جنوب کشور
مدیرکل دفتر نظامهای بهرهبرداری و حفاظت آب و آبفا وزارت نیرو گفت: یکی از تهدیدهای جدی منابع آب، تخریب کیفی آنها است.
به گزارش صبح ساحل، شاپوررجایی روز چهارشنبه در نشست منطقهای کارگروههای اجرایی نظام مدیریت جامع کیفیت منابع آب منطقه ۶ کشور افزود: امرزو شاهد ورود انواع آلایندهها از راههای مختلف به منابع آب سطحی و زیرزمینی کشور هستیم.
وی پسابهای و پسماندهای فاضلاب و محیط شهری و روستایی، صنعتی و زه آبهای کشاورزی را از مهم ترین موارد آلوده کننده منابع آب عنوان کرد و گفت: ورود این آلایندهها به منابع آب، اندک آب در دسترس را نیز دچار مشکلات کیفی میکند.
رجایی بیان کرد: در حوزه حفاظت کیفی در صدد هستیم تا با شناسایی آلایندههای تهدید کننده کیفیت منابع آب و تولید نقشه کیفی آن، به علاج بخشی کیفی منابع آب بپردازیم.
مدیرکل دفتر نظامهای بهرهبرداری و حفاظت آب و آبفا وزارت نیرو گفت: مناطق مختلفی از کشور متاثر از پدیده آلودگی کیفی است و استان بوشهر نیز این پدیده را تجربه میکند طوریکه در شهرستان دشتستان، زه آبهای بخش کشاورزی به رودخانههای دالکی، شاپور و حله وارد و موجب کاهش کیفیت آب این رودخانهها شدهاست.
وی اضافه کرد: بخشی از منابع آب زیرزمینی استان بوشهر نیز تحت تاثیر فاضلابهای شهری است و با توجه به نبود شبکه دفع فاضلاب در برخی شهرها و به مرور زمان، به آب های زیرزمینی نشت پیدا کرده و باعث افت کیفی این مناطق شدهاست.
رجایی بیان کرد: در شهرستانهای عسلویه، کنگان و دیر وجود تاسیسات نفتی یکی از منابع اصلی آب استان که همان دریاست را دچار آلودگی میکند.
مدیرکل دفتر نظامهای بهرهبرداری و حفاظت آب و آبفا وزارت نیرو گفت: رویکرد اصلی وزارتخانه، شناسایی آلاینده ها و اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از آلودگی منابع آب در دسترس است.
رجایی در باره برنامههای مدیریت منابع آب در استان بوشهر اضافه کرد: یکی از مهمترین برنامههای حوزه آب این استان که بخوبی توسط استاندار این استان حمایت میشود، کاهش اتکا به منابع آب شرب خارج از استان است.
وی افزود: با توجه به ساحلی بودن استان بوشهر باید از ظرفیتهای موجود استفاده شود و برنامه تامین آب شرب بوشهر، هدفگذاری تامین ۴۰ درصد از آب شرب این استان تا افق ۱۴۰۴ را دارد.
رجایی گفت: در کنار تامین آب از منابع جدید، کاهش هدررفت نیز یکی از رسالتهای اصلی بخش آب استان بوشهر است و این برنامه اکنون در دست اجراست.
مدیرکل دفتر نظامهای بهرهبرداری و حفاظت آب و آبفا وزارت نیرو، ارتقای بهرهوری و افزایش راندمان آب در بخش کشاورزی را یکی دیگر از برنامههای مهم مدیریت آب استان بوشهر عنون کرد.
وی اظهار داشت: منابع محدود در کنار تقاضای زیاد بخش کشاورزی، روشهای آبیاری سنتی و غرقابی را غیرقابل توجیه میسازد.
رجایی گفت: درزمان حاضر با مصرف حدود سه هزار و ۵۰۰ لیتر آب، یک کیلو محصول تولید میشود این در حالی است که میتوان با کمتر از هزار لیتر نیز به همان میزان محصول دست یافت.
این مقام مسئول گفت: طرح نخلستان با هدف ارتقا بهرهوری آب در نخیلات استان بوشهر، اگرچه عقب ماندگیهایی دارد اما در دست اجرا است و یکی از وظایف ما در کنار تامین آب و کاهش هدررفت آن، پیگیری ملی واستانی این طرح و به ثمر رساندن آن است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقهای بوشهر گفت: هدف از این نشست بررسی تهدیدهای کیفی منابع آب و هماندیشی برای علاج بخشی آن است.
عبدالطیف عباسی نژاد اظهار داشت: یک سوم از منابع آب قابل استفاده در دنیا دچار تاثیرات کاهش کیفیت شدهاند و این موضوع ضرورت توجه ویژه به مباحث کیفی در کنار کنترل کمی آن را آشکار می کند.
وی افزود: این نشست، پنجمین جلسه کارگروه نظام مدیریت جامع کیفیت منابع آب است و استانهای بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و خوزستان به ارائه گزارشهای خود در حوزه حفاظت کیفی خواهند پرداخت.
منبع: ایرنا
تگ ها:
نظرسنجی
اخبار مرتبط
کم آبی هرمزگان همچنان ادامه دارد
آیا برقع حذف می شود
فراخوان معلم کوچکترین مدرسه دنیا
آغاز رزمايش مشترک محمدرسول الله (ص)
شهرداري همچنان روي نوار باخت
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
میزبان والیبال زیر۱۶ سال پسر و دختر آسیا ۲۰۲۵
کاشت بیش از دوهزار نهال حرا در هرمزگان
خسارت ۵۲ میلیاردی سرما به کشاورزان مینابی
ابلاغ سند معماری هوش مصنوعی به دستگاهها
وزارت بهداشت : سرانه مصرف لبنیات ایرانیها کمتر از یک واحد
روزنامه عکاظ: قریب به ۵ هزار زن در عرض ۴ سال به بازار کار عربستان پیوستند