13

مهر

1403


اقتصادی

20 آبان 1399 16:51 0 کامنت

سازمان ملی استاندارد ضمن ارائه توضیحاتی درباره این نوع تن ماهی که ویدیوهایی مبنی بر وجود پنبه در آن منتشر شده، تاکید کرد که مصرف کنندگان می توانند از محصولات کنسرو ماهی تولید داخل که دارای علامت استاندارد و کد ده رقمی است، با اطمینان استفاده کنند.

به گزارش صبح ساحل، در روزهای اخیر ویدئویی در فضای مجازی از محصول کنسرو ماهی منتشر شده که وجود پنبه ‌در تن ماهی را نشان می دهد. 

اما سازمان ملی استاندارد طی اطلاعیه ای اعلام کرد که محصولی که در این ویدئو مشاهده می شود، کنسرو ماهی مارلین در روغن مطابق با استاندارد ملی ایران شماره 7634"کنسرو نیزه ماهی در روغن (کنسرو ماهی بادبان و مارلین ماهی در روغن)- ویژگی ها و روش های آزمون" بوده و دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد به شماره 7475981981 است که تا تاریخ 15/2/1401 اعتبار دارد.

براساس اعلام دفتر نظارت بر استانداردهای صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی این سازمان، مارلین ماهی و یا ماهی بادبان از خانواده نیزه ماهیان بوده که نسبت به تون ماهیان  بافت سخت تری دارند. عضله اسکلتی ماهی از فیبرهای کوتاه و آرایش یافته میان لایه های بافت پیوندی تشکیل شده است. بافت پیوندی در عضله ماهی به مقدار کمتری نسبت به عضله پستانداران وجود دارد و دارای خواص متفاوتی است که موجب سفتی بیشتر بافت ماهی در مقایسه با گوشت پستانداران می شود. 

پروتئین های ساختمانی میوزین، اکتین و اکتومیوزین در حدود سه چهارم کل پروتئین عضله ماهی را تشکیل می دهند. اکتومیوزین ماهی کاملا ناپایدار بوده و به آسانی با فرآیند و نگهداری تغییر می یابد. در فرآیند شستشوی پروتئین با آب، معمولاً پروتئین ها که حدود ۸۰ درصد از گوشت ماهی را تشکیل می دهند از ارزش تغذیه ای بالایی نیز برخوردارند و ضخامت پروتئین میوفیبریلار براساس گونه و سایز ماهی متفاوت است و در برخی گونه ها مانند ماهی مارلین بسیار ضخیم بوده که در اثر شستشو با آب به صورت رشته هایی با بافتی شبیه پنبه مشاهده می شود.  

هر مقدار که پروتیین های ماهی بیشتر در معرض تماس با آب قرار گیرند رشته‌های عضلانی شفاف‌تر ‌ و سفیدتر می‌شوند و همچنین بو و طعم ماهی از بین می رود. به دلیل این که در تولید کنسرو ماهی، از گوشت ماهی به عنوان ماده اولیه استفاده می شود که در دنیا به عنوان غذای سالم محسوب شده و همچنین اعمال عملیات سترون تجارتی(فرآیند حرارتی 121 درجه سانتیگراد)، و عدم استفاده از مواد نگهدارنده در تولید، صنعت کنسرو ماهی یکی از سالم ترین صنایع غذایی کشور محسوب می شود. مصرف کنندگان می توانند از محصولات کنسرو ماهی تولید داخل که دارای علامت استاندارد و کد ده رقمی است، با اطمینان استفاده کنند.

سیدمحمد میررضوی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران در واکنش به این فیلم کوتاه منتشر شده گفت: «بنده هم این کلیپ را دیده‌ام و این مساله را قویا تکذیب می‌کنم. متاسفانه مشخص نیست چه کسی این کلیپ را منتشر کرده و به اعتقاد ما اهداف این افراد آسیب زدن به صنعت تن ماهی کشور است. در همین راستا، کمیته فنی آبزیان سندیکای صنایع کنسرو نامه‌ای را خطاب به وزارت صمت و سایر دستگاه‌های مربوطه آماده کرده که به زودی آن را ارسال می‌کنیم و ما در این نامه از مسئولان درخواست کرده‌ایم مساله را به جد پیگیری کنند.»

دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران این شائبه را حاصل استفاده از یک گونه خاص ماهی توصیف کرد و در ادامه به خبرگزاری مهر گفت:«در تولید برخی از تن ماهی‌ها، از مارلین ماهی (بادبان ماهی) استفاده می‌شود و این نکته روی قوطی تن ماهی نیز عنوان شده است و در کلیپی که منتشر شده نیز از همین نوع ماهی برای تولید تن استفاده شده است.۸۰ درصد گوشت ماهی پروتئین بوده و باقی آن، پروتئین‌های میوفیبر است؛ مارلین ماهی نیز یک ماهی بسیار مغذی است و مشکلی برای مصرف‌کننده ندارد اما ضخامت بیشتری نسبت به سایر ماهیان تن دارد به همین جهت قیمت پایین‌تری هم دارد. آنچه در کلیپ مذکور به‌عنوان پنبه معرفی می‌شود، در واقع بخشی از بافت گوشت مارلین ماهی است و این گونه نیست که تولیدکننده با هدف تقلب، به جای گوشت ماهی، پنبه را به ترکیب تن ماهی اضافه کرده باشد. به نظر می‌رسد فرد انتشار‌دهنده این فیلم در فضای مجازی قصد سوءاستفاده دارد. شاید هم از سر بی‌اطلاعی، دچار سوء‌برداشت شده است.»

دیدگاه ها (0)
img