به دنبال مصوبه جدید ستاد تنظیم بازار مبنی بر آزادسازی قیمت شکر، انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر قیمت هر کیلوگرم شکر را برای مصرف کننده 8700 تومان تعیین کرد.
بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، 30 درصد تولید کارخانه های قند باید بابت تامین نیاز خانوار اختصاص یابد و 70 درصد بقیه نیز با قیمت 7300 تومان به صنوف و صنایع عرضه شود. در عین حال، 500 تومان از این مبلغ به دولت تعلق دارد و نرخ قابل ثبت و عمل برای کارخانه ها به ازای هر کیلوگرم 6800 تومان خواهد بود.
در همین حال یک فعال صنعت شکر ضمن استقبال از این تصمیم با بیان اینکه بیش از 50 درصد از شکر خام کشور وارداتی است، افزود: قیمت شکر وارداتی طبق قیمتی که در فاکتور ذکر شده به علاوه نرخ ارز آزاد و هزینههای ترخیص، حمل و نقل، تصفیه، صیقل و سفید کردن تعیین میشود.
این تولید کننده درباره میزان تولید شکر در کشور گفت: این مقدار بسته به میزان کشت چغندر و نیشکر متفاوت است. برای مثال در سال 96 با تولید یک میلیون و 900 تن به مرز خودکفایی رسیده بودیم اما در سالهای 97 و 98 این میزان به نصف رسید یعنی کمتر از یک میلیون تن. در حالی که مصرف قند و شکر کشور تقریبا دو و نیم میلیون تن است، از این میزان اکنون حدود یک میلیون تن در داخل تامین و بقیه وارد میشود. به نظر میرسد این افزایش واردات به دلیل اختصاص ارز 4200 تومانی است که موجب ارزان تمام شدن کالای وارداتی در برابر کالای تولید داخل شده است.
لازم به ذکر است که بر اساس تصمیم کارگروه تنظیم بازار اولویت ارزی شکر برداشته شد و این محصول از گروه یک به گروه دو کالایی رفت.
بر این اساس ارز مورد نیاز برای واردات شکر از ارز رسمی 4200 تومانی به ارز نیمایی تغییر یافت.