تصاویر ماهوارهای ناسا از آتشسوزی در منطقه ممنوعه چرنوبیل دانشمندان نگرانند دود ناشی از آتشسوزی مواد رادیواکتیو را با خود به مناطق دیگر ببرد.تصاویر ماهوارهای ناسا از آتشسوزی در منطقه ممنوعه چرنوبیل دانشمندان نگرانند دود ناشی از آتشسوزی مواد رادیواکتیو را با خود به مناطق دیگر ببرد.
تصاویر ماهوارهای ناسا از آتشسوزی در منطقه ممنوعه چرنوبیل دانشمندان نگرانند دود ناشی از آتشسوزی مواد رادیواکتیو را با خود به مناطق دیگر ببرد.
فاجعهٔ چرنوبیل یک حادثهٔ هستهای بود که در تاریخ ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ (۶ اردیبهشت ۱۳۶۵) در رآکتور هسته ای شمارهٔ. ۴ در نیروگاه چرنوبیل، در نزدیکی شهر پریپیات در شمال اوکراین، رخ داد این فاجعه یکی از دو بحران هستهای است که بر اساس مقیاس گررویدادهای بین المللی هسته ای و رادیولوزیک، در گروه شمارهٔ ۷ (بالاترین مقیاس) طبقهبندی شده است. این درجه نشاندهندهٔ «حادثهٔ عظیم» است؛ به معنی «انتشار عمدهٔ مواد رادیواکتیو با اثرات گستردهٔ بهداشتی و زیستمحیطی که نیازمند اقدامات برنامهریزی شدهٔ فوری و طولانیمدت در جهت مقابله است». حادثهٔ دیگر در این مقیاس، حادثه اتمیفوکوشیما1 است.
این حادثه در جریان یک آزمایش ایمنی در یک رآکتور نوع آرپی ام کی، که در شوروی رایج است، اتفاق افتاد. محتوای این آزمایش شبیهسازی قطعی برق الکتریکی بود. هدف از این آزمایش کمک به توسعهٔ یک روش ایمنی جهت تداوم گردش آب خنککننده در صورت قطعی برق تا زمانی که ژنراتورهای پشتیبان بتوانند برق را تأمین کنند، بود. وقفهٔ بین قطعی برق و برقراری برق پشتیان حدود یک دقیقه بود. این شصت ثانیه به عنوان یک مشکل امنیتی بالقوه درنظر گرفته شده بود که میتوانست باعث گرم شدن بیش از حد هسته رآکتور شود. سه آزمون این چنینی از سال ۱۹۸۲ انجام شده بود اما هیچکدام موفق به ارائه یک راه حل نشده بودند. در این تلاش چهارم، آزمون به مدت ۱۰ ساعت به تعویق افتاد، بنابراین شیفت عملیاتی که برای این آزمایش آموزش دیده بودند، حضور نداشتند. به همین دلیل سرپرست آزمایش موفق به پیروی از دستورالعمل اجرایی فرایند نشد و شرایط عملیاتی ناپایداری را ایجاد کرد که به همراه با نقصهای ذاتی در طراحی آربیامکی و غیرفعال بودن چندین سیستم ایمنی اضطراری، منجر به وقوع واکنش های زنجیره ای کنترل نشده گردید.
با وجود گذشت سالها از این حادثه، هنوز آثاری از مواد رادیواکتیو و جهشهای ژنتیکی در مردم منطقه مشاهده میشود. در این میان میتوان به ناقص شدن نوزادان در دو دهه اخیر، از قبیل بیدست و پا متولد شدن اشاره کرد. مقیاس این فاجعه بسیار بیشتر از آن بود که مقامات دولتی آن را اعلام میکردند. از رآکتور شماره چهار فقط اتم سدیم و پلوتونیوم، نبود که بیرون آمد، بلکه دروغی خطرناکتر از آنها بود که مقامات سابق شوروی آن را اعلام کردند. بر اساس گزارشهای اعلام شده مقامات شوروی میزان استاندارد تشعشعات اتمی که یک انسان میتواند تحمل کند را در عدد پنج ضرب کرده بودند، که این جرمی بسیار بزرگ است. از پانصد هزار نفری که با حادثهٔ چرنوبیل مبارزه کردند، بیست هزار نفر مردهاند و دویست هزار نفر هم رسماً از کار افتاده اعلام شدهاند. کسانی هم که زنده ماندند، از بیماریها و سرطانهای مربوط به تشعشعات اتمی رنج میبرند. بسیاری از مردم اوکراین و حتی کشورهای همسایه به دلیل وجود ید رادیواکتیو به سرطان تیروئید دچار شدند.
شایان ذکر است که تشعشعات اتمی چرنوبیل همچنان پابرجا بوده و علیرغم ایزولاسیون نوین آن نمیتوان از آن چشمپوشی کرد. آمار افزایش نرخ سرطان اوکراین هم گواه بر شرایط وخیم تشعشعات رادیواکتیو -که همچنان هم موجودند- میباشد
در سال ۲۰۱۹، شبکه اچ بی او، مینی سریالی با نام چرنوبیل با موضوع این فاجعه ساخت که به سرعت با استقبال مواجه شد و با پخش قسمت سوم، به رتبهٔ اول از ۲۵۰ سریال برتر جهان در آی ام دی بی رسید.
تگ ها:
نظرسنجی
اخبار مرتبط
بهار دلپذیر هرمزگان ایرانیان را به خود می خواند
بررسی مشکلات آب روستایی در تحریریه صبح ساحل
فرماندار بندرعباس در صبح ساحل
28 سالگی صبح ساحل
صبح ساحل مطبوعات را به خودباوری رساند
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
ممنوعیت تحصیل همزمان دانشجویان رفع شد
افزایش 34 درصدی پرداخت صدقه در استان هرمزگان
واحدهای آموزش و پرورش از پرداخت هزینه آب، برق و گاز معاف شدند
بلیت قطار ۳۰ درصد گران شد
اعضای ستاد انتخابات هفتمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا منصوب شدند
واحدهای آموزش و پرورش از پرداخت هزینه آب، برق و گاز معاف شدند