اقتصادی
نوسانات و افزایش قیمت مرغ و گوشت قرمز باعث شده است که اسکلت مرغ و گوسفند وارد سفره برخی از مردم شود. حالا آنها به جای مرغ ۲۷ هزار تومانی یک کیلو اسکلت مرغ را ۴ هزار تومان میخرند.
نوسانات و افزایش قیمت مرغ و گوشت قرمز باعث شده است که اسکلت مرغ و گوسفند وارد سفره برخی از مردم شود. حالا آنها به جای مرغ ۲۷ هزار تومانی یک کیلو اسکلت مرغ را ۴ هزار تومان میخرند.
به گزارش صبح ساحل پشت ویترین با ماژیک آبی نوشته است: «اسکلت مرغ بسته یک کیلویی 4 هزار تومان» فروشنده میگوید مشتریهای اسکلت زیاد شدهاند. معمولا هم برای مصرف شخصی میخرند.
به نوشته تجارت نیوز، او در پاسخ به پرسشهای کنجکاوانه برخی از مشتریان که تصور میکنند اسکلتها را فقط برای غذای سگ و گربه میفروشند، میگوید: «اینطور نیست، واقعیت این روزهای اقتصاد کشور حکایت دیگری است.»
حکایت مردمی که قدرت خریدشان به شدت پایین آمده و حالا به جای گوشت، اسکلت مرغ و گوسفند را ترجیح میدهند. فروشنده در ادامه حرفهایش میگوید: «دیگر این روزها طبیعی شده، اسکلتها را میبرند و با آن سوپ درست میکنند یا هم خورش را طعمدار میکنند!»
«قیمت یک بسته اسکلت گوسفند 15 هزار تومان است، اسکلت گاو هم 10 هزار تومان» این را فروشنده به مرد میانسالی میگوید و توضیح میدهد که چطور میتوان از آن استفاده کرد.
آن سو مرد سالخوردهای میگوید: «اینها قبلا دور انداختنی بوده الان با این گرانی وارد لیست خرید شده!» اگرچه هیچ گوشتی به این اسکلتها نیست، اما به گفته فروشندگان حداقل طعم گوشت که میدهد.
مهدی یوسف خانی، رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی هم در واکنش به این موضوع به تجارتنیوز میگوید: « متاسفانه درست است که وقتی گرانی باشد توان خرید مردم هم کم است. در حال حاضر بازار مرغ هم به دلیل کمبود خوراک دام و طیور به چالش خورده اما اخیرا برای پایین آمدن قیمت تمهیداتی شده است.»
او میگوید: «اگر فکری به حال نهادههای دامی نشود همچنان این وضعیت ادامه دارد و اگر قیمت به زور دستور و بخشنامه پایین بیاید چهار روز قیمت به صورت مسکنی پایین میآید ولی باز نرخ بالا میرود.»
از خرید و فروش اسکلت مرغ و گاو و گوسفند در قصابیهای سطح شهر که بگذریم، این روزها مردم برای خرید مرغ ارزانتر یا به اصطلاح تنظیم بازاری صفهای طولانی در میادین میوه و ترهبار بستهاند آن هم فقط برای ۴هزار تومان قیمت کمتر.
قیمت هرکیلوگرم مرغ در تهران حالا به حدود ۲۴ هزار تومان رسیده است و در میادین مرغ کیلویی ۲۰ هزار تومان فروخته میشود.
صفهای طولانی در میادین میوه و تره بار حکایت غریبی است از بازارگوشت و مرغ در این روزها. میان این صف اما کسانی هم هستند که برای خرید مرغ و گوشت نیامدند، آنها به دنبال خرید ضایعات مرغ هستند. ضایعاتی که بعد از پاک کردن و قطعه کردن مرغ مشتریان روی پیشخوان مغازهها میریزند. قسمتهایی مثل پا و سنگدان مرغ و اسکلت گوسفند و گوساله.
قیمت یک بسته 350 گرمی پای مرغ در میدان میوه و تره بار 10 هزار و 800 تومان است. این در حالی است که به گفته یکی از فروشندگان، این قیمت نسبت به مردادماه 5 هزار تومان بیشتر شده است.
فروشنده میگوید پا و سنگدان مرغ خریدار زیادی دارد و همه را سریع میخرند. اینجا یک بسته 350 گرمی سنگدان را 12 هزار و 800 تومان میفروشند. یک بسته 900 گرمی گردن مرغ هم با قیمت 10 هزار و 800 تومان کم خریدار ندارد. اگرچه همین گردن مرغ در مرداد ماه 8 هزار و 200 تومان بود.
برخی از مردم جیبشان بیشتر از این جواب نمیدهد و اگر اسکلت، پا و سنگدان مرغ نباشد، باید پول جمع کنند تا بتوانند یک کیلوگرم فیله گوساله 163 هزار تومان بخرند یا ران گوسفندی 136 هزار تومانی!
البته گزینه دیگری هم هست؛ یک بسته ران مرغ حدود 83 هزار تومان یا هم سینه مرغ حدود 90 هزار. هرچند همه این قیمتها در خرده فروشیها بیشتر هم میشود مثلا فیله گوساله در بازار آزاد 200 هزار تومان است!
با این حال متولیان اعلام کردهاند که مرغ ارزان میشود. نیمه مرداد ماه بود که زمزمههای افزایش قیمت مرغ آغاز شد و در ابتدای مهرماه نایب رئیس کانون سراسری مرغداران گوشتی قیمت مرغ را 19 هزار تومان اعلام کرد. روند افزایشی قیمتها اما ادامهدار شد به گونهای که تا پایان مهرماه متوسط قیمت مرغ به 20 هزار و 500 تومان تا 27 هزار تومان در خرده فروشیها رسید.
برخی از تولیدکنندگان علت گرانی مرغ را کمبود نهاده دامی و عدم تخصیص ارز برای واردات نهاده دامی میدانند.
با وجود صف طولانی مردم برای خرید مرغ، یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی از تقاضای کم به تجارتنیوز میگوید: «در حال حاضر با توجه به تقاضای کم و عرضه زیاد مرغ قیمت مرغ در حال پایین آمدن است تا به نرخ ستاد تنظیم بازار یعنی 20 هزار و 400 تومان برسد.»
او میگوید: «نرخ خرده فروشی در حاضر برای مرغ گرم 24 هزار 500 تومان است تا چند روز آینده هم احتمال دارد کمتر شود. تنها 30 درصد از نهادههای دامی را با ارز دولتی میدهند، البته اگر همین 30 درصد به طور دقیق به همه تولیدکنندهها برسد وضغیت خیلی بهتر میشود.»
از سوی دیگر گوشت قرمز نیز مهرماه را با افزایش 20 هزار تومانی به پایان رساند. بر این اساس قیمت هر کیلو گوشت قرمز گوساله در واحدهای صنفی هرکیلو ۱۱۵ هزار تومان و هر کیلو گوشت گوسفندی با قیمت ۱۱۰ هزار تومان به فروش میرسد.
آنچه که روشن است سنگینی وزن افزایش قیمتها و عدم ثبات آن بر شانههای مردم است. این وضعیت موجب انتقاد مردم شده است. مریم میگوید: «هفته پیش سینه مرغ را 55 هزار تومن خریدم، الان از شهروند 113 هزار تومان خریدم.» آیا با این وضعیت ترمز این افزایش قیمتها کشیده میشود یا نه!
لازم به ذکر است که بررسی وضعیت خوراکیها در رابطه با انواع گوشت نشان میدهد که مجموعه گروه گوشت سفید و قرمز نسبت به شهریور ماه پارسال ۱۴.۵ و نسبت به مرداد ۱.۷ درصد افزایش دارد. حداقل هر کیلو ۱۵ هزار و ۵۰۰ و حداکثر ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان هم برای هر کیلو مرغ در شهریور ماه ثبت شده که تاکید دارد این کالا نسبت به مرداد ماه هشت درصد و در مقایسه با شهریور ماه سال گذشته ۳۱.۲ درصد رشد دارد.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
استاندار هرمزگان خروج مرغ از استان را ممنوع كرد
اندر حکایات مرغ و گوشت در بندرعباس
گرانیهای سرسامآور مردم را شوکه کرده است
مرغ ارزان شد
قیمت هر کیلو مرغ زنده به 9200 تومان کاهش یافت
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
زلزله ۴.۶ ریشتری بندرکنگ را لرزاند
آغاز امتحانات نهایی دانشآموزان از فردا؛ امتحانات صرفا «حضوری» برگزار میشود
«سلیمان ایرانمنش» پیشکسوت موسیقی هرمزگان درگذشت
خلیج فارس مواج می شود/ شناورهای سبک، صیادی و تفریحی از رفت و آمد خودداری کنند
هویت تاریخی و فرهنگی بندر تاریخی لافت در «ایکوم ایران» معرفی شد لافت؛ اکوموزهای با ارزشهای کهن
27 بهله شاهین پس از کشف، در طبیعت رها شدند؛ پرندگان کمیاب در چنگ کارمند قاچاقچی