03

آذر

1403


اجتماعی

26 دی 1399 17:36 0 کامنت

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان گفت: جوانان دانشگاهی باید بر محور کارآفرینی و فناوری تربیت شوند تا کشور از قافله تولیدات و فناوری‌های روز جهان عقب نماند.

به گزارش صبح ساحل، «احسان کامرانی»، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان در نشست با مدیر کل آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای استان گفت: ماموریت امروز ما تقویت محورهای‌آموزشی، پژوهشی و منطبق‌سازی آن بر اصل کارآفرینی و باز‌کردن مسیر اشتغال  با توجه به نیازهای صنعتی استان است.

وی وجود بنادر آزاد، صنایع بزرگ، جزایر‌کم‌نظیر،  وسعت سواحل دریایی  از مواهب بزرگ استان دانست و افزود: بسیاری از ظرفیت‌های استان از چشم فعالان اقتصادی دور و مغفول مانده و نیاز است  تا صاحبان علوم و اندیشه با حفظ منابع مادر و ذخیرگاه‌های طبیعی و حفظ محیط‌زیست بر اساس استانداردهای موجود بین‌المللی گام‌های ثمر‌بخشی را در این حوزه‌ها بردارند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان ایجاد مراکز رشد، تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان، فعال‌سازی باشگاه پژوهشگران جوان، ایجاد سراهای نوآوری را از جمله مراکز کارآفرین‌محور بر اساس تبدیل ایده به محصول دانست و تاکید کرد: همه فعالیت‌های علمی، پژوهشی و ایده‌های درآمد‌زا و اشتغال‌آفرین مورد حمایت دانشگاه آزاد اسلامی است و این دانشگاه آمادگی دارد تا در کنار اداره کل فنی‌و‌حرفه‌ای قدم‌های تخصصی‌تری در این حوزه‌ها بردارد.

وی  گفت: اقتصاد دریا‌محور یکی از فعالیت‌های بزرگ درآمدزا و اشتغال‌آفرین در استان هرمزگان  است که توجه چندانی به آن نشده و بخش بزرگی از این ظرفیت‌های لایتناهی دست‌نخورده  باقی‌مانده یا در اثر رعایت نکردن استانداردهای زیست‌محیطی در حال از میان رفتن است.

کامرانی اضافه کرد: بهره‌برداری صحیح، بازسازی ذخایر دریایی، توجه به مسائل و مصادیق زیست‌محیطی و ... می‌تواند راه ما را برای استفاده بهتر و بهینه‌تر از این سرمایه بزرگ مهیا سازد.

 فعالیت 13 مرکز و 157 آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد در هرمزگان

« اسما کریمی»، مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان هرمزگان نیز در این نشست با اشاره به موقعیت استراتژی استان هرمزگان و قرار گرفتن این استان در مسیر کریدور شمال به جنوب ، قطب اصلی بودن در حوزه تولیدات شیلاتی و صنایع بزرگ گفت: طرح توسعه سواحل مکران در شرق ،وجود معادن بزرگ در شمال استان، صنایع در غرب  و مناطق آزاد تجاری و کشتیرانی این استان را از سایر استان ها متمایز کرده است.

کریمی از فعالیت 13 مرکز و 157 آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد در بخش های خدمات ،کشاورزی ،صنعت و هنر  در استان هرمزگان خبر داد و گفت: در شهر بندرعباس بیش از 60 آموزشگاه آزاد در راستای ایجاد کسب و کار، اشتغال زایی و حرفه آموزی در حال فعالیت است  که آموزش هایی را بر اساس نیاز جامعه و استانداردهای آموزشی در راستای ایجاد کسب و کار ارائه می دهند. وی اجرای طرحSCD در دانشگاه ها را برای مهارت آموزی به دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی از دیگر فعالیت های این اداره کل برشمرد و گفت: مراکز مختلفی در این راستا کار خود را آغاز کردهاند تا دانشجویان جویای کار و فاقد مهارت را کمک و همراهی کنند.کریمی، با اشاره به ظرفیت های اشتغال استان هرمزگان توجه به مبحث  مهارت آموزی و مهارت افزایی دانشجویان بیان کرد: تعامل موثر و همکاری با دانشگاه می تواند در اجرای طرح ملی "توانمند سازی مهارتی دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی با رویکرد اشتغال " موفق عمل کند. هدف گزاری در این اداره کل را بر اساس استانداردهای بین المللی دانست و افزود: هدف گزاری کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت از برنامه های مهمی است که بر اساس  پر کردن خلا های موجود و کسری مهارتی دانش آموختگان برنامه ریزی شده است  تا در دانش افزایی مهارتی ایفای نقش کرده و در کنار دانشگاه  این طرح ها را بهتر و عملی تر اجرا کنیم.

مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان هرمزگان از تشکیل شورای مهارت با محول کردن برخی مسئولیت ها به مبادی ذیصلاح خبر داد و افزود: این شورای در جهت کاهش نرخ بیکاری و جلوگیری از آسیب های اجتماعی و کم کردن حاشیه نشینی ، افزایش رضایتمندی و جلب سرمایه گذاران بخش آزاد و واگذاری آموزش های مهارتی به صاحبان مهارت، تشکیل دپارتمان های تخصصی  تلاش می کند تا با ایجاد توازن در جمعیت و اشتغال ، کسب و کارها را افزایش دهد. وی با اشاره  به فرهنگ کار  و مهارت آموزی به عنوان موثرترین  مولفه ایجاد اشتغال جوانان  گفت: ؛ اهمیت موضوع  فرهنگ کار  تنها با هم افزایی و با استفاده از تشریک مساعی و تعامل موثر و پر کردن خلاهای موجود طرفین امکان پذیر است .

دیدگاه ها (0)
img