02

دی

1403


اقتصادی

18 فروردین 1392 11:33 0 کامنت

 صبح ساحل، اقتصادی _ رکود بازار خودرو در بندرعباس که از اسفندماه سال 91 شروع شده بود همچنا ن ادامه دارد و گویی وضعیت بازار خودرو در این شهر همچنان در خواب زمستانی فرو رفته است.

در حالی که در آستانه نوروز به دلیل افزایش سیر و سیاحت تقاضا برای خرید خودرو باید بیش از زمانهای دیگر سال و بازار خرید و فروش خودرو داغ داغ باشد اما در سال 91 به ویژه در اسفندماه بازار خودرو در بندرعباس با رکود بی سابقه ای مواجه شد و این رکود همچنان بر بازار حکمفرماست. به دلیل این که تکلیف بازار خودرو همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، خریداران به امید ارزانی دست نگه داشته‌اند و خودروسازان نیز زیر بار ارزانی نمی‌روند و از طرفی دیگر هنوز دو خودروساز بزرگ کشور که پیش فروش و فروش قطعی انجام داده اند خودرو وارد بازار نکرده اند و همین موضوع بازار را همچنان با تلاطم رو به رو کرده است.

بعد از سخنان حدود دو ماه پیش رییس‌جمهوری مبنی بر ضرورت کاهش قیمت خودرو، برخی از مصرف‌کنندگان به امید کاهش قیمت‌ها خرید خود را به تعویق انداختند ، اگرچه سرانجام خودروسازان قیمت محصولات خود را بین 500 هزار تا چهار میلیون تومان کاهش دادند اما به اعتقاد کارشناسان این میزان کاهش به هیچ وجه متناسب با افزایش صد درصدی قیمت این محصولات نبوده است. در این شرایط به گفته فعالان بازار خودرو، مصرف‌کنندگان همچنان چشم انتظار کاهش بیشتر قیمت خودرو بوده و از هرگونه خرید خودداری می‌کنند، این امر موجب شده که بازار خودرو در داغ‌ترین فصل خرید سال به خواب زمستانی فرو برود. یکی از فعالان بازار خودرو در بندرعباس به صبح ساحل می گوید: بازار خودرو چند ماه است در این شهر رکود داشته است و دلیل آن ابهام در قیمتهاست.

امیر رحمانی با بیان این که تزریق خودرو به بازار می تواند باعث شکستن قیمتها شود می افزاید: با توجه به این که هنوز خودرو های مدل 92 به بازار نیامده است قیمتها همچنان بالاست و خودروهای مدل 91 همچنان به قیمت خودرو صفر کیلومتر در بازار معامله می شود.

به گفته وی هم اکنون هیچ نرخ ثابتی برای خودرو در بازار وجود ندارد و فروشندگان برای فروش خودرو سلیقه ای عمل می کنند.

مدیر یکی از نمایشگاههای اتومبیل در  این باره می‌گوید: خرید و فروش خودرو طی یک ماه گذشته به حدی کم بود که تمام فعالان این بازار را شوکه کرده است.

علی دشتی با توجه به این که شورای رقابت دستورالعمل قیمت گذاری خودرو را ابلاغ کرده است بیشتر مردم منتظر کاهش قیمت هستند و برای خرید دست نگه داشته اند. به گفته وی، طبق دستورالعمل جدید قرار است قیمت‌های شهریور ۱۳۹۱ تمامی خودرو‌ها به اضافه نرخ تورم بخش صنعت خودرو در نیمه دوم ۹۱ محاسبه شود؛ که این شاخص هنوز در حال بررسی است. وی می افزاید: اما خودروسازان قبل از این اعلام، شروع به سنگ‌اندازی واعلام عدم کاهش قیمت‌ها کرده‌اند و آن طور که از شواهد امر پیداست زیاد نباید به کاهش قیمت امیدوار بود.

یکی از مشتریان که به قصد خرید خودرو به بازار آمده بود به صبح ساحل گفت: من چند ماه است که منتظر کاهش قیمت خودرو هستم اما هر چند که می گذرد شرایط برای خرید خودرو سخت تر می شود و من همچنان سرگردان هستنم.

پیروز ایزد خواه می گوید: قیمتهایی که توسط نمایندگی ها اعلام می شود با قیمتهایی که در بازار آزاد دیده می شود خیلی متفاوت است و هنگامی که دلیل آن را از فروشندگان خودرو جویا می شوم تولید کم و تحویل مورودی نمایندگی ها به مشتریان را عنوان می کنند. وی ادامه می دهد: که بیشتر مردم به دلیل نوسان قیمت و کاهش تولید خودرو حاضر به فروش خودروشان نیستند و اگر هم بخواهند بفروشند باقیمتی فرای تصور به بازار می آیند زیرا از این که ضرر کنند در هراسند. مدیر دفتر یکی از نمایندگی های فروش ایران خودرو نیز به صبح ساحل می گوید: بعد از تحریم‌ها وبالا رفتن نرخ ارز خودرو سازان با مشکلات جدی مواجه شده‌اند که شاید از نظر مشتریان پنهان باشد. وی ادامه می‌دهد: گرانی مواد اولیه خودرواز قبیل: پلیمر، آلومینیوم، ورقه‌های فولادی و... باعث می‌شود که قیمت تمام شده خودرو هنگام تحویل به مشتری افزایش یابد و در این باره خودروسازان مقصر نیستند.

او در پایان توضیح می‌دهد: هر چند در حال حاضر شرایط برای خریداران سخت شده اما باید به ما خودروسازان نیز حق داد چرا که چاره‌ای جز گران کردن محصولات و کم کردن تولید آن‌ها برایمان نمانده وگرنه ورشکست خواهیم شد. عدم گشایش اعتبار توسط دولت هم کار را برای ما سخت‌تر کرده است.

با وجودی که بیشتر مردم که همان خریداران می باشند چشم انتظار کاهش قیمتها هستند از طرفی خودرو سازان کاهش قیمت را به هیچ عنوان منصفانه نمی دادند و اظهار می کنند که کاهش قیمت خودرو باعث ضرر و زیان های فراوانی به این صنعت خواهد شد . در هر حال طرح جدید شورای رقابت چندان با استقبال خودرو سازان مواجه نشده است چرا که دبیرانجمن خودروسازان نیز با این توجیه که اگر دستورالعمل شورای رقابت مبتنی بر کاهش بیشتر قیمت خودرو برای خودروسازان باشد، زیان دهی شرکت‌های خودروساز را چند برابر می‌کند، گفته است به هیچ وجه عمل به آن میسر نخواهد بود.

از سوی دیگر با وجود تمامی این مشکلات نمی‌توان از خریداران رانیز توقع داشت تا خودرو‌ها با چیری بیشتر از قیمت واقعی خریداری کنند! حالا باید منتظر ماند و دید در ‌نهایت دولتی

‌ها چه تصمیمی برای سر و سامان دادن به بازار خودرو اتخاذ خواهند کرد تا به قول معروف نه سیخ بسوزد و نه کباب!!

دیدگاه ها (0)
img