حوادث
صبح ساحل، حوادث _ زلزله 8/7 ریشتری دیروز منطقه سراوان که درکشورهای همسایه شرقی و جنوبی و استانهای اطراف هم احساس شد موجب ترس و نگرانی ساکنان همه این مناطق و نیز استان هرمزگان شد.
صبح ساحل، حوادث _ زلزله 8/7 ریشتری دیروز منطقه سراوان که درکشورهای همسایه شرقی و جنوبی و استانهای اطراف هم احساس شد موجب ترس و نگرانی ساکنان همه این مناطق و نیز استان هرمزگان شد. اگر تعداد اندکی از شهروندان از واهمه تشدید زلزله به فضای بیرون رفتند بعد از دقایقی به منازل خود بازگشتند. اما وضعیت همسایه جنوبی به نحو دیگری بود هراس و دلهره شهروندان امارات به حدی بودکه بلافاصله جمعیت انبوهی در خیابانهای دبی ، ابوظبی و دیگر شهرهای این کشور درحالت نگران و پریشان دیده شدند.
سایت های خبری دبی پس از این اتفاق شروع به نقل قول از سوی کارشناسان زمین شناسی درخصوص امن بودن امارات کرده ومردم را به آرامش دعوت کردند.بنابه گزارش هیات های منطقه کلیه برج های تجاری ومسکونی در امارات وبحرین به دنبال بروز زلزله تخلیه شدند.زمین لرزه دیروز که در گستره ای به وسعت منطقه خلیج فارس تا مرکز هند میلیونها نفر را در بهت و پریشانی برد و حتی برخی خبرگزاری ها را در اعلام اخبار آسیب و تلفات برحسب تخمینهای مبتنی بر تجربه حادثه های گذشته به اشتباه انداخت در تاریخ زلزله نگاری کشور بی سابقه بود.نوربخش میرزایی، رئیس مرکز زلزله نگاری کشور قدرت این زلزله را 7.5 ریشتر و در عمق 18کیلومتری زمین در منطقه ای بین خاش و سراوان اعلام کرد و گفت اختلاف موجود در رقم قدرت زلزله بین دومرکز زلزله نگاری امری طبیعی است چراکه مراکز زلزله نگاری عدد مربوط به میزان شدت زلزله را از میانگین اعدادی که لرزه نگارها در طول مدت وقوع زمین لرزه به ثبت می رسانند به دست می آورند.مدیرکل بحران استانداری هرمزگان عصردیشب در گفتگو با ایسنا اعلام کرد:تاکنون دوتیم امدادی از شهرستان جاسک به منطقه زلزله زده اعزام شده هرچند وی تأکید کرد تاکنون از استان سیستان و بلوچستان هیچ درخواست کمکی نشده است..حسین رنجبر تصریح کرد:زلزله به هرمزگان خسارتی واردنکرده است.رئیس مرکز عملیات اورژانس سیستان و بلوچستان که بنابه گزارش خبرگزاری فارس هنگام وقوع زلزله در منطقه سراوان حضورداشته اعلام کرد این منطقه آسیب جدی ای ندیده است.محمد سرور تأکید کرد: هیچ آماری از کشته ها و مجروحان این زلزله فعلا قابل تأیید نیست اما اطلاعات اورژانس حاکی است که نسبت به شدت بالای زلزله تلفات بسیارکم است.
شهرستان سراوان با 28 هزارکیلومتر وسعت 1700 روستا دارد.
زلزله 7.5 ریشتری امروز سراوان، بزرگترین زلزله نیم قرن اخیر ایران
زلزلهای به بزرگی 7.5 در مقیاس امواج درونی زمین، عصر امروز استان سیستان و بلوچستان را لرزاند. زلزله ای به بزرگی 7.5 در مقیاس امواج درونی زمین ساعت 15 و 14 دقیقه و 17 ثانیه امروز حوالی سراوان در استان سیستان و بلوچستان را لرزاند. مختصات کانون زلزله، 28.04 درجه عرض شمالی و 62.03 درجه طول شرقی و در عمق آن 95 کیلومتری زمین گزارش شده است. دکتر مهدی زارع، معاون پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی در گفتوگو با خبرنگار علمی ایسنا این زلزله را بزرگترین زلزله ایران در حدود 50 سال اخیر عنوان کرد. وی با اشاره به این که شبکه لرزه نگاری پژوهشگاه بزرگی این زلزله را 7.7 درجه در مقیاس امواج درونی زمین اندازهگیری کرده، شدت آن را هشت در مقیاس مرکالی پیش بینی کرد. زارع کانون زلزله را 36 کیلومتری شمال گشت و 86 کیلومتری جنوب شرقی خاش و 55 کیلومتری شمال شرق سراوان عنوان کرد. وی با بیان اینکه امروز بعد از 16 سال شاهد رخداد زلزلهای با بزرگی بالای 7 ریشتر در فلات ایران بودیم، اظهار کرد: بزرگترین زلزله قبلی در ایران زلزله سال 1336 در سنگچال مازندران با بزرگی 7.5 ریشتر بوده است. معاون پژوهشگاه بینالمللی زلزله شناسی درباره گسل مسبب این زلزله نیز گفت: گسل مسبب زلزله هنوز مشخص نیست ولی در این منطقه سه گسل مهم سراوان، سرباز و خاش وجود دارد که روند آن شمال غربی به جنوب شرقی است. رییس مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، گسل مسبب زلزله عصر امروز سراوان را شمال زون برونرانش گسل مکران عنوان کرد. دکتر میرزایی در خصوص زلزله 7.5 ریشتری سراوان استان سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اینکه در قانون زمین لرزه، شکستگی رخ می دهد، شکستگی این زلزله نرمال است که برای شمال گسل مکران اتفاق قابل انتظاری است. وی درباره سابقه رخداد زمین لرزه در این منطقه از کشور گفت: 30 سال پیش در همین منطقه زمین لرزهای با بزرگای 6.7 ریشتر رخ داده است. رییس مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در خصوص ارتباط زمین لرزه سراوان با زمین لرزه چندی پیش بوشهر گفت: گسلهای مسبب این دو زمین لرزه هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند. وی با بیان اینکه مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در محل وقوع زمین لرزه ایستگاهی ندارد، تصریح کرد: در شمال و جنوب غرب این منطقه موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران دارای ایستگاه است اما باید درنواحی جنوب شرق این منطقه ایستگاه ثبت زمین لرزه راه اندازی شود. البته از سال گذشته با کمک استانداری سیستان و بلوچستان درصدد احداث این ایستگاه هستیم. میرزایی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه امکان استفاده از ایستگاههای کشورهای همسایه برای ثبت زلزلهها فراهم است هم اکنون در ثبت زلزلههای بزرگ مشکلی در تعیین پارامترهای زلزله نداریم. به گفته رییس مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک در منطقه وقوع زمین لرزه گسلهای زیادی وجود دارد که میتوان به گسل های موجود در کوههای بشاگرد و جنوب جازموریان اشاره کرد. وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه زلزله سراوان دارای بزرگی بالایی بوده و عمق زیادی نیز دارد در شعاع زیادی از کانون زلزله احساس شده است. دکتر بهرام عکاشه، استاد پیشکسوت زلزله شناسی کشور هم گفت: با وجود این که زمین لرزه در جنوب شرق کشور در مقایسه با منطقه زاگرس کم اتفاق میافتد ولی این منطقه استعداد وقوع زلزله تا مرز هشت ریشتر را هم دارد.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
امسال هرمزگان 44 زمین لرزه را تجربه کرد
بندرعباس دارای 13 منطقه بحـرانی
با مديريت بلاياي طبيعي خسارت محصولات كشاورزي كاهش مي يابد
مقدار پسماند عادی روزانه هرمزگان 1130 تن است
جزیره قشم5 بار لرزید
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
پیشگیری و درمان بیماریهای گوارشی و کبدی با کمک بهترین متخصص بندرعباس
پیشتازی ایران از قطر در برداشت گاز میادین مشترک
تصادف اتوبوس با تانکر سوخت در جاده زاهدان
بازدید مسئولان عالیرتبه کشور از غرفه «جامُش»
ثبتنام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ از ۷۶۵ هزار نفر گذشت
جامُش؛ غرفه برتر بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست