05

آذر

1403


جنوب کشور

11 مرداد 1399 19:46 0 کامنت

فرماندار شهرستان فیروزآباد، مجتمع کربنات سدیم این شهرستان را بزرگترین مجتمع کربنات سدیم خاورمیانه دانست و گفت: در صورت راه‌اندازی پروژه تکمیلی این مجتمع که در گرو تامین آب است، علاوه بر ایجاد اشتغال جدید، شاهد ارز آوری قابل توجهی برای کشور به سبب صادرات محصولات آن خواهیم بود.

به گزارش صبح ساحل ، سید کمال علوی، افزود: علاوه بر این، با توجه به نوع محصولی که این مجتمع تولید می‌کند، در صورت حل مشکل آب و رسیدن محصولات تولیدی به ظرفیت اسمی، عمده کارخانه‌های تولید شیشه، بلور و مواد شوینده کشور که از محصولات این کارخانه استفاده می‌کنند ناگزیر به وارد کردن محصولات مورد نیازشان از خارج نخواهند بود و از خروج ارز از کشور نیز جلوگیری خواهد شد.
وی، ماده اولیه این مجتمع کربنات سدیم برای تولید را نمک و آهک دانست و گفت: یکی از نیازهای اصلی این مجتمع آب است که هم‌اینک از یک بند انحرافی از رودخانه هایقر حدود ۱۰۰ لیتر بر ثانیه آب دریافت می‌کند.
او اظهار داشت: در صورت افتتاح سد هایقر و فعالیت مجتمع با تمام ظرفیت، علاوه بر رسیدن ظرفیت تولید کربنات سدیم آن به یک میلیون تن در سال، میزان اشتغال آن نیز از حدود یک هزار نفر به یک هزار و ۵۰۰ نفر خواهد رسید.
فرماندار شهرستان فیروزآباد بیان کرد: سد هایقر در بحث سازه‌ای افزون بر ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در صورت رفع مشکل اعتباری و تملک اراضی حوضچه سد، امسال آبگیری خواهد شد.
علوی گفت: با توجه به اینکه سد هایقر امسال جزو پروژه‌های جهش تولید استان قرار گرفته و حدود ۳۰ میلیارد تومان هم در این مرحله تخصیص اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است، در سفر هفته گذشته (روزهای هشتم و نهم امردادماه ۹۹) معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه از وی تقاضا کردیم که اعتبار این پروژه افزایش یابد و روند تزریق مالی با اولویت تملک اراضی حوضچه‌های سد تسریع شود.
او اضافه کرد: با حل مشکل آب مجتمع کربنات سدیم فیروزآباد، کشور از واردات کربنات سدیم بی‌نیاز خواهد شد و با توجه به مرغوبیت محصول تولیدی آن، در دنیا نیز مشتریان زیادی خواهد داشت.
فرماندار شهرستان فیروزآباد همچنین در مورد حل مشکل گاز مجتمع کربنات سدیم نیز گفت: این مجتمع هم اینک گاز مورد نیاز خود را از خط گاز ترش تامین و پس از شیرین‌سازی مصرف می‌کند اما زمانی که تعمیرات یک ماهه پالایشگاه آغار و دالان انجام می‌شود، این مجتمع برای تامین گاز با مشکل مواجه خواهد شد.
وی بیان داشت: با پیگیری‌هایی که سال ۹۸ انجام شد، دستور تخصیص گاز مایع (LPG) به این مجتمع از وزیر نفت گرفته شد و امسال هم پیگیری شد که در زمان تعمیرات یک ماهه پالایشگاه آغار و دالان، مجتمع کربنات سدیم فیروزآباد از گاز LPG یارانه‌ای استفاده کنند.
علوی ادامه داد: همچنین برای اینکه این مجتمع به یک گاز پایدار و مطمئن دسترسی داشته باشد با هماهنگی مدیر عامل شرکت گاز استان فارس، عملیات اتصال این مجتمع به خط گاز شیرین در ماه‌های آتی آغاز خواهد شد.
فرماندار شهرستان فیروزآباد اضافه کرد: سرمایه‌گذار این مجتمع نیز برای اجرای طرح بعدی کربنیات سدیم در همین منطقه اعلام آمادگی کرده که این طرح نیز می‌تواند افزون بر یک هزار فرصت شغلی ایجاد کند.
علوی گفت: همچنین مدیران مجموعه اعلام آمادگی کرده‌اند که در صورت وجود معدن سیلیس در شهرستان فیزوآباد با کمک شهرستان‌های همجوار، صنایع پایین دست شیشه و بلور خود را نیز در کنار همین مجموعه فعال کنند که در دیداری که به اتفاق نماینده مردم شهرستان‌های فیروزآباد، فراشبند و قیرو کارزین در مجلس شورای اسلامی با معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت داشتیم، درخواست کردیم نسبت به تهیه اطلس معادن شهرستان فیروزآباد قدام شود تا در صورت وجود معدن سیلیس، صنایع پایین دستی شیشه و بلور نیز راه‌اندازی شود.
وی اظهار داشت: همچنین با راه‌اندازی مجتمع کربنات سدیم، امکان سرمایه‌گذاری در زمینه تولید مواد شوینده نیز با توجه به فراهم بودن مواد اولیه آن برای سرمایه‌گذاران وجود دارد.
مجتمع کربنات سدیم فیروزآباد روز پنجشنبه (نهم امردادماه ۹۹) از طریق ویدیو کنفرانس توسط رییس جمهوری افتتاح شد.
به گفته معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت، تا پیش از راه‌اندازی این طرح، ظرفیت تولید کربنات سدیم به عنوان ماده اولیه صنعت شیشه و پودر شوینده و بلور در کشور ۵۷۷ هزار تن بود که با راه‌اندازی این طرح، دیگر نیازی به سهمیه‌بندی این مواد نیست.
مهدی صادقی نیارکی، در آیین بهره‌برداری از این مجتمع افزود: با افتتاح این واحد تولیدی ۳۲۰ هزار تنی کربنات سدیم در فیروزآباد، ظرفیت کشور با رشد ۵۵ درصدی به حدود ۹۰۰ هزار تن در سال خواهد رسید.
وی افزود: در سال‌های گذشته برای تامین مواد اولیه شوینده و شیشه سهمیه‌بندی می‌کردیم اما امروز نه تنها نیازی به سهمیه‌بندی مواد اولیه نداریم بلکه با راه‌اندازی فاز اول این پروژه و فاز تکمیلی آن بیش از یک میلیون تن ظرفیت صادراتی داریم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: شرکت کربنات سدیم کاوه واقع در شهرستان فیروزآباد استان فارس از پروژه‌های بزرگ و پیشران صنعتی و معدنی در سال ۹۹ است که در فاز نخست با ظرفیت تولید ۳۲۰ هزار تن فعالیت می‌کند.
نیارکی ادامه داد: این پروژه با سرمایه‌گذاری بیش از ۲ هزار و ۶۷ میلیارد تومان به بهره برداری رسیده و اشتغالزایی مستقیم یک هزار و ۱۵ نفر را به دنبال دارد.

شهرستان فیروزآباد در فاصله ۱۶۴ کیلومتری جنوب غرب شیراز قرار دارد.

دیدگاه ها (0)
img