30

آذر

1403


سیاسی

14 مرداد 1399 12:12 0 کامنت

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس از تشکیل کارگروه ساماندهی صید در دریاهای جنوب خبر داد و گفت: با توجه به اینکه حجم زیادی از منابع آبزی توسط رویه‌های غلط در حال از بین رفتن است و نارضایتی مردم را به دنبال داشته بنابراین از کارگروه می خواهیم در اسرع وقت کار خود را انجام دهد تا رویه صحیح ایجاد شود.

به گزارش صبح ساحل، سمیه رفیعی، در مورد جلسه امروز (دوشنبه) فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: در جلسه امروز فراکسیون با حضور نبی‌الله خون میرزایی، رئیس سازمان شیلات، علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس، جمعی از اعضای فراکسیون و کارشناسان مربوطه وضعیت صید مخرب ترال در بنادر جنوبی کشور بررسی شد. رئیس فراکسیون محیط زیست و منابع طبیعی با بیان اینکه «این دومین نشستی بود که در این رابطه برگزار شد» اظهار کرد: در این جلسات اعضای فراکسیون سوالاتی را مطرح کردند که به برخی از آنها پاسخ داده شد و به تعداد زیادی پاسخ صحیح و منطبق با احقاق حقوق مردم داده نشد.وی از تشکیل کارگروهی با عضویت کارشناسان مشاور فراکسیون محیط زیست در بخش شیلات، موسسه تحقیقات و سازمان شیلات، بخش خصوصی و نماینده‌ای از صیادان بومی و محلی خبر داد و گفت: این کارگروه به خاطر این است که نسبت به اصلاح روال‌ها اقدام عملیاتی انجام شود. با توجه به اینکه حجم زیادی از منابع آبزی توسط رویه‌های غلط در حال از بین رفتن است و نارضایتی مردم را به دنبال داشته بنابراین از کارگروه می خواهیم در اسرع وقت کار خود را انجام دهد تا رویه صحیح ایجاد شود.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در مورد روند کاری این کارگروه گفت: مجلس بر مصوبات این کارگروه نظارت می‌کند و سازمان شیلات هم آنها را پیاده‌سازی خواهد کرد. کارگروه هم بحث بهره‌برداری پایدار از منابع دریایی، احقاق حق مردم و رعایت عدالت در بهره‌برداری از منابع دریایی را پیگیری کند. وی با اشاره به ظرفیت دریاهای ایران گفت: رویه‌هایی که تاکنون در برداشت از این ظرفیت اعمال شده تا حدودی با درصد خطای قابل توجهی مواجه بوده و فراکسیون محیط زیست در تلاش است با توجه به وظیفه نظارتی تا حدود زیادی آن را اصلاح کند. دریا یکی از محورهای پیشرفت هر کشوری است. ما هم در جمهوری اسلامی از این موهبت بزرگ برخوردار هستیم بنابراین باید پایداری در استفاده از آن لحاظ شود. رفیعی با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاری مطمئن باید در دریاها اتفاق بیفتد، گفت: بحث عدالت بین عمده بهره‌برداران و صیادان و مردم بومی که بالغ بر ده‌ها هزار نفر هستند و به طور مستقیم و مشخص از دریا ارتزاق می‌کنند رعایت شود و از سویی مردم هرگز نادیده گرفته نشوند. متاسفانه برخوردهای ناظران و ضابطان قضایی بیشتر با خرده صیادان است و این روال‌ها و رویه‌ها باید اصلاح شود و به طور قطع مجلس و فراکسیون محیط زیست نظارت خوبی را  در این رابطه خواهد داشت. رییس فراکسیون محیط زیست در پایان گفت: با توجه به اینکه وزیر جهاد کشاورزی به تازگی منصوب شدند و از بدنه تحقیقاتی هستند امیدواریم که رویه‌های غلط در مجموعه تحت مدیریت شان اصلاح شود و سیاست‌های درستی را پایه گذاری و اعمال کنند.

منبع: ایسنا

دیدگاه ها (0)
img