29

آبان

1403


سیاسی

24 تیر 1399 20:12 0 کامنت

وزیر خارجه گفت: وزارتخانه متبوعش از تمامی روش‌ها از جمله مکانیزم حقوقی برای استیفای حقوق مردم ایران و بازگرداندن پول‌های بلوکه شده استفاده می‌کند.

به گزارش صبح ساحل، محمد جواد ظریف پس از حضور در نشست روز سه‌شنبه کمیسیون صنایع و معادن درباره اقدامات انجام گرفته برای بازگرداندن پول‌های بلوکه شده ایران در سایر کشورها، گفت: وزارت امور خارجه و بانک مرکزی تلاش‌های بسیاری برای آزادسازی پول‌های بلوکه شده انجام داده‌اند؛ اقدامات مثبتی از سوی برخی کشورها مانند عمان و چین برای بازگشت این پول‌ها صورت گرفته اما کره جنوبی اقدامات چندانی در این راستا انجام نداده است.

وی با بیان اینکه از تمامی روش‌ها از جمله مکانیزم حقوقی برای استیفای حقوق مردم و بازگرداندن پول‌هایی که هیچکس درباره مالکیت ایران بر آنها تردیدی ندارد، استفاده می‌کنیم، افزود: اگر چه کره جنوبی تردیدی ندارد که پول‌های بلوکه شده برای ایران است، اما ادعا می‌کند به دلیل تحریم‌های غیرقانونی آمریکا، مشکلاتی در انتقال این پول‌ها وجود دارد.

وزیر خارجه اظهار کرد: از یکسو در حال مذاکره برای بازگرداندن پول‌های بلوکه شده هستیم و از سوی دیگر اقدامات حقوقی مناسبی در حال انجام است.

روابط ایران و چین مبتنی بر مشارکت دوطرفه است

عضو کابینه دولت دوازدهم درباره قرارداد 25 ساله ایران و چین تصریح کرد: دنیا جهت‌گیری در حال گذاری دارد و این گذار در روابط بین‌المللی پساغربی است؛ این امر به این معنی نیست که غرب اهمیت ندارد، بلکه یعنی کشورها باید روابط همه‌جانبه داشته باشند.

ظریف با بیان اینکه دولت نیز از ابتدا روابط همه جانبه با سایر کشورها را مدنظر داشت، ادامه داد: سفر آقای شی‌جین‌پینگ رییس‌جمهور چین به ایران در تاریخ 3 بهمن 1394 صورت گرفت و از آنجایی که اجرای برجام از 26 دی 1394 آغاز شد، می‌توان سفر ایشان را نخستین سفر خارجی در اجرای برجام دانست.

وی اضافه کرد: در سفر مذکور، دو طرف توافق کردند که روابط دو کشور از روابط مشارکت راهبردی به سطح بالاتری یعنی مشارکت جامع راهبردی ارتقا یابد که در حال حاضر دولت چین با کشورهایی مانند آفریقای جنوبی، الجزایر، کشورهای مهم آسیای میانه مانند قزاقستان و برخی کشورهای مهم اروپایی مشارکت جامع راهبردی دارد.

وزیر خارجه با بیان اینکه این روابط، مشارکت دوطرفه است، گفت: در بیانیه رییسان جمهوری ایران و چین نیز در همان زمان اعلام شد که مشارکت جامع راهبردی، برنامه‌ای 25 ساله خواهد بود.

ظریف در تشریح فرآیند انعقاد قرارداد 25 ساله میان ایران و چین توضیح داد: تدوین این برنامه 25 ساله در کشور آغاز شد و در شهریور سال گذشته در سفر بنده به چین، پیش‌نویس تهیه شده از سوی ایران به وزیر خارجه چین ارائه شد. در اسفند ماه نیز چین پیش نویس خود را بر مبنای پیش نویس ایران ارائه کرد.

وی ادامه داد: اکنون در حال مذاکره برای نهایی کردن پیش نویس مذکور هستیم حتی از طریق ویدئوکنفرانسی که با وزیر امور خارجه چین داشتم، اعلام کردم ما آماده مذاکره برای نهایی کردن این موضوع هستیم.

وزیر امور خارجه اظهار کرد: پس از توافق و تدوین متن نهایی، این قرارداد در مراجع قانونی به تصویب خواهد رسید و براساس محتوای متن و میزان تعهدات درباره آن تصمیم‌گیری می‌شود.

تشکیل کمیته مشترکی از بخش اقتصادی وزارت امور خارجه و کمیسیون صنایع و معادن به منظور توسعه صادرات

ظریف همچنین در تشریح موضوعات بررسی شده در کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: پس از استماع نقطه نظرات و پیشنهادات نمایندگان مقرر شد کمیته مشترکی بین بخش اقتصادی وزارت امور خارجه با مسئولیت معاونت اقتصادی وزارتخانه و کمیسیون صنایع و معادن به منظور توسعه صادرات تشکیل شود تا بتوان مسیرهای کمک به صادرات غیرنفتی را توسعه داد و موانع را از پیش رو برداشت.

اقدامات حقوقی و سیاسی وزارت خارجه برای حفظ خون سردار سلیمانی

وی همچنین درباره گزارش گزارشگر ویژه سازمان ملل از اقدام آمریکا برای ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، گفت: ساعت 6 صبح روز جمعه و بلافاصله پس از شهادت سردار سلیمانی، وزارت خارجه برای اقدام حقوقی و سیاسی مناسبی به منظور حفظ خون سردار شهید سلیمانی و نشان دادن تروریست و جنایتکار بودن آمریکا را آغاز کرد.

عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به اینکه سفارت ایران در ژنو نیز موظف شد موضوع را پیگیری کند، افزود: همچنین اقدامات لازم در شورای امنیت انجام گرفت که خوشبختانه در نهایت گزارش گزارشگر ویژه سازمان ملل نیز بیانگر اقدامات غیرقانونی آمریکا بود.

منبع: ایران

دیدگاه ها (0)
img