به گزارش صبح ساحل، محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی شواهد موجود پیامدهای ابتلا به کووید-۱۹ را بررسی کردهاند.
آنها میگویند: با توجه به شواهد موجود، کووید-19 میتواند باعث آسیب جدی به برخی اندامها شود. سندرم زجر حاد تنفسی زمانی رخ میدهد که مایع به دلایل مختلف از مویرگها وارد کیسههای هوایی شده و امکان دریافت اکسیژن ریه را کاهش دهد. بیمارانی که دچار سندرم زجر حاد تنفسی میشوند به احتمال زیاد دچار عوارض دائمی یا طولانیمدت میشوند.
آسیبهای شدیدی که این ویروس میتواند به ریه برساند موجب اختلال در عملکرد ریه مانند کاهش ظرفیت و مشکل در جذب اکسیژن میشود و در نتیجه بقیهی اندامها نیز تحت تاثیر این ویروس قرار میگیرند.
از همین رو پس از بهبودی از این بیماری ممکن است اندامهایی مانند قلب، کلیهها، مغز و حتی رگها دچار مشکلاتی بشوند. از جمله تاثیراتی که این بیماری میتواند بر قلب در حین بیماری و پس از ابتلا داشته باشد میتوان به سکته(پنج درصد موارد)، آمبولی(۳۰-۲۳ درصد موارد) و لخته شدن خون اشاره کرد.
همچنین در اثر فشاری که در طول این بیماری به قلب وارد میشود ممکن است آسیبهای جدی به عضله قلب وارد شود(۱۲ درصد موارد). علاوه بر موارد ذکر شده آسیبهای دیگری نیز بیان شدهاند که لازم است تحقیقات بیشتری بر روی آنها صورت گیرد و زمان بیشتری از بهبودی بیماران بگذرد.
به طور کلی بر اساس برخی مطالعات شاخصهای بیولوژیک، برخی افراد بهبودیافته از این بیماری حداقل به مدت طولانی به حالت عادی برنمیگردند. همچنین سلامت روان افرادی که در اثر ابتلا به کووید-۱۹ در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدهاند در معرض خطراتی نظیر افسردگی، اضطراب، استرس و سندرم استرس پس از حادثه قرار میگیرد.
منبع:ایسنا