سیاسی
صبح ساحل، سیاسی _ طی روزهای گذشته استاندار فارس ادعایی مبنی بر اتصال استانش به خلیج فارس را اعلام و برخی در این استان مدعی «اتصال فارس به دریای پارس »می شوند واز سوی دیگر نماینده ای در بوشهر اعلام می کند که قبلا قراربود بخشهایی از عسلویه و بخشهایی از پارسیان به فارس بخشیده شود که به مخالفت جدی نمایندگان بوشهر حتی یک وجب از خاک این استان به فارس داده نشد و با اتصال بخشهایی از پارسیان قراراست فارس هم به دریاوصل شود.
صبح ساحل، سیاسی _ طی روزهای گذشته استاندار فارس ادعایی مبنی بر اتصال استانش به خلیج فارس را اعلام و برخی در این استان مدعی «اتصال فارس به دریای پارس »می شوند واز سوی دیگر نماینده ای در بوشهر اعلام می کند که قبلا قراربود بخشهایی از عسلویه و بخشهایی از پارسیان به فارس بخشیده شود که به مخالفت جدی نمایندگان بوشهر حتی یک وجب از خاک این استان به فارس داده نشد و با اتصال بخشهایی از پارسیان قراراست فارس هم به دریاوصل شود. یک بار دیگر عبارتهای بالا را بخوانید . لطفا یک بار دیگر بخوانید اینها کلمات و عبارتهایی است که در شان استانهای یک کشورباشد؟ اصلا یک پرسش مهمتر مگر سرزمین هرمزگان بخشی از سرزمین پارس نبوده که حالا برای اتصال پارس به دریا حتما باید استان فارس به دریای خلیج فارس وصل شود؟ مگر بوشهر بخشی از سرزمین پارس نبوده؟ مگر خوزستان بخشی از سرزمین پارس نبوده و نیست؟ این چنین عبارتهایی چگونه در پایتخت که مرکز همه ایران است خریدار می یابد؟ آیا واقعا باید به این عبارات خندید یا گریست؟
یک نفر پاسخ دهد که آيا تاکنون برای رفتن مردم استان فارس به هریک از استانهای مرزی ورفتن به ساحل و استفاده از دریای خلیج فارس مانعی وجودداشته است؟ به قول یکی از نمایندگان مگر آنها گمرکی پرداخت می کنند؟ این چه قدرت ورزی ای است که نمایندگان استانی وسیع فارس در برابر استان هرمزگان به راه انداخته اند؟ این روزها همه شهر و همه مکالمات مردم این استان پر از چنین پرسشهایی است.
نامه ای از سوی وزیرکشور دولت یازدهم در فضای مجازی منتشرشده و روان مردم این منطقه را پریشان کرده است. قولهای نمایندگان برای حفاظت از منطقه به هیچ انگاشته شده و یک وزیر بی اعتنا به اعتبار نمایندگان یک استان و خواستها وقومیتهای یک استان و پیوندهای بومی آنها با روستاها و شهرهای همجوارش شده اند. دولتی که با شعار تدبیر وامید برروی کار آمد و همه مردم منتظر خط بطلان کشیدن رئیس جمهور بر همه اقدامات غیرمدبرانه گذشته بودند، شاهدند در همین دولت نامه ای غیرمدبرانه به امضا وتایید می رسد و هیچ کس تکذیب نمی کند. روزهای گذشته روزهای بهت و ناباوری برای مردم استان هرمزگان بوده ، استاندارش سکوت اختیار کرده ومعاون سیاسی وامنیتی اش هم ...ظاهرا مردم هرمزگان که نتوانسته در کابینه سهمی به خویش اختصاص دهد در رقابت ضعف نیرو را حس کرده است. آقای رئیس جمهورآیا وزرای شما وزرای همه استانها هستند؟ آيا استانهایی که سهمی در کابینه یافته اند می توانند نفوذ بیشتری یابند؟ بخشش های این استان همان هایی است که هیچ گاه نگذاشته صنعتی بومی شود. چراهربار امتیازی به نام استان داده شد بلافاصله به استانی دیگر بخشیده شد؟اکنون اگر قراراست در همان بخشی که فارس مطالبه می کند منطقه ای آزاد یا اسکله ای تجاری یاهرفعالیت دیگر صورت گیرد چرا در قالب همین استان هرمزگان نباشد؟ واقعا چرا؟ واکنش شما و وزرای کابینه می تواند امید به تدبیراین دولت و امید به همه امیدهایی که دل بسته اش شد را بازگرداند. آیا هرمزگانی بازهم باید چوب نجابت و مظلومیت خود را بخورد؟ آنچه در پی می آید حاصل تلاش صبح ساحل در اخذ دیدگاه های نمایندگان، مسئولان استان وفعالان وچهره های سیاسی واجتماعی در خصوص ادعاهای روزهای گذشته از سوی فارس است.
هیچ گونه ابلاغی مبنی بر جداسازی بخشی از پارسیان به فرمانداری این شهرستان نرسیده است
رضا پوربابایی فرماندار پارسیان در گفت و گو با ایسنا،در پاسخ به اینکه آیا جداسازی روستاهای از پارسیان و الحاق آن به استان فارس صحت دارد، گفت: تا کنون هیچ نامه یا ابلاغی از وزارت کشور منبی بر جداسازی روستا یا منطقهای از شهرستان پارسیان به این فرمانداری نرسیده است.
وی در پاسخ به اینکه امکان دارد جدا سازی بدون اطلاع شهرستان صورت بگیرد، گفت: چنین امکانی وجود ندارد زیرا در این ماجرا حتی استاندار هرمزگان نیز از وجود هر گونه نامه و ابلاغیهای اظهار بی اطلاعی کرده و تا زمانی که ابلاغ تفکیک کشوری به استان نرسد جداسازی صورت نخواهد گرفت.پوربابایی با بیان اینکه امکان دارد جدا سازی منطقهای از پارسیان مدنظر وزارت کشور و هیئت دولت باشد افزود: هرچند شایعاتی مبنی بر جداسازی بخشی از پارسیان و پیوستن آن به استان فارس وجود دارد و این امکان نیز هست که این امر مورد قبول وزارت کشور باشد اما تا کنون اقدامی برای آن به صورت جدی صورت نگرفته است.
بدون مصوبه مجلس شورای اسلامی جداسازی امکان پذیر نیست
احمد جباری نماینده مردم غرب هرمزگان در مجلس نیز در خصوص جداسازی چند روستا از پارسیان و الحاق آن به استان فارس گفت: در دولت گذشته چندین بار صحبت جداسازی مناطقی از استان وجود داشت که با مخالفت شدید نمایندگان مردم هرمزگان روبرو گردید. وی افزود: حتی در پایان دولت دهم، بحث بر سر جدا سازی منطقه ای بدون سکنه از شهرستان پارسیان و الحاق آن به استان فارس بود که آن نیز با مخالفت دوباره نمایندگان استان منتفی شد.نماینده مردم غرب هرمزگان در مجلس با بیان اینکه هر گونه تفکیک کشوری باید با مصوبه مجلس شورای اسلامی صورت بگیرد، بیان کرد: تا کنون هیچ مصوبه ای از سوی مجلس شورای اسلامی مبنی بر جداسازی قسمتی از هرمزگان به تصویب نرسیده است.
جباری با اشاره به نامه ای که در رسانهها مبنی بر جداسازی چند روستا از هرمزگان و الحاق آنها به استان فارس منتشر شده است گفت: وزارت کشور وجود چنین نامهای را تایید نکرده و حتی طی تماسی که با این وزارت خانه داشته ام خبر جداسازی را نیز تکذیب کرده اند و گفتند: مصوبه ای در شورای عالی امنیت ملی بود که در آن بحثی مبنی بر انتزاع و الحاق مطرح نبوده است. وی اضافه کرد: طی هفته جاری مجمع نمایندگان هرمزگان با وزارت کشور نشستی در خصوص پیگیری حرفای استاندار فارس و انتشار نامه مذکور خواهند داشت.جباری با بیان اینکه دولت یازدهم باید شفاف تر عمل کند افزود: به عنوان نماینده مردم از دولت می خواهم که در این مورد، شفاف و رو راست،پاسخگوی ما باشد.
مطرح کردن چنین بحثهایی، اختلاف ایجاد میکند
آیت الله غلامعلی نعیم آبادی در گفت وگو با ایسنا، در خصوص صحبت های مطرح شده در خصوص الحاق بخشی از استان هرمزگان به استان فارس، افزود: هیچگاه با این طرح موافق نبوده و نیستم و بارها در خطبه های خود در نماز جمعه شهرستان بندرعباس به این مسأله اشاره کرده و خواستار توقف این طرح شدم. وی با بیان اینکه کشور ایران از 31 استان تشکیل شده نه 31 کشور، اظهار کرد: مردم ایران در تمامی شهرها و استانها با یکدیگر متحد هستند و مطرح کردن چنین بحثهایی میان مردم دعوا و اختلاف ایجاد میکند و من به عنوان امام جمعه بندرعباس به نمایندگی از مردم اعلام میکنم که مردم با این طرح به شدت مخالفند.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: متاسفانه با توجیه سرمایهگذاری بیشتر برخی افراد میخواهند بخشهایی از استان هرمزگان را جدا کرده و به استان فارس ملحق کنند، در حالی که تاکنون در هرمزگان سرمایهگذاریهای بزرگی بدون هیچگونه محدودیتی صورت گرفته و این کار کاملا غیرمنطقی است و مسائل بدی را برای کشور ایجاد خواهد کرد.آیت الله نعیم آبادی اضافه کرد: اینکه برای سرمایه گذاری و یا استفاده از سایر ظرفیت ها بتوانیم مبادلات و رایزنی داشته باشیم مناسب است همانطور که در حال حاضر برخی سرمایه گذاران هرمزگانی در شهر شیراز اقدام به سرمایه گذاری کرده اند اما اینکه بخواهیم به این بهانه بخشی از استان هرمزگان را جدا و به استان دیگری دهیم امری نادرست بوده و انجام آن نشدنی نیست.نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان همچنین با اشاره به دیدار خود با وزیر اسبق کشور در دولت دهم و پیگیری این طرح اضافه کرد: وزیر کشور نتوانست به سوالات من در خصوص جداسازی بخشهای از هرمزگان پاسخ قانع کننده بدهد و او هرچه گفت من توانستم دلیلی برای درست نبودن انجام این کار بیاورم و این مسئله نشان دهنده این است که این اقدام کاملا غیرمنطقی است. آیت الله نعیم آبادی در پایان بیان کرد: به هیچ وجه نباید در چنین مسائلی از مقام معظم رهبری هزینه شود و چنین موضوعاتی را قویأ تکذیب می کنم.
یکی از شاخص های رای اعتماد به وزاری دولت یازدهم، جلوگیری از تفکیک کشوری در هرمزگان بود
محمد آشوری نماینده مردم شهرستان بندرعباس نیز در پی اظهارات استاندار فارس و انتشار نامه ای با عنوان جداسازی چند روستا از هرمزگان و الحاق آن به استان فارس، گفت: توسعه سواحل جنوبی کشور با انتزاع و تکه تکه کردن سواحل آن و ایجاد امواج نگرانی و اضطراب در مردم این مناطق که همگی از مرزداران غیور کشورمان بشمار می روند، امکان پذیر نیست و این مسئله منافع ملی را در خطر قرار داده و موجب سرخوردگی و از بین رفتن سرمایه های اجتماعی که نظام در پایداری آن کوشیده است و از استحکام بالایی برخوردارند منجر خواهد شد.وی افزود: در طول یک ساله اخیر بیش از 10 جلسه به منظور پیگیری این مسئله و ممانعت از آن در حضور مسئولان مختلف از معاون اول رئیس جمهور سابق گرفته تا وزیر کشور سابق و معاونین وی و برخی از چهره های ملی اثرگذار در این زمینه داشتیم که با پیگیری های فراوان مصوبه شورای عالی امنیت ملی در زمینه استفاده توامان استان ها از ظرفیت های یکدیگر بدست آمد که در آن حتی کوچک ترین اشاره ای به مسئله انتزاع و الحاق مناطق نشده بود.وی گفت: در ادامه پیگیری ها مشخص شد که در روزهای پایانی دولت گذشته پیش نویس مصوبه ای در این زمینه در هیات دولت تدوین شده اما در دیدار با وزیر کشور دولت سابق و بعد از فراخوان به مجلس و سوال از وی در کمیسیون امنیت ملی و کمیسیون شوراهای مجلس، وی اطمینان داد که هیچ اقدام و یا مصوبه ای در این باره در وزارت کشور وجود ندارد و دولت قدمی تاکنون در این باره برنداشته است اما آنها با نمایندگان صادقانه رفتار نکردند. این اقدام شتابزده دولت دهم در روزهای پایانی خویش نشان از یک حرکت غیر کارشناسی دارد که تلخی آن در ذائقه مردم هرمزگان ماندگار خواهد شد
استاندار هرمزگان با اطلاع از مسئله شرایط عملیاتی کردن این جداسازی را مهیا می کند
این نماینده مردم هرمزگان در خانه ملت عنوان کرد: در زمان بررسی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت یازدهم نیز یکی از شاخص های خودمان را برای رای اعتماد به وزرا، موضع شفاف آنها در این زمینه قرار دادیم و هم معاون اول رئیس جمهور و هم وزیر کشور این دولت قول دادند که با جدیت این مسئله را بررسی و پیشنهاد تشکیل کمیته بازنگری در این مصوبه را با حضور نمایندگان دو استان و کارشناسان مربوطه را دادند.آشوری گفت: متاسفانه استاندار فعلی هرمزگان با اطلاع از این مسئله و بدون توجه به نظرات کارشناسی دستگاههای امنیتی و بدون اطلاع نمایندگان مجلس و نماینده محترم ولی فقیه در استان، با تشکیل شورای تامین، شرایط عملیاتی کردن این مصوبه را مهیا اعلام می کند.
در هرمزگان هیچ کس راه را بر رسیدن دیگر استان ها به دریا نبسته است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: به عنوان نمایندگان هرمزگان از ابتدای شکل گیری شایعات در این باره تاکنون با تمام توان از حقوق مردم استان دفاع کرده ایم و تلاشمان بر این بوده که منافع هرمزگان در راستای منافع ملی حفظ و فدای برخی از سیاست بازی های مقطعی نشود و این که آرامش و ثبات مردم در استان با مجموعه اظهاراتی در معرض تهدید قرار نگیرد و لذا اکنون نیز اطمینان می دهیم که با توان هر چه بیشتر و با استفاده از همه ظرفیت ها، این مسئله را تا رسیدن به نتیجه دنبال کنیم. آشوری گفت: برجسته کردن مسایل منطقه ای بدون در نظر گرفتن مصالح ملی به زیان وحدت ملی است.
درهرمزگان هیچ کس راه را بر رسیدن دیگر استان ها به دریا نبسته است و همه استان های کشورمان بخشی از خاک ایران اسلامی عزیز هستند و اگر چنین استنباط شود، منافع ملی مورد آسیب قرار می گیرد.وی ادامه داد: ایران کشوری یکپارچه است که همه ظرفیتها در اختیار همه مردم آن قرار دارد و ایجاد و دامن زدن به چنین تفکراتی، انسجام ملی را آسیب می رساند. عضو هیات رئیسه مجلس، توسعه ظرفیت های ساحلی و بهره مندی از مواهب الهی در مناطق جنوبی کشور را هنر مدیریت کلان کشور دانست و گفت: تصور این که بتوان با تکه تکه کردن سواحل کشور و واگذاری آنها به استان های دیگر که دست کم تا مرکز آنها بیش از 600 کیلومتر فاصله وجود دارد، نمی توان دلخوش به توسعه بود بلکه باید با هدایت درست منابع و نگاه برنامه ای و آمایشی، این امکان را در پیشرفت و توسعه و ثبات آن فراهم ساخت.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: هر منطقه از کشور دارای مزیت های نسبی است که به همه کشور تعلق دارد و مردم این مناطق با پذیرفتن این شرایط به دنبال احیا ظرفیت های خود به منظور رشد و توسعه اند و نمی توان هر از گاهی با برخی از خواستهای گذرا که در پس وعده های سیاسی مطرح می شود، آرامش و ثبات مردم را دستخوش تنش کرد و موجی از نگرانی و دلهره را در میان مردم این مناطق دامن زد. آشوری اضافه کرد: مردم جنوب و بخصوص مردمان هرمزگان مردمانی قانونمند، در مسیر انقلاب و آرمان های آن هستند و همهی سالهای بعد از انقلاب اسلامی پای بندی خود را به آرمان های انقلاب، امام (ره) و رهبری ثابت کرده اند و البته شایسته خدمات بسیار بیشتری از آن چه که تاکنون به آنها ارائه شده، هستند اما باید زمینه های رشد و توسعه را در یک منطقه فراهم کرد و ظرفیت های انسانی و زیرساخت ها را برای پیشرفت فراهم آورد نه اینکه با انتزاع مناطقی از خاک این استان ها که همیشه با مهر فراوان پذیرای مردم همه نقاط کشور بودند، موجب نگرانی آنان شود.
نماینده مردم بندرعباس بیان کرد: یکی از دلایل اصلی محرومیت استان هایی مانند هرمزگان و بوشهر به رغم ظرفیت های بالای اقتصادی و منابع سرشار نفت و گاز و تلاش های فراوان صورت گرفته در این مناطق توسط نظام، وجود نگاههای گاهی سیاسی و غیرکارشناسانه به ظرفیت های این مناطق و یا نگاههای صرفا تمرکز گرایانه به کلان شهرهای دیگر بوده است که مانع از جریان یافتن سرمایه ها به سوی این مناطق شده و تنها مسرت سیاسی عده ای را تامین کرده است و اکنون بواسطه همین نگاههای معیوب است که عده ای وعده تحقیرکننده آبادانی یک منطقه را در صورت پیوستن به استان دیگر می دهند.
وی گفت: مسیرهای قانونی برای بازنگری در این ابلاغیه که بدون اطلاع نماینده ولی فقیه و عضو مجلس خبرگان و نمایندگان ملت در مجلس و با نگاه غیرواقع بینانه به تصویب رسیده، مهیا است و نمایندگان هرمزگان در مجلس در کنار نماینده محترم ولی فقیه در هرمزگان و ائمه جمعه و جماعات و اعضای شوراهای شهر و روستا و مردم بزرگ این منطقه برای حفظ هویت یکپارچه فرهنگی هرمزگان، همه تلاش خود را بکار خواهند گرفت.عضو کمیسیون عمران مجلس و نماینده مردم بندرعباس در بهارستان نیز در این مورد گفت: کدام منطق می پذیرد که یک روستا در مجاورت 5 کیلومتری شهرستان پارسیان منفک و به شهرستانی در بیش از100کیلومتری این روستا ملحق شود؟
امیدوارم استاندار جدید به این موضوع پرداخته و با بررسی بیشتر خواستار بازنگری آن شود
محمود رئوفی قائم مقام ستاد دکتر روحانی در استان هرمزگان نیز در گفت و گو با ایسنا، گفت: امیدوارم استاندار جدید هرمزگان موضوع جدایی بخشی از استان را در دستور کار خود قرار داده و به بررسی این موضوع پرداخته و خواستار بازنگری آن شود.
وی افزود: هرچند اشراف کاملی به ریز و جزییات این موضوع ندارم اما بحث تقسیمات کشوری امری سیاسی، امنیتی، جغرافیایی و ژئوپلیتیکی است که در وزارت کشور صورت می گیرد که این موضوع در دولت دهم مطرح شده است.رئوفی با بیان اینکه تغییرات و تقسیمات کشوری باید با دقت و تدبیر صورت بگیرد وگرنه موجب شکاف در تمامی ابعاد می شود، تصریح کرد: با توجه به جایگاه و موقعیت استراتژیک استان هرمزگان همواره استان های کرمان، فارس و بوشهر مدعی بخش هایی از استان بوده اند. قائم مقام ستاد دکتر روحانی در استان هرمزگان در پایان این اقدام در جدایی بخش هایی از استان هرمزگان و الحاق به استان فارس را اقدامی نسنجیده دانست و خواستار بازنگری شد، اضافه کرد: امیدوارم استاندار جدید به این موضوع پرداخته و با بررسی بیشتر خواستار بازنگری آن شده و این منطقه حساس از استان هرمزگان جدا نشده و همچنان شهرستان پارسیان را از استان هرمزگان بدانیم.
در مصوبه شورای عالی امنیت ملی هیچ اشاره ای به موضوع انتزاع و الحاق یک نقطه از استان به استان دیگر نشده است
منصور آرامی نماینده مردم بندرعباس نیز با واکنش به اظهارات و اقدامات اخیر و موضع گیری های غیرمسئولانه در زمینه جدایی بخش هایی از هرمزگان و الحاق آن به استان فارس، عنوان کرد: در مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیز هیچ اشاره ای به موضوع انتزاع و الحاق یک نقطه از استان به استان دیگر نشده است و آنچه که نمایندگان استان هرمزگان در پیگیری های خودشان در این باره رویت کرده بودند، مصوبه ای درباره امکان دو سویه استان ها در بهره مندی از ظرفیت ها و مزیت های منطقه ای شان بود نه اینکه بخشی از یک استان جدا و به استان دیگر واگذار شود. وی افزود: این گونه اظهارات و اقدامات نه تنها به رشد و توسعه سواحل جنوبی کشور کمک نمی کند بلکه رشد و پیشرفت این مناطق را با مانع بزرگی به نام نگرانی مردم مواجه خواهد کرد.آرامی اضافه کرد: کدام منطق می پذیرد که یک روستا در مجاورت 5 کیلومتری شهرستان پارسیان منفک و به شهرستانی در بیش از100کیلومتری این روستا ملحق شود؟
این نماینده ملت افزود: مجمع نمایندگان هرمزگان با تمام توان از همان ابتدای شکل گیری مجموعه اظهارات و شایعاتی در این زمینه در قالب مجموعه نشست ها و دیدارهایی با وزیر کشور، معاونین وی و معاون اول رئیس جمهور هم در دولت کنونی و هم در دولت قبل، این مسئله را با جدیت پیگیری کرده و آن چیزی که همیشه از سوی مسئولین مطرح می شود، وجود مصوبه ای در شورای عالی امنیت ملی بود که در آن بحثی مبنی بر انتزاع و الحاق مطرح نبود و در آن تنها به بهره گیری استان ها به صورت دو سویه از سرمایه ها و ظرفیت های یکدیگر تاکید شده بود و ما بارها از مسئولین با قاطعیت خواسته ایم که مانع از بروز هرگونه اقدامی در این راستا شوند و آنها نیز بر این مسئله قول جدی دادند.
آرامی در ادامه با انتقاد از سکوت استاندار هرمزگان در طول همه ماههای اخیر در قبال مسئله جدایی بخش هایی از هرمزگان عنوان کرد: متاسفانه نماینده عالی دولت در این استان بجای موضع گیری شفاف و دفاع از حقوق مسلم مردم هرمزگان، در قبال این مسئله مهم سکوت پیشه کرد و هرگز حاضر نشد که از حقوق مردم هرمزگان همدوش با نمایندگان ملت در مجلس دفاع کند که این مسئله جای تعجب فراوان دارد؟این نماینده مردم بندرعباس خاطر نشان کرد: در جهت ممانعت از این اقدام که به نظر می رسد با بدون توجه به رای و نظر مردم این منطقه صورت گرفته است، طی این هفته نه تنها با وزیر کشور و معاونین سیاسی و امنیتی وی نشست های ویژه ای خواهیم داشت بلکه حتما خواستار دیداری فوری با معاون اول رئیس جمهور و شخص دکتر روحانی هستیم و این مسئله را با جدیت هر چه تمام تر دنبال و نتایج آن را به طور شفاف چون گذشته برای مردم اعلام خواهیم کرد.
نباید برای برخی منفعت طلبی های منطقه ای و سهم خواهی های مقطعی، این سرمایه مهم را در معرض آسیب قرار داد
آرامی همگرایی قومی و مذهبی موجود در منطقه ساحلی جنوب کشور را یادآور شد و اظهار کرد: این امنیت فراگیر و این حس همگرایی مطلوب میان مردم این مناطق همیشه سدی در برابر زیاده خواهی دشمنان این سرزمین بوده که آن را بارها در دوران جنگ تحمیلی به اثبات رسانده اند و نباید برای برخی منفعت طلبی های منطقه ای و سهم خواهی های مقطعی، این سرمایه مهم را در معرض آسیب قرار داد.عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: مناطق ساحلی جنوب کشور نیازمند به تمهیدات بسیار ویژه تری برای رفع محرومیت ها و کمبودها هستند و نمی توان با جداکردن چهار کیلومتر از این سواحل مشکلات این مناطق را حل کرد چرا که این مسئله نه تنها کمکی به توسعه سواحل نمی کند بلکه زمینه ساز توسعه استان فارس هم نخواهد بود.
نماینده مردم بندرعباس اظهار کرد: مگر در شرایط فعلی مانعی بر سر راه سرمایه گذاری های دیگر استان ها در سواحل وجود دارد و یا مگر برای عبور مردم استان فارس و رسیدن آن ها به ساحل از آنها گذرنامه و روادید طلب می شود که برخی به دنبال جدا کردن مناطق ساحلی هرمزگان و الحاق آن به دیگر استان ها هستند.
در عین حال سواحل هرمزگان و همه سواحل جنوبی کشور و سواحل جزایر متعلق به همه مردم ایران است و می توانند در نهایت امنیت و آرامش در آن سرمایه گذاری کنند.وی در پایان اطمینان داد که نمایندگان هرمزگان در مجلس با تمام توان خود از حقوق مردم این استان دفاع و اجازه نخواهد داد که همگرایی و انسجام مردم این استان با چنین اظهارنظرها و اقداماتی در معرض آسیب قرار گیرد چرا که این همگرایی ملی باید با تمام توان حفظ و در راه دفاع از سرزمین اسلامی مان در برابر هر گونه حماقت دشمنان مورد استفاده باشد.به گزارش ایسنا، در نامه منتشر شده در رسانه های جنوب کشور، وزارت کشور طی نامه مورخ هفتم شهریورماه، با نظر موافق، ابلاغ مصوبه آن را برای هیئت دولت بلامانع اعلام کرده است و حال باید دید نتیجه پیگیری مسئولان و رجال سیاسی استان هرمزگان به این موضوع چه خواهد بود و این طرح سرانجام عملی خواهد شد یا پایانی نافرجام خواهد داشت؟!.
جراره: فارسی ها به مسائل استان خود بپردازند
یکی دیگر از نمایندگان مردم بندرعباس، قشم، بندرخمیر، حاجی آباد و ابوموسی در مجلس گفت: بنده دست اندازی به جغرافیای استان هرمزگان را به صلاح نمی دانم و به مسئولان استان فارس نیز تذکر می دهیم که روند خود را اصلاح کرده و در فضای استان هرمزگان و در میان نخبگان این استان نگرانی ایجاد نکنند. ابوالقاسم جراره در گفتگو با خبرنگار مهر، در واکنش به اظهارات استاندار فارس مبنی بر اتصال این استان به خلیج فارس و ایجاد تغییرات در جغرافیای استان هرمزگان، عنوان کرد: طبق بررسی و تحقیقی که ما انجام داده ایم، تصویب طرح اتصال استان فارس به خلیج فارس صحت ندارد.
وی ادامه داد: ما به مسئولان استان فارس تذکر می دهیم به جای این حاشیه پردازی و دخالت در امور دیگر استانها به مسائل استان خود بپردازند. نماینده مردم حوزه انتخابیه بندرعباس در مجلس افزود: استاندار فارس بهتر است به حواشی خودش توجه داشته باشد و به جای حاشیه پردازی برای دیگر استان ها به موارد مربوط به خودش بپردازد.جراره تاکید کرد: ما با هرگونه تغییرات در جغرافیای خلیج فارس و استان هرمزگان به شدت مخالفیم و معتقدیم این کار نه به صلاح دو استان فارس و هرمزگان است.
تذکر نائبرئیس مجلس به مسئولان دولتی درباره مسئله پارسیان
نایب رئیس اول مجلس گفت: مجمع نمایندگان استان هرمزگان درباره تقسیمات کشوری نسبت به حوزه انتخابیه پارسیان اخطارهای جدی دادند که مسئولان توجه جدی داشته باشند.
به گزارش فارس، حجتالاسلام سیدمحمدحسن ابوترابیفرد نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی پارلمان در سخنان کوتاهی اظهار داشت: نمایندگان استان هرمزگان درباره تقسیمات کشوری نسبت به یکی از حوزههای انتخابیه به نام پارسیان، اخطارهای جدی به مسئولان دولتی دادند و خواستار تجدید نظر در این باره هستند.وی افزود: بهتر است مسئولان دولتی نسبت به تذکرات نمایندگان ملت توجه جدی داشته باشند تا نگرانی در میان مردم دامن زده نشود البته هیئت رئیسه مجلس نیز این موضوع را پیگیری میکند.بعد از این اظهارات ابوترابی بود که منصور آرامی و احمد جباری دو تن از نمایندگان هرمزگان نیز در اخطارهای قانون اساسی نسبت به تضییع حقوق مردم و بی توجهی به هویت فرهنگی هرمزگان تذکراتی را از تریبون مجلس بیان کرد.
هزار پیامک برای انتزاع برخی شهرهای هرمزگان و الحاق به فارس
نماینده بندرعباس در مجلس گفت: تصمیم وزارت کشور برای انتزاع برخی حوزههای انتخابیه از هرمزگان و الحاق آن به استان فارس موجب تنش، دلسردی و ایجاد نگرانی در مردم هرمزگان شده است. به گزارش فارس، منصور آرامی نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی خانه ملت در اخطاری با استناد به اصول 13 و 19 قانون اساسی، اظهرا داشت: اخیرا نامهای در فضای مجازی منشتر شده که گویا وزارت کشور میخواهد برخی از حوزههای انتخابیه استان هرمزگان را منتزع و به استان فارس ملحق کند. وی افزود: این موضوع موجب ایجاد تنش، دلسردی و نگرانی در مردم استان هرمزگان شده است، ما نمیخواهیم در دولت تدبیر و امید، بیتدبیری و ناامیدی داشته باشیم.نماینده بندرعباس در مجلس در بخشی دیگری از سخنانش تصریح کرد: بیش از هزار پیامک درباره این موضوع به بنده رسیده و مردم اعتراضات و انتقادات خودشان را نسبت به این تصمیم وزارت کشور اعلام کردند.وی در پایان گفت: در شرایط که کشور نیازمند آرامش است، از دولت به ویژه وزارت کشور میخواهیم که از تصمیم خود صرفنظر کنند تا این انتزاع اتفاق نیفتد.
اگر استاندار همکاری کرده در حق مردم جفا کرده است
«اگر استاندار و مقامات سیاسی استان درقضیه انتزاع همکاری داشته اند که در حق مردم جفاکرده اند و اگر در جریان نبودند در ایفای وظیفه خویش سهل انگاری کرده اند». حجة الاسلام محمد ذاکری با بیان مطلب فوق گفت: خبر انتزاع بخشی از استان خبری ناگوار ودردناک است که احساسات مردم را شدیدا جریحه دارکرده است. این چهره سیاسی استان افزود :«از شخص استاندار و نمایندگان شدیدا گلایه داریم و آنها را مسئول و دخیل در این قضیه می دانیم و چنانچه این روندادامه یابد هیچ ضمانتی نیست که سایراستانها نیز چنین طمعی نداشته باشند».ذاکری استاددانشگاه تاکید کرد: «اگر چنین مصوبه ای صحت داشته باشد تصمیمی نادرست در دولت قبل بوده که شتابزده عمل شده و از دولت تدبیروامید میخواهیم که تدبیر به خرج دهد و از شتابزدگی بپرهیزد چرا که مدیریت استان در شرایط برزخی به سرمی برد».
وی یادآورشد جداکردن و انتزاع بخشی از هرمزگان مانند جداکردن بخشی از بدن این مردم است و همانطور که جداکردن بخشی از بدن موجود زنده دردناک و ناگوار است این انتزاع هم برای مردم هرمزگان دردناک و ناگواراست.
ذاکری که از فعالان اصلاح طلب استان است گفت لازم است از این حمله گازانبری که به استان شده سریعا جلوگیری کنند واز حوصله و سعه صدر مردم هم سوءاستفاده نشود و احساسات مردم را بیش از این جریحه دارنکنند.
امتناع معاون سیاسی وامنیتی استانداری هرمزگان از اعلام موضع در خصوص مصوبه
روزنامه صبح ساحل در روزهای گذشته تلاش بسیاری صرف انعکاس نظرات فعالان رسانه ای و سیاسی استان در خصوص موضوع نامه منتشره از سوی وزیرکشور که درفضای مجازی بازتاب یافته کرد و تا ساعات پایانی همچنان منتظر گرفتن واکنشهای مسئولان ارشدسیاسی استان بود که متاسفانه تا هنگام ارسال این روزنامه به چاپخانه هیچ خبری از استاندار و سایرمقامات منتشرنشد .
در شرایطی که عدم موضعگیری مقامات سیاسی استان فضای سوءظن را تشدیدکرده واحساسات مردم را نسبت به ایشان تشدیدکرده و حتی موجب انتقادنمایندگان نیزشده است ، خبرنگار سیاسی روزنامه صبح ساحل دیروز برای اطلاع از مواضع معاون سیاسی وامنیتی استانداری باوی تماس گرفت که آقای بامری ضمن امتناع از هرگونه پاسخ بدون آنکه دلیل خاصی را ذکر کند گفت« فعلا نمی خواهم پاسخی بدهم »و هرگونه پاسخگویی را در شرایطی چندین روز از طرح این خبر بحث برانگیز گذشته است را به فرداموکول کرد.
لیلا بایگان
نظرسنجی
اخبار مرتبط
عزاداری سنتی هرمزگان با حضور هئیت های مذهبی شهرستان رودان در حرم مطهر رضوی
از فعالیت های زیرساختی تولید علم در هرمزگان حمایت می کنیم
میزان مرگ مادران باردار هرمزگانی کاهش یافت
مشاهده عقاب دریایی نادر پالاس
رشد 20 درصدی طلاق در هرمزگان
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
۱۱۰ واحد نهضت ملی مسکن در ابوموسی با حضور وزیر راه کلنگزنی شد
ماهوارههای ایرانی «کوثر و هدهد» به فضا پرتاب شدند
وزیر راه و شهرسازی وارد جزیره بوموسی شد
دسترسی سامانه ثبت الکترونیک اسناد فراهم شد
ماهوارههای «هدهد» و «کوثر» با موفقیت پرتاب شدند و به فضا رسیدند
آغاز شمارش رسمی آرا در آمریکا/ ترامپ و هریس مساوی شدند