اقتصادی
میوه نسبت به پارسال ۷۰ درصد گرانتر شده است. مشاهدات میدانی حاکی از ناتوانی قدرت خرید دهکهای کمدرآمد نه تنها در خرید میوههای فصل، بلکه در تهیه اقلامی مثل پیاز و گوجهفرنگی است.
میوه نسبت به پارسال ۷۰ درصد گرانتر شده است. مشاهدات میدانی حاکی از ناتوانی قدرت خرید دهکهای کمدرآمد نه تنها در خرید میوههای فصل، بلکه در تهیه اقلامی مثل پیاز و گوجهفرنگی است.
به گزارش صبح ساحل و به نقل از دنیای اقتصاد؛ این در حالی است که کشاورزان میگویند دلیل اصلی نابسامانی بازار میوه دلالان هستند چراکه همیشه میوه دو تا سه برابر قیمت از سر زمین به دست مصرفکننده میرسد در حالی که باید نهایتا ۵۰درصد گرانتر فروخته شود. حذف کود و سم از لیست دریافتکنندگان ارز دولتی سبب شده که قیمت این اقلام تا ۵ برابر بیشتر شود و کشاورزان میگویند این اصلیترین دلیل افزایش قیمتها نسبت به سال قبل است.
از پارسال که نهادههای کشاورزی از لیست دریافتکنندگان ارز دولتی خارج شد قیمت این اقلام هم افزایش قابلتوجهی داشت. بهطوری که کشاورزان مجبور شدند در برخی اوقات کود و سم موردنیاز را تا ۵ برابر قیمت مصوب دولتی خریداری کنند. یکی از کشاورزان مرکبات در جنوب کشور میگوید: «برای کودی که ۵۰ هزار تومان قیمت داشت باید حداقل ۵۰۰ هزار تومان هزینه کنیم، آن هم اگر پیدا بشود. بعضی از کودها با مکملهای کشاورزی قاطی بودند؛ از زمانی که تحریمها اعمال شد این کود در بازار گم شد. یکی از همکاران با کلی پیگیری توانسته میزان کمی از این کود را پیدا کند، خیلی هم گرانتر از پارسال خریده بود. کود خارجی را کیسهای ۱۰۰ هزار تومان میخریدیم که الان رسیده به یک میلیون تومان.» رستمیزاده درباره تاثیر واسطهها و دلالان در بازار میگوید: «در بازار میوه همیشه کشاورز بیشترین ضرر را میکند. هر سال میوه دو تا سه برابر نرخی که از کشاورز خریداری میشود به دست مصرفکننده میرسد، در صورتی که حداکثر باید ۵۰ درصد گرانتر به مصرفکننده فروخته شود و این فقط تقصیر واسطهها است. فروشندگان خرد هم که بر اساس خرید خود نرخگذاری میکنند و ضرری متحمل نمیشوند. شرایط نقدینگی کشاورزان به گونهای شده که درآمد سال گذشته کفاف حتی آماده کردن زمین برای کاشت محصول جدید یا مراقبت از درختان را نمیدهد.» به گفته این کشاورز، کشاورزان هنوز نرخ معینی برای فروش مرکبات ندارند: «زمان فروش خرما دلالان نرخ را آنقدر پایین کشیدند که حتی پول کارگران را تامین نمیکرد. بسیاری از همکاران من محصول خود را در سردخانهها انبار کردند تا قیمت به نرخی برسد که منطقی باشد. برای مرکبات هم همین شرایط حاکم است، از الان که نمیتوان گفت نرخ خرید سر باغ چقدر خواهد بود اما با توجه به بالا رفتن دستمزد کارگران و هزینه کود؛ به میزان قابلتوجهی بیشتر از پارسال نرخگذاری خواهد شد.»
میوه نسبت به سال گذشته 70 درصد افزایش قیمت داشته است. بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران، در مهرماه لیموترش با 9/ 9 درصد و پسته با 8/ 9 درصد بیشترین افزایش را نسبت به ماه قبل داشتهاند و پرتقال 8/ 31 و انار 18 درصد نسبت به شهریور ماه کاهش داشتهاند. در بخش صیفیجات نیز پیاز با 6/ 20 درصد، فلفل دلمه با 9/ 19 درصد و نخود با 9/ 17 درصد در صدر افزایش قیمت این دسته و خیار با 4/ 2 درصد و هویج با 1/ 2 درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه گذشته تجربه کردهاند.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
کاهش ۱۵ درصدی قیمت میوه
جدیدترین قیمت میوه و صیفی/ قیمت میوههای نوبرانه کاهش یافتهاست
قیمت میوه 30درصد ارزان می شود
رشد 50 درصدی قیمت میوه
قیمت میوه تفاوت محسوسی نسبت به هفته گذشته نداشته است
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
توقیف کانتینرهای حامل روغن پایه قاچاق در یکی از بنادر هرمزگان
قرقیزستان ۲ - ۳ ایران/ باز هم یک برد سخت برای تیمملی!
کشف قریب به ۷۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در هرمزگان
توقیف شناور حامل سه تن کوسه بال سیاه نادر در کیش
جزئیات نقل و انتقال دانشجویان علوم پزشکی اعلام شد
کمیسیون تلفیق با کاهش تعرفه واردات خودرو به ۶۰درصد موافقت کرد