اقتصادی
با پایان یافتن مرحله نخست پروژه مدیریت گازهای مشعل در شرکت پالایش نفت بندرعباس سالانه از انتشار حدود 87 هزار و 500 تن گازهای گلخانه ای جلوگیری شد.
با پایان یافتن مرحله نخست پروژه مدیریت گازهای مشعل در شرکت پالایش نفت بندرعباس سالانه از انتشار حدود 87 هزار و 500 تن گازهای گلخانه ای جلوگیری شد.
به گزارش صبح ساحل به نقل از روابط عمومی شرکت پالایش نفت بندرعباس، پروژه مدیریت گازهای مشعل(Flare Gas Management) که به اختصار FGM نامیده می شود، از جمله مهمترین پروژه های بخش مدیریت انرژی در پالایشگاه بندرعباس به شمار می رود که علاوه بر صرفه جویی های اقتصادی، از بعد زیست محیطی نیز دارای اهمیت فراوانی می باشد و به همین دلیل در بسیاری اوقات، از آن به عنوان یک برنامه زیست محیطی یاد می شود.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس گفت: علاوه بر کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به میزان حداقل 87500 تن در سال به عنوان یکی از مزایای مهم زیست محیطی پروژه، صرفه جویی مالی ناشی از کاهش اتلاف گاز به شبکه مشعل پالایشگاه به میزان 1/5 میلیون دلار در سال، انتقال دانش، کسب تجربه در بررسی فرآیندی و مطالعات شبکه مشعل جهت بومی سازی اجرای پروژه های مشابه نیز از دیگر دستاوردهای اجرای پروژه مدیریت گازهای مشعل است.
هاشم نامور افزود: مشکل مشعل دهی(Flaring) در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی بویژه واحدهای بالادستی تولید نفت و گاز و همچنین واحدهای فرآیندی پایین دست، از جمله معضلاتی است که به دلیل اثرات زیست محیطی مخرب آن همواره موردتوجه کارشناسان بوده و در سالهای اخیر با توجه به سختگیرانه تر شدن استانداردهای زیست محیطی در دنیا، به یکی از دغدغه های اصلی این واحدها تبدیل شده است.
نامور با اشاره به این که این پروژه در شرکت پالایش نفت بندرعباس در دو مرحله اصلی تعریف شده است افزود: مرحله نخست بهینه سازی میزان مشعل دهی(Flaring) پالایشگاه شامل فعالیت های پیشگیرانه مانند شناسایی کانون های عمده مشعل دهی (Flaring) در شبکه و حذف یا کاهش اثر آنها از طریق رفع اشکال از تجهیزات مرتبط (شیرهای اطمینان، شیرهای کنترلی و نظایر آن) و همچنین ارزیابی شرایط عملیاتی واحدها به منظور بازتعریف شرایط و تنظیمات (Setting) ادوات کنترلی با هدف کاهش اتلافهای احتمالی بود و مرحله دوم شامل ارزیابی وضعیت مشعل دهی (Flaring) پالایشگاه پس از انجام مرحله اول و امکانسنجی استفاده از سامانه بازیافت(Recovery) مناسب جهت بازیافت گازهای مشعل(Flare Gas) مازاد احتمالی است.
وی با بیان این نکته که با این رویکرد، هزینه های مربوط به اجرای پروژه به نحو چشمگیری کاهش می یابد تصریح کرد: در این طرح اجرای اقدامات تهاجمی (انجام فعایتهای پیشگیرانه جهت شناسایی و تا حد امکان حذف کانونهای اتلاف گاز به مشعل) جایگزین فعالیت های صرفاً تدافعی (بازیافت گاز شبکه مشعل بدون توجه به مبدا و دلایل تولید آن) می شود که عموماً هزینه کمتری در بردارند.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
آگهی مناقصه عمــومی یک مرحله ای شماره : 23 /98 - تاریخ 14 دی
لغو بازی شهرداری و شیمیدور قم
انتشار جزئیات صندوق ETF دوم/ عرضه «دارا دوم» از امروز آغاز شد
عرضه 47 هزار تن گوگرد صادراتی تولید پالایشگاه نفت بندرعباس در بورس بین المللی کالا
ثبت ۱۳ میلیون نفر ساعت کار بدون حادثه در شرکت پالایش نفت بندرعباس
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
۶ مدال نقره و برنز وزنهبرداران ایران در دسته ۸۹ کیلوگرم جوانان آسیا
قرعه کشی لیگ دسته دوم والیبال باشگاه های کشور؛ نام آوران بندرعباس حریفان خود را شناخت
رئیس هیئت فوتبال شهرستان بندرعباس: مربیگری فقط دریافت مدرک نیست
قاچاقچیان، سوختِ کشور را ۱۵۰ برابر قیمت داخلی در آبهای بینالمللی میفروشند
نتایج تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری اعلام شد/ پذیرفته شدگان روزانه از شرکت در آزمون بعدی محرومند
مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست هرمزگان در سمت خود ابقا شد