01

دی

1403


علم و فناوری

02 بهمن 1399 10:57 0 کامنت

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: ساخت ماهواره مخابراتی «ناهید ۲» و سامانه بلوک انتقال مداری «سامان» توسط پژوهشگاه فضایی به اتمام رسیده و فرآیند تحویل گیری آن تا پایان سال انجام می شود.

 

به گزارش صبح ساحل، مرتضی براری ساخت ماهواره مخابراتی «ناهید ۲» را در راستای حرکت در مسیر نقشه راه فناوری فضایی کشور برای دستیابی به ماهواره مخابراتی در مدار ژئوی زمین عنوان کرد و گفت: این ماهواره توسط پژوهشگاه فضایی ایران طراحی و ساخته شده است.

وی با بیان اینکه این ماهواره مخابراتی در حال تست‌های نهایی برای تحویل گیری سازمان فضایی ایران است، گفت: مطابق با برنامه‌ریزی ها، این پروژه تا قبل از پایان سال تحویل سازمان فضایی می‌شود و در نوبت پرتاب قرار می‌گیرد.

به نوشته مهر، رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهواره مخابراتی «ناهید ۲» با وزن حدود ۱۲۰ کیلوگرم و طول عمر بیش از ۲ سال در مدار بالای ۵۰۰ کیلومتر زمین قرار می‌گیرد، ادامه داد: این ماهواره دارای سیستم پیش رانش با قابلیت جابجایی ارتباطات است و تست ارتباطات مکالمه را روی باند مایکروویو فراهم می‌کند.

وی گفت: در همین حال فرآیند ساخت سامانه بلوک انتقال مداری «سامان» که مأموریت انتقال ماهواره‌ای به وزن حدود ۱۰۰ کیلوگرم را دارد به اتمام رسیده و این پروژه نیز در مرحله تست نهایی و تحویل‌گیری سازمان فضایی است که تا پایان سال انجام می‌شود و برنامه‌ریزی لازم برای پرتاب آن صورت خواهد گرفت.

براری افزود: بلوک «سامان»، مأموریت انتقال ماهواره از مدار پارک (مدار دایروی به ارتفاع ۴۰۰ کیلومتر) را به یک مدار بیضوی با ارتفاع ۷ هزار کیلومتری زمین برعهده دارد.

وی افزود: هم اکنون در حال نهایی کردن قرارداد ساخت ماهواره مخابراتی «ناهید ۳» و سامانه بلوک انتقال مداری سامان ۲ با پژوهشگاه فضایی ایران هستیم.

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: در نقشه راه توسعه فناوری ماهواره مخابراتی برای دستیابی به مدار ژئو (۳۶ هزار کیلومتری زمین) ساخت ماهواره‌های ناهید یک تا ۵ و ماهواره «ایران ست» در دستور کار قرار دارد که هم اکنون ساخت ماهواره‌های «ناهید یک» و «ناهید دو» به اتمام رسیده و ساخت ماهواره «ناهید ۳» در ادامه این فرآیند در دستور کار قرار می‌گیرد که قرار است در مدار بالای ۱۰ هزار کیلومتری زمین تزریق شود.

به گفته وی، زمان پرتاب ماهواره «ناهید ۲» و سامانه بلوک انتقال مداری به هماهنگی با پرتابگر بستگی دارد.

دیدگاه ها (0)
img