29

آبان

1403


سلامت

18 آبان 1399 22:40 0 کامنت

رسانه‌های چین از موفقیت‌آمیز بودن واکسن تولیدی این کشور خبر دادند و اعلام کردند: هیچ‌یک از افرادی که تاکنون واکسن کووید۱۹ ساخت این شرکت را دریافت و به خارج سفر کرده‌اند، به ویروس کرونا مبتلا نشده‌اند.

به گزارش صبح ساحل، «لیو جینگجن» رئیس شرکت داروسازی سینوفارم چین امروز در مصاحبه مطبوعاتی در پکن خاطرنشان کرد که تاکنون ۱۰۰ هزار نفر با واکسن مذکور واکسینه شده‌اند که از میان آنان ۵۶ هزار نفر سفرهای خارجی داشته‌اند ولی هیچ کدامشان کرونا نگرفته‌اند و علائم منفی نیز در میان واکسینه شده‌ها مشاهده نشده است. وی گفت: از میان این افراد شماری از کارکنان شرکت ملی نفت، شرکت پتروشیمی چین و غول فناوری چین شرکت هواوی هستند که بعضا در محل‌های دیگری غیر از چین ماموریت کاری دارند.

لیو تصریح کرد: از میان ۱۰۰ نفر از کسانی که در دفتر هواوی در مکزیک کار می‌کردند، ۹۰ نفر واکسینه شده‌اند ولی ۱۰ تن از کسانی که واکسن سینوفارم را نزده بودند، به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. «تائو لیناّ» متخصص واکسن در شهر شانگهای واقع در شرق چین نیز در مصاحبه‌ای که روزنامه گلوبال تایمز چین بخش‌هایی از آن را منتشر کرده است، گفت: این واقعیت که هیچ‌یک از کسانی که واکسن زده‌اند، به کرونا آلوده نشده‌اند دلیلی بر تاثیرات مثبت واکسن است.وی پیش‌بینی کرد که بر اساس داده‌های موجود به نظر احتمال می‌رود که واکسن سینوفارم (Sinopharm) به‌زودی وارد بازار شود.

رئیس شرکت داروسازی و تولید واکسن سینوفارم نیز گفتکه از ماه ژوئن، آزمایش‌های کلینیکی مرحله سه سینوفارم در ده‌ها کشور و منطقه از جمله امارات، مصر، بحرین، پرو و ​​مراکش با بیش از ۵۰ هزار داوطلب در جریان بوده است.لیو افزود: نمونه‌ها و داده‌های علمی اثبات می‌کند که واکسن ساخت این شرکت برای مقابله با کرونا بسیار موثر است.

به گفته وی، سینوفارم قرار است تا پایان سال جاری میلادی حدود ۱۰۰ میلیون دز واکسن تولید کند و برآورد می‌شود که سال آینده میلادی میزان تولید به یک میلیارد دز برسد که برای مردم چین قابل استفاده خواهد بود. چین سه واکسن برای استفاده فوری تصویب کرده است. این واکسن‌ها برای گروه‌های درمعرض خطرهای جدی مانند کارکنان بخش‌های پزشکی، دیپلمات‌های اعزامی به کشورهای آسیب دیده و کارمندان اعزامی به خارج از کشور برای اجرای طرح راه ابریشم نوین استفاده شده است.

ریسک تهیه دارو و غذا با دور زدن تحریم

"کمیل طیبی"، کارشناس امور بین‌المللی می‌گوید: زمانی که روابط بانکی قطع شود هر گونه انتقال جریان سرمایه حتی برای کالاهای ضروری مثل دارو و غذا دشوار و یا حتی ناممکن می‌شود. بسیاری از فعالیت‌های مالی توسط بانک‌ها صورت می‌گرفت ولی در حال حاضر هزینه فرصت برای اقتصاد ما بسیار بالا رفته تا جایی که ما حتی دیگر امکان واردات دارو هم نداریم. به گفته او این که برای دور زدن تحریم از کانال‌های غیرمستقیم استفاده شود هم پرهزینه و هم پرریسک است. مهم‌ترین ریسک آن نیز امکان قطع شدن آن است. او توضیح می‌دهد: مثلا ممکن است به کمک بانک ثالثی در یک کشور دیگر که پذیرفته برای ما بانک عامل شود یا حتی از طریق صرافی‌ها این کار انجام شود که باز هم پرریسک است چه بسا ممکن در مذان پولشویی قرار بگیرند.

این کارشناس تاکید میکند: امکان انتقال بسیار دشوار شده و درحال حاضر تورم زا هم هست و در نهایت رفاه مردم را کاهش خواهد داد.

با توجه به اخباری که هر روز از گوشه و کنار دنیا درباره واکسن کرونا به گوش می‌رسد، در حال حاضر سوال مهم ایرانی‌ها این است که آیا قرار است واکسن کرونا هم به دلیل تحریم‌ها به سرنوشت واکسن‌ آنفولانزا دچار شود؟

طیبی در پاسخ این سوال می‌گوید: تهیه واکسن کرونا کمی همکاری جهانی را می‌طلبد و از آن‌جا که الویت سلامت و بهداشت جهانی است. این امکان وجود دارد که برخی کشورهایی که ارتباط تجاری با ما دارند برای تهیه واسطه شوند اما در نهایت جریانات مالی باید از طریق سیستم بانکی انجام شود و وقتی سیستم با تحریم مواجه باشد انتقال منابع مالی عقب می‌افتد پس روند تامین و ورود واکسن کرونا کند می‌شود که این در شرایطی که کرونا هر روز قربان می‌گیرد بسیار وحشتناک است.

منبع: تجارت نیوز_ ایرنا

دیدگاه ها (0)
img