خواندنیها
هر چند که نیش عقرب بسیار مرگبار است اما همین زهر از جمله با ارزشترین مایعات جهان به شمار میرود. گفته میشود هر گرم آن ۱۰ هزار دلار در بازار جهانی به فروش میرسد.
هر چند که نیش عقرب بسیار مرگبار است اما همین زهر از جمله با ارزشترین مایعات جهان به شمار میرود. گفته میشود هر گرم آن ۱۰ هزار دلار در بازار جهانی به فروش میرسد.
به گزارش صبح ساحل، روز گذشته خبر صادرات زهر کژدم یا همان عقرب از افغانستان به آمریکا بازتاب گسترده ای در فضای مجازی داشت. گفته می شود یک پرورشگاه عقرب و مار در هرات، قرار است ۵۰۰ گرم سم را به خارج از کشور صادر کند که درآمد ارزی بالایی را هم به همراه دارد و هر گرم سم عقرب ۱۰ هزار دلار خرید و فروش می شود. امروز در کنار صحبت از این صادرات پر سود که ظرفیت آن در کشورمان هم فراهم است از خطرات آن نوشته ایم.
نگهداری از ۲۰ هزار عقرب
همین اول کار بگوییم که شاید در نگاه اول درآمد از عقرب کار سادهای به نظر برسد اما صادرکننده افغانستانی سم عقرب نظر دیگری دارد. اکبر درویش، سرمایه گذار و رئیس پرورشگاه صادر کننده سم عقرب گفته، در ابتدا با نگهداری از هزار عقرب کارشان را آغاز کردهاند و حالا تعداد عقربها به ۲۰ هزار رسیده است.
او درباره هزینه زیاد نگهداری از عقرب ها گفته: «برای نگهداری ۲۰ هزار عقرب در دو سال گذشته ۸۰۰ هزار دلار هزینه کرده است.» البته فروش سم عقرب در کنار تامین مخارج سود زیادی هم دارد. این پرورشگاه عقرب طی دو سال توانسته ۵۰۰ گرم جمع کند که گفته می شود هر گرم آن ۱۰ هزار دلار در بازار جهانی به فروش می رسد.
کشندهای درمانگر
هر چند که نیش عقرب بسیار مرگبار است اما همین زهر از جمله با ارزشترین مایعات جهان به شمار میرود. این زهر بیشتر به کشورهای آمریکا و اروپا و کشورهای عربی صادر میشود. گفته میشود از زهر عقرب برای مداوای بیماری سرطان و تولید آنتی بیوتیک در پزشکی استفاده میشود. زهر کژدم حاوی «کلوروتوکسین» است که در تشخیص اندازه و موقعیت تومورهای سرطانی، بسیار استفاده می شود. همچنین از زهر عقرب برای از بین بردن بیماری مالاریا نیز استفاده میشود.
خطرات پرورش عقرب
معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی پیش از این در گفت و گو با ایرنا درباره خطرات پرورش عقرب گفته: «پرورش عقرب در منازل خطرات جانی به همراه دارد و به هیچ وجه قانونی نیست. پرورش این گونه بندپا شرایط و ضوابط خاص خود را دارد و خارج از این ضوابط هرگونه اقدام به پرورش می تواند توام با مخاطرات جانی باشد.» او همچنین درباره شرایط زهرگیری گفته که حتما باید در شرایط آزمایشگاهی باشد.
منبع: روزنامه خراسان
نظرسنجی
اخبار مرتبط
نیش عقرب، جان نوجوان سندرکی را گرفت
نیش عقرب جان جوان«بشاگردی» را گرفت
نیش عقرب بازهم کودک دیگری از هرمزگان را به کام مرگ کشاند
تراژدی «کژدم» پایان ندارد
کاهش22 درصدی عقرب گزیدگی در هرمزگان
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
تسهیلات ساخت مسکن روستایی ۴۰۰ میلیون تومان میشود
رقابتهای جایزه بزرگ اسکواش - هند؛ صعود اقتداری به جمع ۴ بازیکن برتر مسابقات اسکواش هند
آغاز عرضه محصولات سایپا از هفته دوم آذرماه؛ مشتریان جدید امکان ثبتنام خواهند داشت
دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد
رشد ۴۹۴۹ واحدی شاخص کل بورس در ابتدای معاملات امروز
افزایش سرعت باد و گردوغبار در برخی نقاط شرقی هرمزگان