پروین پشتکوهی سهشنبه شب در دیدار با فرماندار، شهردار و تعدادی از خیران و فرهنگیان شهرستان خمیر با هدف بررسی مقدمات و وضعیت راهاندازی نخستین مرکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری در این شهرستان، اظهارداشت: دغدغه کانون، آینده فرزندان این سرزمین است و اعتقاد داریم آینده ساختنی است.
وی ادامه داد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یکی از مهمترین سازمانهایی است که در ساختن آینده کودکان و نوجوانان نقش بسزایی را دارد و اعتقاد داریم تمامی کودکان و نوجوانان استان باید از خدمات کانون منتفع شوند و هیچ کودک و نوجوانی تشنه فعالیت فرهنگی و هنری نباشد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان افزود: اگر در منطقهای مرکز کانون نباشد، به دنبال راهکاری مناسب برای خدماترسانی و گسترش عدالت فرهنگی و محرومیتزدایی از استان خواهیم بود.
پشتکوهی افزود: تاریخچه کانون نشان داده است که این نهاد فرهنگی ارگانی انسانساز است و به واسطه همراهی و تعامل مسوولان دلسوز شهرستان خمیر چشم انداز مناسبی را برای این شهرستان پیشبینی کردهایم.
از راهاندازی مرکز کانون استقبال میکنیم
در ادامه فرماندار شهرستان بندرخمیر گفت: همه مسوولان شهرستان به اتفاق معتقدند که وجود کانون در این شهرستان از ضرورتهای مهم فرهنگی این شهرستان است.
میرهاشم خواستار با بیان اینکه کودکان و نوجوانان این خطه بسیار با استعداد و مشتاق و علاقهمند به فعالیتهای فرهنگی هستند،افزود: از راهاندازی مرکز کانون استقبال میکنیم و با کمک خیران فرهنگی حضور کانون محقق میشود.
وی قول داد برای در تجهیزات و مکان پای کار است و در این باره وجود خیران در شهرستان خمیر را ظرفیتی ارزشمند دانست که سهم خود را در حوزه فعالیتهای فرهنگی و تامین تجهیزات و مکان مناسب برای کانون نیز به درستی ایفا میکنند.
فرماندار خمیر افزود: این شهرستان با وجود تالاب بی نظیر و جنگلهای حرا در حال ثبت جهانی است و با راهاندازی کانون پرورش فکری نیز شاهد توسعه فرهنگی این شهرستان خواهیم بود.
ساختمان قدیم موزه مردمشناسی خمیر تبدیل به کانون میشود
شهردار بندرخمیر نیز موضوع ضرورت احداث ساختمان کانون پرورش بهعنوان مطالبه قدیمی شهروندان این شهرستان را یک دغدغه مردمی به ویژه فرهنگیان این شهرستان عنوان کرد که در دورههای مختلف پیگیر آن بودهاند.
جواد محمودی بیان داشت: خوشبختانه شورای شهر نیز متشکل از فرهنگیان است که از نزدیک با کودکان و نوجوانان در ارتباط هستند.
وی اعلام کرد: ساختمان قدیم موزه مردمشناسی تا مدتی که ساختمان کانون ساخته شود در اختیار کانون قرار میگیرد و با توجه به موقعیت مکانی منطقه فضای بسیار مناسبی برای فعالیت کانون است.
به گفته شهردار خمیر، تفاهمنامهای این مکان در اختیار کانون قرار میگیرد و در قبال آن کانون خدمات فرهنگی و آموزشی به کودکان و نوجوانان و همچنین خانوادهها ارائه میدهد.
محمودی افزود: کانون از نهادهای موثر و باسابقهای است که انصافا تولیدات بسیار خوبی دارد اما در شهر خمیر این نیاز به شدت احساس میشود، لذا برای رفع این کمبود همگام و همراه کانون هستیم.
نایب رییس شورای شهر بندر خمیر نیز گفت: نبود مرکز کانون نقص بزرگی برای جامعه فرهنگی و هنری شهرستان است و مدتهاست به دنبال راه اندازی کانون هستیم.
عبدالغفور حبیبی ابرازداشت: معتقدیم برای ثبت جهانی شهرستان راهاندازی کانون زمینه فرهنگی مناسبی است و شورای شهر آمادگی خود را برای هرگونه همراهی و همکاری اعلام میکند.
کانون مکملی برای آموزش مدارس است
رییس آموزش و پرورش بندرخمیر نیز در گفتوگویی جداگانهای با مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان اظهارداشت: کودکان و نوجوانان بندر خمیر مستعد و علاقهمند هستند و با راه اندازی کانون در این شهرستان اتفاقات خوبی در این شهرستان رقم میخورد.
محمد فولادی افزود: کانون مکملی برای آموزش مدارس خمیر است و نقش بسیار بالایی در ارتقا اعتماد به نفس و مهارت آموزی کودکان و نوجوانان دارد.
در حال حاضر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان دارای ۱۹ مرکز ثابت و سیار پستی و روستایی در شهرستانهای بندرعباس، حاجیآباد، بستک، بندرلنگه، سیریک، جاسک، هرمز، ابوموسی، قشم و میناب است.