11

تیر

1405


اجتماعی

02 اردیبهشت 1392 09:45 0 کامنت

صبح ساحل، اجتماعی _ برای شما که درسطح شهر تردد می کنید، بارها اتفاق افتاده که از خودرو جلویی ته مانده سیگار، پوست موز، نایلون خوراکی و... به بیرون انداخته شود. شیشه ماشین را پایین می آوریم، بطری آب، پوست تخمه، پاکت چیپس و پفک را هرجاکه دستمان برسد، پرت می کنیم. برای خیلی ازما «شهر ما خانه ما» درحد یک شعار مانده و هرکجا که ضرورتش را احساس می کنیم، آن را فریاد می زنیم تا نشان دهیم که چه شهروند قانون مداری هستیم. همه ما به خوبی می دانیم به عنوان یک شهروند باید خیابان ها وکوچه های شهری راکه در آن رانندگی می کنیم مانند خانه خود بدانیم و شاید کمترین کاری که از دستمان بر می آید،این باشدکه چهره شهرمان را با انداختن زباله روی زمین زشت نکنیم.

اما خیلی از ما دراین زمینه کوتاهی می کنیم. شاید انداختن پوست میوه، پوست تخمه و...مصادیق بارزی از رعایت نکردن وظایف شهروندی، خیلی ساده به نظر می رسد. اما واقعیت این است  شهروندانی که همین مصادیق به ظاهر کم اهمیت از وظایف شهروندی را نادیده می گیرند، همان هایی هستند که از ارتکاب تخلفات بزرگ، ابایی ندارند. دراین میان نباید فرزندان مان را فراموش کنیم. ‌آنها چشم و گوش کنجکاو دارند و به راحتی رفتار  وحرکات دیگران را زیر ذره‌بین دارند و در حافظه شان ثبت می کنند.

فراموش نکنیم تا زمانی که ما در رعایت وظایف شهروندی خودکوتاهی کنیم، نمی توانیم توقع داشته باشیم فرزندان ما نیز درآینده شهروندانی مسوولیت پذیر باشند.

شاید وقت آن رسیده که ما بزرگ ترها دراین راه پیشقدم شویم. اما این یک طرف قضیه است. آنچه مهم به نظر می آید اینکه ریختن زباله در سطح معابر توسط رانندگان از مصادیق تخلفات رانندگی است وپلیس دراین موارد می تواند اعمال قانون کند. وظیفه  پلیس تنها اعمال قانون برای رانندگان متخلفی است که زباله در سطح شهر می ریزند و برخورد با متخلفان ریختن زباله ونخاله ساختمانی درکوچه ومعابر برعهده شهرداری است. انداختن زباله و اشیا از داخل خودرو به بیرون، خطرات وحوادثی برای خودروهای دیگر به همراه دارد که می توان به لغزیدن وسیله نقلیه، انحراف به راست وچپ، برخورد با وسایل نقلیه دیگر با واژگون شدن خودرو،  ترمز ناگهانی و .... اشاره کرد. هنوز بسیاری از رانندگان نمی دانند که این کار ( ریختن زباله از داخل خودرو به بیرون) نوعی تخلف است و جریمه دارد و هرکدام از تخلفات جریمه های خاص خود را دارد.

دراین میان آنچه فراموش شده اینکه کسی کاری به عابران پیاده که مانند رانندگان جزیی از شهروندان محسوب می شوند، ندارد. شهروندانی که به جای زحمت دادن به خود،  برای اینکه زباله تولیدی را تا رسیدن به نزدیک ترین سطل زباله را در دستشان نگه دارند. ترجیح می دهند با ریختن داخل جوی آب، پای درختان و گوشه وکنار پیاده رو از شر آن خلاص شوند، بدون اینکه از بابت بازخواست شدن نگرانی داشته باشند.

با وجود سطل های زباله متعدد درسطح  شهر همچنان عده‌ای از شهروندان، زباله های تولیدی را بیرون از سطل رها می کنند. نکته ای که باید به آن اشاره کرد اینکه آیا دراین شرایط  و با وضعیت موجود، می توان به حرف های شهردار بندرعباس که درجایی عنوان کرده، باید سطل های زباله از  سطح شهر را جمع آوری کرد، امید داشت؟

دیدگاه ها (0)
img
img

هشدار نارنجی هواشناسی در هرمزگان؛ فعالیت سامانه مونسونی تشدید می‌شود

جزئیات مذاکرات امروز در دوحه/ غریب‌آبادی: جلسه‌ای با مقام‌های بانک مرکزی قطر برگزار شد

موسیقی «الوداع» در رثای رهبر شهید امّت تولید شد

لغو اعزام کشتی های آلمانی به تنگه هرمز؛ مین روبی متوقف شد

محدودیت برق شهرک‌های صنعتی نباید بیش از یک روز در هفته باشد

اعلام جزئیات مراسم اقامه نماز و تشییع رهبر شهید

تصویب مقدماتی ممنوعیت پخش اذان در قدس اشغالی

جزئیات ارتباطی زائران اربعین اعلام شد/ از مکان‌یابی آنلاین موکب‌ها تا ارائه ارز در پیام‌رسان‌ها

آمادگی پست برای رسیدگی سریع به اشیای مفقودی شرکت‌کنندگان مراسم تشییع

بخشنامه تعطیلات هفته آینده دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد

محدودیت‌های ترافیکی از ۱۰ تا ۲۰ تیر اعلام شد

غریب‌آبادی: مذاکرات برای توافق نهایی هنوز آغاز نشده است

درخواست فوری فوتبال ایران از AFC

توزیع کارت شناسایی میان زائران مراسم تشییع رهبر شهید

بازنشستگان مراقب تماس‌های کلاهبرداری باشند

img
خـبر فوری:

نحوه فعالیت بانک‌ها در روزهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵ تیر