12

تیر

1405


اقتصادی

15 مهر 1399 11:42 0 کامنت

تخم‌مرغ به عنوان یکی از آخرین پناهگاه‌های اقشار کم بضاعت برای تامین پروتئین، این روزها با جهش قیمت مواجه شده است. به طوری که در ماههای گذشته، نرخ آن از حدود شانه ای ۲۰ هزار تومان به ۳۸ هزار تومان رسید. این در حالی است که تخم‌مرغ از جمله کالاهایی است که ۷۰ درصد نهاده‌های آن یعنی خوراک مرغ از خارج و با ارز دولتی وارد می‌شود.

 

در دو ماه گذشته قیمت نهاده‌ها در کشور افزایش چند برابری داشته و علت افزایش روزانه قیمت تخم مرغ در بازار ناشی از کمبود تامین نهاده‌ها است.

 رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار گفت: با وجود توقف صادرات تخم‌مرغ طی یک ماه اخیر، قیمت این محصول تفاوتی با قبل نداشته است.

به نوشته خبرنگاران جوان، ناصر نبی پور رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران درباره آخرین تحولات بازار تخم مرغ اظهار کرد: هم اکنون متوسط نرخ هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری ۱۲ هزار و ۶۰۰ تا ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان معادل شانه‌ای ۲۶ هزار تومان است.

وی درباره اینکه آیا عرضه هر عدد تخم مرغ با نرخ یک هزار و ۷۰۰ تومان منطقی است یا خیر؟ افزود: گرانی تخم مرغ در مغازه ارتباطی به تولیدکننده ندارد و سازمان تعزیرات بر این امر باید نظارت کند.

نبی پور با تاکید بر عرضه کیلویی تخم‌مرغ در مغازه‌ها بیان کرد: مغازه‌ها تخم مرغ را به صورت کیلویی از مرغداران خریداری می‌کنند و مکلفند به مشتری برمبنای کیلو  عرضه کنند که متاسفانه تخم مرغ ۱.۸۰۰ گرمی را بر مبنای شانه ۲ کیلویی عرضه می‌کنند.

این مقام مسئول ادامه داد: در حال حاضر مسئولان اعلام کرده اند که هر کیلو تخم مرغ باید با نرخ ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان به دست مصرف کننده برسد و سازمان تعزیرات برای این امر باید تدابیری بیندیشد تا تخم مرغ کیلویی عرضه شود.

وی از کاهش تولید تخم مرغ خبر داد و گفت: اگرچه تولید اسمی تخم مرغ ۲ هزار و ۸۰۰ تا ۲ هزار و ۹۰۰ تن است، اما در واقعیت میزان تولید ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش یافته است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار درباره آینده بازار تخم مرغ بیان کرد: قیمت تخم مرغ به بازار نهاده‌های دامی بستگی دارد به طوریکه با استمرار نوسان نرخ نهاده‌های دامی، گرانی تخم مرغ ادامه دار خواهد شد.

وی در پایان با اشاره به اینکه نوسان قیمت تخم‌مرغ ارتباطی به صادرات ندارد، تصریح کرد: با وجود توقف صادرات طی یک ماه اخیر، اما قیمت تفاوتی نداشته است که این امر نشان می‌دهد صادرات نقشی در گرانی ندارد.

گفتنی است که ۸۵ درصد جیره غذایی مرغ تخم‌گذار ذرت و سویا است و زمانی که جیره کاهش می‌یابد یا تغییر می‌کند مرغ، تخم نمی‌گذارد و یا وقتی پروتئین جیره غذایی کاهش یابد، سایز تخم مرغ ریز می‌شود.

در آخرین نوسانات قیمت هر کیلو سویا و ذرت با نرخ دولتی ۳ هزار و ۳ هزار و ۵۰۰ تومان است که در دسترس مرغداران نیست و صاحبان مرغداری مجبور به تهیه در بازار آزاد از قرار هر کیلو ۱۳ هزار تومان هستند و به این دلیل برای جبران هزینه‌های تولید مجبور به افزایش قیمت هستند.

دیدگاه ها (0)
img
img

تغییر زمان برگزاری آزمون نهایی ۲۰ تیر پایه یازدهم در هرمزگان

انهدام کنترل‌شده مهمات عمل‌نکرده در روستای گنگان جاسک

آمادگی ۶ میلیون داوطلب هلال احمر برای شرکت در آیین وداع و تشییع رهبر شهید

افزایش کارت‌های سوخت جایگاه‌ها برای مراسم تشییع

ادای احترام هیات‌های فرهنگی و مذهبی بین‌المللی به پیکر رهبر شهید ایران

ورود هیات‌های خارجی به تهران برای شرکت در مراسم ادای احترام بر پیکر رهبر شهید ایران

آمادگی ۲۰۰۰ مدرسه برای اسکان و ارائه خدمات به زائران مراسم وداع با رهبرشهید

ناپایداری جوی و دریایی در هرمزگان تا شنبه ادامه دارد

سکه ۱۷۷ میلیون تومان شد

هلاکت ۲ نفر از عاملان شهادت کارکنان فراجا در سیستان و بلوچستان

سازمان بهداشت جهانی: شیوع ویروس هانتا مرتبط با کشتی کروز پایان یافت

پروازهای داخلی و خارجی شنبه و یکشنبه برقرار است

فراخوان عارف برای حضور میلیونی در بدرقه امام شهید انقلاب

موکب‌های زنجیره‌ای برای خدمت‌رسانی به عزاداران برپا می‌شود

محل شهادت شهدای پرواز ۶۵۵ گلباران می‌شود

img
خـبر فوری:

مهلت بهره‌مندی از معافیت ۳ فرزندی و بیشتر تا پایان سال ۱۴۰۷ تمدید شد