‌کنند. ارباب کلی زمین و خانه دارد و زمین‌های خود را به افراد نیازمند اجاره می‌دهد. مثلاً یکی از خانه‌ها را که می‌خواستیم بسازیم اربابش اجازه نمی‌داد برای او خانه بسازیم. می‌گفت این رعیت من است و من اجازه نمی‌دهم برای او خانه بسازید. ما رفتیم نامه زدیم و پیگیری کردیم و الحمدلله خانه‌اش هم ساخته شد.»

این جهادگر ادامه می‌دهد: «در ۱۲ روستای منطقه هشت‌بندی اقدام به ساخت خانه‌هایی برای مستمندان کردیم و از جمله فعالیت عمرانی‌مان در منطقه، ساختن ۳۰ منزل مسکونی برای ایتام بود. صفر تا ۱۰۰ پروژه‌ها هم توسط خود ما ساخته می‌شود. مراحل ساخت پروژه‌ها با همت گروه‌های جهادی بومی و مشارکت اهالی منطقه پیش می‌رود و همه به نتیجه رسیده است. همچنین یک بیمارستان صحرایی در منطقه راه‌اندازی کردیم که با حضور ۵۳ دندانپزشک و استقرار ۲۰ یونیت دندانپزشکی در کلینیک سیار قرارگاه و نیز هفت پزشک متخصص در رشته‌های چشم پزشکی، روانشناسی و... با هدف ویزیت، معاینه و درمان رایگان ۵ هزار نفر از مردم منطقه و همچنین آموزش بهداشت صورت گرفت. باید تأکید کنم خدمات دندانپزشکی از قبیل ترمیم و عصب‌کشی در روستا‌های منطقه به صورت رایگان ارائه شد و نیز آموزش بهداشتی دهان و دندان به افراد داده شد.»

دیدگاه ها (0)
img