01

دی

1403


شهرستان‌ها

25 خرداد 1399 09:51 0 کامنت

خاموشی چراغ ۸۰ هتل و بیکاری بیش از ۵۰۰ فعال گردشگری دریایی در بهترین شرایط آب و هوایی قشم، به‌واسطه شیوع کرونا از سوم اسفند تاکنون سنگین‌ترین خسارت را به بخش گردشگری در این جزیره وارد کرده است.

  

به گزارش صبح ساحل، جزیره قشم با نزدیک شدن به روزهای پایانی هر سال با همت دستگاه‌های مختلف و بخش خصوصی مرتبط با گردشگری، آماده پذیرایی از انبوه مهمانانی می‌شد که از نقاط مختلف ایران و شماری از کشورهای خارجی به این منطقه زیبا در جنوب کشور سفر می‌کردند.

پایان سال 98 نه تنها برای قشم بلکه برای کل جهان به خاطر شیوع ویروس ناخوانده کرونا با تمام سال‌های گذشته متفاوت بود و شوک بزرگی  به اقتصاد جهانی وارد شد.

عبدالباسط رضوانی؛ مدیرعامل جامعه هتلداران قشم و دبیر جامعه هتلداران کشور از خاموشی چراغ 80 هتل و هتل آپارتمان در بهترین شرایط گردشگری قشم بواسطه شیوع کرونا خبر داد و گفت: تعطیلی اماکن اقامتی از سوم اسفند تاکنون سنگین‌ترین خسارت را به این صنف وارد کرده است.

وی افزود: بهترین زمان فعالیت جامعه هتلداران با توجه به شرایط آب و هوایی قشم، به دوره زمانی آبان تا فروردین هر سال مربوط می‌شود و اوج پذیرش مهمانان هم به روزهای پایان تعطیلات آخر هر سال و نوروز مربوط می‌شد، اما متاسفانه امسال مهمان ناخوانده‌ای به نام کرونا تمام فعالیت‌های اقتصادی را تعطیل کرد.

دبیر جامعه هتلداران کشور ادامه داد: شیوع کرونا در بدترین شرایط ممکن اتفاق افتاد و کسبه قشم که چشم و امیدشان به حجم عظیم ورود گردشگران به این جزیره بود به یکباره در شوک بزرگ تعطیلی مراکز تفریحی و اقامتی به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس قرار گرفتند.

رضوانی تصریح کرد: جامعه هتلداران جزیره قشم از نمایندگان عالی دولت در این منطقه انتظار دارند با تدابیر ویژه و ارائه کمک‌های بلاعوض، بخشی از ضرر و زیان‌های اماکن اقامتی قشم را جبران کنند.

مدیرعامل جامعه هتلداران قشم با اعلام اینکه اماکن اقامتی قشم در طول مدت شیوع کرونا را تمام توان از نیروهای آموزش دیده خودشان حمایت کردند و حقوق آنان را پرداخت کردند، اظهار داشت: از مسئولان گردشگری قشم انتظار داریم با فراهم کردن شرایط جذب گردشگر در کنار رعایت پرتکل‌های بهداشتی به این جزیره زیبا، اجازه دهند بخشی از خسارات وارد به جامعه هتلداران و دیگر بخش‌های اقتصادی این منطقه  جبران شود.

این درحالی است که قشم به‌واسطه ظرفیت‌های مهمی همچون طولانی‌ترین غار نمکی جهان، جنگل دریایی حرا، جزایر ناز، سایت تخمگذاری لاکپشت‌های پوزه عقابی، دره ستاره‌ها، دره و تنگه چاهکوه، جزایرناز، خلیج دلفین‌های هنگام، بام قشم، چاه‌های تلا به همراه بادگیرهای زیبای بندر تاریخی لافت، قلعه پرتغالی‌ها، سواحل زیبا، ورزش‌های هیجان انگیز آبی و هوایی، موزه ژئوپارک قشم با بیش از 3 هزار گونه جانوری تاکسیدرمی شده و ده‌ها جاذبه دیگر، به یک پتانسیل مهم گردشگری ملی و جهانی تبدیل شده است.

 

قایقداران هم بیکار شده‌اند

مجید صلخی مدیر عامل تعاونی قایقداران روستای سهیلی در این راستا از بیکاری 130 قایقدار این روستای هدف گردشگری بواسطه شیوع کرونا خبر داد و گفت: 30 غرفه عرضه کننده صنایع دستی بانوان هنرمند این روستا به همراه 12 کاشانه‌ مهمانی که در اسفند و فروردین بهترین خدمات را به گردشگران ارائه می‌کردند، بواسطه ویروس کرونا تعطیل و از کسب درآمد محروم شدند.

به گفته صلخی، به طور متوسط 300 هزار نفر در اسفند و فروردین هر سال با ورود به روستای سهیلی قشم و گردش در فضای جنگل دریایی حرا از زیبایی‌های عالم خلقت در محدوده این روستا استفاده می‌کردند که همین امر باعث ایجاد گردش مالی مناسبی در منطقه بود و معیشت گروه‌ بسیاری از خانوار ساکن را تامین می‌کرد، اما همانطور که قبلا اشاره شد امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا نه خبری از گردشگران بود و نه درآمدی برای خانواده‌های بومی.

مدیرعامل تعاونی تعاونی قایقداران روستای سهیلی قشم ادامه داد: براساس برآوردهایی که انجام شده هرسال در دوماه پایانی سال هر قایقران به طور متوسط 150 میلیون ریال، هر غرفه صنایع دستی حدود 200 میلیون ریال و هر کاشانه مهمان هم بیش از 350 میلیون ریال درآمد کسب می‌کرد اما امسال این درآمد حذف شده و خبری هم از درآمد نیست که صاحبان مشاغل یاد شده بتوانند معیشت خانواده را مدیریت کنند.

وی با اشاره به اینکه از طرف بنیاد مستضعفان به هر قایقدار به واسطه ویروس کرونا 10 میلیون ریال کمک بلا عوض شده است، افزود: امیدواریم دولت به همه فعالان حوزه گردشگری از جمله کاشانه‌داران مهمان و غرفه‌داران صنایع دستی هم کمک بلاعوض بدهد به این دلیل که منبع اصلی درآمد این گروه تنها ورود گردشگران بوده و هیچ منبع درآمدی دیگری ندارند.

 

معیشت قایقداران جزیره هنگام بسیار سخت شده است

از سوی دیگر حسین عباس‌نژاد، مدیرعامل تعاونی قایقداران جزیره هنگام نیز با اشاره به زیان گسترده فعالان گردشگری منطقه به دلیل عدم حضور مسافران اظهار داشت: 124 قایقدار در خلیج دلفین‌ها از اواخر بهمن گذشته بیکار شده و هیچ درآمدی نداشته‌اند و اگر این روند ادامه داشته باشد زندگی و معیش آنها با مشکلی جدی مواجه می‌شود.

عباس‌نژاد، در ادامه افزود: تا زمانی که شرایط عادی نشود هیچ خدماتی در محدوده آب‌های «مد کندآلو» تا «جزیره هنگام» به گردشگران ارائه نخواهد شد؛ بنابراین هیچ درآمدی را نمی‌توانیم برای فعالان عرصه گردشگری منطقه متصور باشیم.

وی با اشاره به کمک 10‌ میلیون ریالی بنیاد مستضعفان به قایقداران قشمی، افزود: این میزان کمک با توجه به 4 ماه تعطیلی و ادامه روند تعطیلات تا رفع مشکل ویروس کرونا و عادی شدن شرایط کار و زندگی، کفاف مشکلات این قشر را نمی‌کند و امیدواریم مسئولان برای یاری فعالان گردشگری چاره اندیشی بهتری را در دستور کار خود قرار دهند.

مدیرعامل تعاونی قایقداران جزیره هنگام معتقد است با وجود ظرفیت‌های ارزشمند حوزه گردشگری در بزرگترین جزیره خلیج فارس، پیش‌بینی می‌شود با برگزاری جشنواره‌های مختلف در مناسبت‌های ویژه و برنامهریزی برای کاهش هزینه‌های سفر به قشم می‌توان بخشی از مشکلات گذشته و کاهش درآمد فعالان را جبران کرد.

منبع:تسنیم

دیدگاه ها (0)
img