اجتماعی
بخشی از مدارس واقع در روستاهای هرمزگان فاقد فاکتورهای ایمنیاند و در تعدادی از مدارس بیم وقوع حوادث ناگوار نیز وجود دارد که طی سالهای گذشته حتی تعمیر هم نشدهاند.
بخشی از مدارس واقع در روستاهای هرمزگان فاقد فاکتورهای ایمنیاند و در تعدادی از مدارس بیم وقوع حوادث ناگوار نیز وجود دارد که طی سالهای گذشته حتی تعمیر هم نشدهاند.
به گزارش صبح ساحل، امروزه فضای آموزشی فرسوده به دغدغهای مهم در استان هرمزگان مبدل شده است چراکه مدارس خانه دوم دانشآموزان تلقی میشود و علمآموزان بایستی بدور از هرگونه استرس و وحشت از ریزش سقف، در آن به کسب دانش مشغول و در راه تعلیم و تربیت گام بردارند اما وجود مدارس تخریبی در استان هرمزگان باعث شده است خانوادهها و دانشآموزان با مشکلات عمدهای در این خصوص مواجه شوند.
در شرایط کنونی بخشی از مدارس واقع در روستاهای هرمزگان فاقد فاکتورهای ایمنیاند و در تعدادی از مدارس بیم وقوع حوادث ناگوار نیز وجود دارد، وجود مدارسی با قدمتی 50 ساله که قابل بازسازی هم نیستند یکی از نگرانیهای مسؤولان استانی است که همواره تلاشهایی برای نوسازی آنها وجود دارد.
علاوه بر این، تعداد زیادی مدرسه در روستاهای استان وجود دارد که طی سالهای گذشته حتی تعمیر هم نشدهاند، وضعیت این مدارس به نحوی است که امکان وقوع حوادث ناگوار در آنها نیز محتمل است، وضعیت این مدارس نگرانکننده است و پیگیری برای بازسازی و بهبود شرایط فیزیکی آنها ضروری است.
بهمنظور کمک به مسؤولان دلسوز در جهت یاریرسانی به دانشآموزان هرمزگانی که آینده این استان و کشور در دستان آنهاست، مشکلات عمده این حوزه را بررسی و به سمع و نظر عموم برساند. امیدواریم موجب رنجش خاطر مسؤولان پرتلاش نگردد.
شب گذشته خبری مبنی بر فرو ریختن سقف مدرسهای در روستای راونگ شهرستان میناب بر روی خروجی خبرگزاری منتشر که بلافاصله با واکنشهایی از سوی مسؤولان همراه شد.
سید فخرالدین هاشمی که به تازگی در پست مدیرکلی نوسازی مدارس هرمزگان منصوب شده است، اظهار داشت: فرو ریختن سقف کذب محض است فقط مقادیری گچ از سقف کلاس درس بر سر دانشآموزان فرو ریخته است.
وی افزود: قرار است همین هفته با یکی خیران استان در خصوص ترمیم و نوسازی همین مدرسه جلسهای داشته باشیم و به امید خدا بهزودی مشکل این دبستان مرتفع خواهد شد.
سعید ناجی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان در شورای آموزش و پرورش با بیان اینکه بایستی روشهای مختلف برای بهبود فضای آموزشی از طریق ماده ۱۸ شوراها در استان را مورد بررسی مجدد قرار دهیم،گفته بود: مشکل فضای آموزشی در شهر بندرعباس و استان هرمزگان به صورت جدی احساس میشود و کمتوجهی به ماده ۱۸ شوراهای آموزش و پرورش که انبوهسازان را وادار میکند تا مطابق قانون در ساخت و سازهای بالای ۲۰۰ واحد، ساخت مدرسه و فضاهای آموزشی نیز انجام دهند، مورد کمتوجهی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه غفلت از ماده ۱۸ شوراها باعث شده است که نتوان از این ظرفیت مناسب برای بهبود فضاهای آموزشی استان بهره کافی را برد، افزوده است: شهرداری بندرعباس در زمینه ساخت فضاهای آموزشی به آموزش و پرورش استان کمک دهد چراکه در سنوات گذشته بدون لحاظ فضای آموزشی برای پروژههای بزرگ احداث مسکن، پروانه ساخت صادر شده است و شهرداری منابع را گرفته ولی فضاهای آموزشی ایجاد نشده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان، گفته است: با ادامه روند افزایش جمعیت دانشآموزی در آینده نزدیک و نیز فرسودگی مدارس، شرایط فضاهای آموزشی استان هرمزگان دچار بحران جدی خواهد شد و بهعنوان یک ضرورت، باید نگاه ویژهای به احداث فضاهای آموزشی استاندارد در استان داشته باشیم.
استان هرمزگان دارای قریب به یک هزار و 300 مدرسه تخریبی است که به اعتباری بالغ بر 2400 میلیارد تومان نیازمند است.
بیش از 52 هزار واحد مسکن مهر در سطح هرمزگان وجود دارد که به ساخت مدارس نیازمند است که از این تعداد حدود 20 هزار مدرسه در شهرستانهای استان است که به اعتباری بالغ بر 150 میلیارد تومان نیازمند است و این در حالی است که حدود 70 درصد منابع خیرین مدرسهساز به سمت مناطق شرق هرمزگان جهت مقاومسازی مدارس تخریبی هدایت شده است.
بیشترین مدارس تخریبی هرمزگان در شهرستانهای بندرعباس، میناب و رودان وجود دارد که بندرعباس با 350 مدرسه تخریبی نیازمند تأمین اعتبار برای بازسازی، بهسازی، تعمیر و تجهیز است.
بیش از 40 مدرسه تخریبی،کپری، کانکسی و اجارهای در شهرستان بشاگرد وجود دارد که بایستی بازسازی شوند که در این خصوص به همتی از سوی خیران مدرسهساز و مسؤولان استانی نیاز است. گرچه در سنوات گذشته تعداد اینگونه مدارس در منطقه بشاگرد بیش از این بوده است که با تلاش خیرین، گروههای جهادی و دستگاههای ذیربط به این تعداد کاهش یافته است.
البته خیران و گروههای جهادی تمامی همت خود را در راستای ایجاد خوابگاههای دانشآموزی و ساخت مدرسه در مناطق صعبالعبور بشاگرد بهکار گرفتهاند و همین هفته جاری یکی خوابگاههای بشاگرد در روستای گراهون گافر به همت گروه جهادی محبینالائمه به بهرهبرداری رسید که تعهدات بعدی در خصوص فضاسازی این مکان بر عهده اداره کل نوسازی مدارس هرمزگان است که امیدواریم هرچه سریعتر در جهت بهبود شرایط دانشآموزان، اقدامات لازم صورت پذیرد.
هرمزگان دارای دهها مجامع صنعتی بزرگ و کوچک است و اکثر این غولهای صنعتی در غرب شهر بندرعباس جا خوش کردهاند. اگر هر کدام از این شرکتهای بزرگ صنعتی، نوسازی تنها سه مدرسه تخریبی را عهدهدار شوند، بساط مدارس تخریبی و کپری استان برچیده خواهد شد.
منبع: فارس
تگ ها:
نظرسنجی
اخبار مرتبط
شورای مرکزی زکات به کمبود ۱۰۰ مسجد در هرمزگان توجه کند
راه اندازی ۲۰ دستگاه آب شیرینکن در روستاهای هرمزگان
ساخت آب شیرینکن در روستاهای هرمزگان
روستاهای هرمزگان با انرژی خورشیدی برق دار میشوند
۱۲۶مدرسه تخریبی در میناب وجود دارد
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار