03

دی

1403


اقتصادی

05 شهریور 1399 10:45 1 کامنت

پژوهشگران کشورمان برای نخستین بار به دانش فنی تولید انبوه صدف‌های خوراکی دست یافتند.

به گزارش صبح ساحل، مجری طرح در مراسم رونمایی گفت: در این طرح صدف خوراکی گونه ساکوستورا کوکولاتا saccostrea cucullate از دریا برداشت، پرورش و تکثیر شده است.
حسین رامشی افزود: بیش از پنج میلیون قطعه صدفچه در عمق هفت تا نه متری دریا در شهرستان بندرلنگه جمع آوری شد.

مجری این طرح گفت: در تلاش هستیم تا ده تن صدف دو کفه‌ای خوراکی در کارگاه بندرلنگه تولید شود.

رامشی افزود:در دسترس بودن این گونه صدف خوراکی در دریای هرمزگان، استفاده از پوسته و گوشت این نوع صدف، زنده ماندن این گونه صدف بدون آب تا سه روز و رشد و پرورش مناسب در دریا از مهترین مزایای این صدف خوراکی است.
وی گفت: حدود ۱۲ ماه طول می‌کشد تا این صدف‌ها به اندازه مناسب برای به دست آوردن گوشت می‌رسند
مجری طرح گفت: اکنون گوشت از این صدف استحصال و کنسرو هم تولید شده است. صدف‌های خوراکی کیلویی سه دلار در بازار‌های جهانی به فروش می‌رسد.

رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان گفت:برای راه اندازی کارگاه تولید انبوه صدف‌های خوراکی ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است
محمدصدیق مرتضوی افزود: همه مراحل رشد این گونه صدف در دریا است و نیازی به ساخت تجهیزات در محیط نیست.

وی گفت: مطالعات و تحقیقات دست یابی به دانش فنی این طرح از سال ۹۶ با همکاری شش پژوهشگرآغاز شد.ایجاد اشتغال برای جامعه صیادی و ساحل نشینان از دیگر اهداف این طرح است.
رئیس اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران نیز در این مراسم گفت: منطقه غرب هرمزگان ظرفیتی بسیار مناسب برای تولید صدف‌های خوراکی است.
حسین معصومی افزود: اکنون بیش از ۱۵ هزار تن سالانه در دنیا صدف‌های خوراکی تولید می‌شود که ۹۰ درصد آن در کشور‌های آسیایی است.
وی گفت: با حمایت‌های سرمایه گذاران برای بسته بندی و فرآوری صدف‌های خوراکی می‌توان به کشور‌های اروپایی و آسیایی صادر کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هم گفت: ما باید از فناوری‌های نوین برای استفاده بهتر از ذخایر دریایی استفاده کنیم.
صالح دریانورد افزود: منابع دریایی محدود است و توسعه بخش آبزی پروری می‌تواند به تامین غذای مردم و اشتغال بیشتر کمک کند.
از پوسته این صدف خوراکی نیز در صنایع منبت کاری، وسایل زینتی و خوراک دام طیور به شکل پودر می‌توان استفاده کرد.
دیدگاه ها (1)
img
img
پيام 4 سال پیش
باسلام.... لطفادرنشرمطالب علمي سخن بگيد.... اول گونه ساكوسترادرمناطق جزرومدي برروي صخره هاهست نه عمق٦-٧متري دوماقيمت بصورت دانه اي هست والعان ٣٠-٤٠سنت براي هردانه هست نه كيلويي ٣-٤دلار(هركيلو٢٠عدده