29

آبان

1403


اقتصادی

02 آذر 1398 10:04 0 کامنت

فرماندار شهرستان جاسک گفت: شهرستان جاسک بنا بر موقعیت استراتژیکی که در منطقه دارد، توانسته است شرایط مناسبی از جهت کسب درآمد ارزی برای تولیدکنندگان بخش کشاورزی که محصولات با قابلیت صادرات دارند را فراهم آورد که این امر مهم و حیاتی برای سرمایه گذاران و تولیدکنندگان یک فرصت تلقی می شود.


محمدرادمهر در گفت و گو با خبرنگار صبح ساحل ، افزود: یکی از زیرساخت های اصلی سرمایه گذاری در یک منطقه، ارتقاء همه جانبه در سطوح کمی و کیفی است تا بتوان شرایط را برای صادارات و تولید محصول فراهم کرد.


فرماندار جاسک وجود چند رودخانه در منطقه و خودکفایی در بحث برق و همچنین دارا بودن خط هوایی و فرودگاه که لازمه صادرات محصولات کشاورزی می باشند را از اولویت های اصلی کشاورزی پایدار ذکر و عنوان کرد: با توجه به وجود قابلیت های شهرستان چنانچه طرح بزرگ ایجاد شهرک های  صنعتی کشاورزی در جاسک عملیاتی شود ما جهش خوبی در بخش کشاورزی و صادرات و همچنین اشتغال در منطقه خواهیم داشت.


رادمهر ادامه داد: یکی از مهمترین برنامه های فرمانداری شهرستان جاسک تلاش برای جذب سرمایه گذار و توسعه بخش خصوصی از جمله ایجاد شهرک های صنعتی  کشاورزی است که این امر افزایش اشتغال و توسعه سطح زیر کشت در منطقه را به دنبال دارد.


تغییر الگوی کشت از زمینی به گلخانه ای


رادمهر بیان کرد: در راستای توسعه بخش کشاورزی با پیگیری‌های انجام شده توانسته ایم مشارکت سرمایه گذار را در بخش خصوصی در راستای سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی کشاورزی جذب کنیم که به نتایج مثبتی در این زمینه دست یافته ایم و از این منظر ما شاهد تولیدات کشاورزی گلخانه ای و پرورش میگو در سطح بسیار گسترده ای در این شهرستان خواهیم بود که برآورد می شود اشتغالزایی، صادرات و ارزآوری مثال زدنی در منطقه ایجاد شود.


فرماندار شهرستان جاسک گفت: یکی از اهداف فرمانداری جاسک در بحث صرفه جویی آب، تبدیل و تغیر الگوی کشت از حالت کشت های زمینی به کشت های گلخانه ای است که این مهم در دستور کار جدی جهاد کشاورزی نیز قرار دارد.
نماینده عالی دولت در شهرستان جاسک اظهار کرد: از همه ظرفیت ها برای توسعه بخش کشاورزی و رشد شاخص ها در شهرک های کشاورزی استفاده خواهد شد.


رادمهر با اشاره به نحوه واگذاری شهرک های کشاورزی به سرمایه گذاران تصریح کرد: از مزایای این شهرک ها می توان به تامین آب، برق، گاز، تسطیح اراضی، قطعه ‌بندی، خیابان ‌کشی و وجود دیگر زیرساخت‌های لازم به همراه ایجاد تسهیلاتی از جمله راه‌اندازی این زیرساخت‌ها بدون نیاز به تغییر کاربری و هزینه‌های اضافی جزء ویژگی‌های شهرک‌ها و مجتمع‌های کشاورزی اشاره کرد که به افراد سرمایه‌گذار با اولویت سرمایه‌گذاران بومی واگذار می‌شود.
وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری در شهرک‌های کشاورزی به شرط مدیریت تولید و بهره‌ وری آن می‌تواند صرفه اقتصادی بالایی برای سرمایه‌گذاران در بر داشته باشد چرا که بهره ‌وری بالای گلخانه از نظر مصرف آب و تولید سبب می‌شود تا تولید برای سرمایه‌گذار اقتصادی باشد بهره ‌وری مصرف آب در فضای گلخانه‌ای ۱۰ تا ۱۲ برابر افزایش یابد.


رادمهر به تأثیرات ایجاد شهرک‌ها در بهره‌برداری مناسب از منابع آب و خاک اشاره کرد و گفت: با ایجاد زنجیره تولید در شهرک‌ها ضمن کاهش هزینه‌های تولید، زمینه تولید اقتصادی و حضور در بازارهای جهانی فراهم می‌شود.


نقش مهم مزارع  پرورش میگو در اشتغال جاسک


فرماندار جاسک گفت: یکی دیگر از ظرفیت های مهم در بحث شهرک های کشاورزی که مورد توجه جدی است بحث پرورش میگو است که نقش بسزایی در ایجاد اشتغال واقتصاد مقاومتی دارد.


وی افزود: پرورش میگو یکی از اهداف حوزه کشاورزی است که این روزها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است؛ چرا که این فرصت شغلی، زودبازده و در عین حال سودآور است و می تواند در کنار سایر اقلام صادرات غیر نفتی، این محصول پرورشی آبی نیز جزء اقلام صادراتی باشد،که به عبارتی دیگر نگاه کلان اقتصادی عبور از اقتصاد نفتی است و توسعه پرورش میگو نیز در این زمینه مورد اهمیت قرار گرفته است.
 رادمهر بیان کرد: پرورش میگو صنعت ارزآور و اشتغال زا و برگ برنده اقتصاد مقاومتی است که با توسعه در زیر ساخت‌ها می توان ارزآوری زیادی را در شهرستان به وجود آورد.


نماینده عالی دولت در شهرستان ادامه داد: با توجه به ظرفیت کشور در حوزه پرورش میگو، این امید وجود دارد که این محصول یکی از اقلام مهم صادراتی در آینده نزدیک باشد.رادمهر در ادامه یادآور شد: توسعه بخش کشاورزی شهرستان در بحث گیاهان دارویی، آبزی ‌پروری، دام و طیور  و احداث گلخانه‌ها در گرو ایجاد شهرک‌های کشاورزی می باشد و برنامه‌های مستمری در این راستا نیز در حال انجام است.


وی تصریح کرد: در بحث شهرک های کشاورزی توانمند سازی سرمایه گذاران از طریق سبد تشویقی مالیاتی، تسهیلات ویژه و همچنین آموزش های مرتبط مختلف از راهکارهایی است که این مهم در دستور کار فرمانداری جاسک قرار دارد.


تحول در حوزه کشارورزی با ساخت شهرک های صنعتی


رادمهر افزود: با پيگيری های انجام شدها با استاندار هرمزگان  شهرک های كشاورزی جاسک بزودی در مدار عملیاتی قرار خواهند گرفت.
وی گفت: جاسک با داشتن چندین رودخانه و وجود سد جگين و ايجاد دو سد ديگر به نام های سد گابريک و سد رودخانه شريفی از نظر تامین منابع آبی جهت توسعه دشت های پايين دست این سدها و همچنین در بحث آب شهرک های کشاورزی ظرفیت آبی بسیار خوب و مثال زدنی دارد.
فرماندار جاسک عنوان کرد: در راستای توسعه سواحل مکران و همچنین تامین آب مورد نیاز منطقه، به مهمترین اهداف احداث این سدها تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی منطقه مکران، کنترل سیلاب، بالا بردن سطح اشتغال و جذب نیروی کار، جلوگیری از مهاجرت مردم منطقه، خودکفایی در تولیدات کشاوزی و توسعه پایدار منطقه می توان اشاره کرد.


محمد رادمهر فرماندار شهرستان جاسک در پایان افزود: با ساخت شهرکهای صنعتی کشاورزی علاوه بر ایجاد شغل می توان تحولی بزرگ را در حوزه کشاورزی به وجود آورد.قرار گرفتن در کریدور شمال - جنوب، اتصال به راه جاده‌ای داخلی (‌بندرعباس-چابهار-جیرفت‌)، کمترین فاصله دریایی با مسقط عمان، دارا بودن زیرساخت‌‌ مناسب فعالیت‌های ‌تجاری و مسافری با کشور عمان، امکان توسعه خدمات گردشگری دریایی و تفریحی با داشتن ۳۲۰ کیلومتر نوارساحلی و برخورداری از خورهای طبیعی، وجود ۶ موج شکن مردمی‌ و امکان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و واقع ‌شدن در سواحل استراتژیک مکران‌، از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری  بندر جاسک است.

دیدگاه ها (0)
img