03

دی

1403


اقتصادی

05 آبان 1399 10:30 0 کامنت

مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، نرخ مصوب مرغ با واقعیت تولید اختلاف دارد.

به گزارش صبح ساحل، محمد علی کمالی سروستانی مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۷ هزار و ۷۵۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۲۵ هزار تومان است، در برخی مغازه‌ها مرغ با نرخ ۳۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

وی افزود: با توجه به شرایط فعلی عرضه و تقاضا پیش بینی می‌شود که نوسان‌خاصی در بازار رخ ندهد.

کمالی سروستانی در واکنش به نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار بیان کرد: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار با قیمت واقعی اختلاف معناداری دارد.

این مقام مسئول قیمت هر کیلو ذرت در بازار آزاد را ۳ هزار و ۶۰۰ تا ۴ هزار تومان و کنجاله سویا را ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با وجود نوسان نرخ نهاده‌های دامی، میزان جوجه ریزی کاهش یافته است.

مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: اگر صد درصد ذرت و کنجاله سویا با نرخ مصوب در اختیار مرغدار قرار بگیرد و قیمت ریز مغذی، دارو و واکسن که ۵ تا ۶ برابر رشد داشته است، با اتخاذ تدابیری به نرخ منطقی در اختیار مرغدار قرار گیرد، تصویب نرخ ۱۳ هزار تومانی به ازای هر کیلو مرغ زنده تا حدودی منطقی است.

وی با تاکید بر نگاه واقع بینانه مسئولان ستاد تنظیم بازار بر بازار مرغ گفت: با وجود کاهش قدرت خرید خانوار، دولت باید تدابیری برای جبران آن بیندیشد چرا که امکان تامین آن از جیب مرغدار وجود ندارد.

کمالی سروستانی ادامه داد: اگر دولت تدبیری برای افزایش قدرت خرید خانوار نیندیشد، مرغداران از دور تولید خارج می‌شوند، کما اینکه هم اکنون تعدادی از مرغداران از گردونه تولید خارج شده اند و جوجه ریزی کاهش یافته است.

وی نرخ کنونی هر قطعه جوجه یکروزه را ۲ هزار و ۴۵۰ تا ۲ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد.

کمالی سروستانی قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده درب کشتارگاه را ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان و لاشه مرغ درب کشتارگاه را ۲۲ هزار تومان اعلام کرد.

این مقام مسئول در پایان درباره تاثیر تامین نهاده‌های دامی بر بازار مرغ تصریح کرد: اگر مرغدار اطمینانی از تامین نهاده نداشته باشد یا کمبود ذرت و کنجاله سویا در بازار همچنان محسوس باشد، رغبتی به تولید ندارد که در نهایت تعداد زیادی از گردونه تولید خارج می‌شوند یا وزن مرغ‌های تولیدی در سالن‌ها کاهش می‌یابد که هر ۲ این عوامل زمینه را برای عرضه مرغ به بازار نامساعد می کند.

چندی پیش هم ذبیح الله اعظمی  در مورد افرایش قیمت مرغ، تخم مرغ و لبنیات گفته‌بود: بخشی از علت افزایش این محصولات به مسئله انکارناپذیر ارز بازمی‌گردد اما انصافا مسئله مدیریت داخلی هم نقش زیادی در افزایش قیمت این کالاها بازی می‌کند.

به نوشته ایسنا، این عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس با بیان اینکه ما در زمینه خوراک دام و طیور مشکل آماری داریم، گفت: سه منبع ما برای ارائه آمار قیمت خوراک دام و طیور متفاوت بودند. این تفاوت آماری یعنی وضعیت مشوش است. سامانه دولتی هم‌اکنون با ۴۵ روز تأخیر نهاده را در اختیار مرغدار قرار می‌دهد. 

نماینده جیرفت و عنبرآباد در مجلس تأکید کرد: دلال و دلال‌بازی متأسفانه نقش زیادی در این بازار ایجاد می‌کند. ذرت و کنجاله ۸۰ درصد غذای دام را تشکیل می‌دهد. به نظر من کسی که کشورش را دوست داشته باشد، غذای مهم دام را چندین برابر نمی‌فروشد. تولیدکنندگان ما هیچ تقصیری ندارند. 

دیدگاه ها (0)
img